Image

Ademhaling meditatie (Breath Work) met Wim Hof560 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
560 keer gelezen sinds

0
(0)

Ademhaling meditatie is geweldig om stress te verlichten, om je concentratie te verhogen en het kan je zelfs helpen beter te slapen. Goed ademen is een belangrijk onderdeel van elke vorm van meditatie, want het helpt je lichaam te kalmeren, wat je in een staat van ontspanning brengt.

Je concentreren op je ademhaling tijdens het mediteren dient twee doelen: het voorkomt dat je geest afdwaalt, en het geeft je de gelegenheid om je ademhalingstechniek te verbeteren. De Wim Hof Methode kan je helpen het meeste uit je ademhaling te halen, en je kunt de Wim Hof ademhalingsoefeningen gemakkelijk in je meditatie routine opnemen.

Hoe je goed kunt ademen tijdens de Ademhaling meditatie

Een andere term voor ademhalingsmeditatie is mindful ademen. Het is een van de meest basale vormen van meditatie, en het stelt je uiteindelijk in staat je ademhaling in het dagelijks leven bewust te beïnvloeden. Ademhalingsmeditatie is gericht op hoe diep je ademt, hoe vaak je ademt, en de delen van je lichaam die door je adem worden bereikt. Hieronder staat een eenvoudige oefening die je kan helpen aan de slag te gaan met mindful ademen.

De eerste stap is het vinden van een rustige plek waar je in alle rust kunt mediteren. De beste houding voor dit soort meditatie is zittend in een stoel of op de grond. Zorg ervoor dat je gedurende de hele oefening een rechte en comfortabele houding aanhoudt.

Adem gewoon door je neus. Let op de lengte van je ademhalingen, en waar ze heen gaan in je lichaam. Adem je door je buik of door je borst? Voel je hoe je ademhaling langs je neusgaten en je keel gaat?

Blijf gericht op de gewaarwordingen die door je ademhaling worden veroorzaakt, en voorkom dat je geest afdwaalt. Het is belangrijk om je aandacht onmiddellijk weer op je ademhaling te richten als je jezelf betrapt op verdwalen in gedachten.

Na een tijdje zullen afleidende gedachten beginnen af te nemen, en wordt je geest helder. Naarmate je een gevoel van innerlijke rust ervaart, verdwijnt stress en ontspant je lichaam.

Ademhaling meditatie is geweldig om stress te verlichten, om je concentratie te verhogen en het kan je zelfs helpen beter te slapen. Goed ademen is een...

Ademhalingsoefeningen van de Wim Hof Methode

Omdat de ademhaling van vitaal belang is voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn, zijn ademhalingsoefeningen een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. De bijzondere ademhalingsoefeningen van de Wim Hof Methode delen aspecten met oude technieken als Tummo meditatie en Pranayama yoga, maar zijn uiteindelijk uniek. Nadat je de ademhalingsoefeningen onder de knie hebt, zul je in staat zijn energie in je lichaam vrij te maken, wat je onder andere helpt mentale en fysieke stress te verlichten. Door de ademhalingsoefeningen te combineren met het trainen van je focus en met gecontroleerde blootstelling aan kou, krijg je een niveau van controle over je lichaam dat eerder voor onmogelijk werd gehouden.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231193 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023897 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023562 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023624 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211723 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021998 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021797 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021533 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211115 views