De Top 10 redenen om ijsbaden te nemen volgens Wim Hof

De Top 10 redenen om ijsbaden te nemen volgens Wim Hof893 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
893 keer gelezen sinds

0
(0)

Ja! Waarom zou je de kou ingaan? Het kunnen ijsbaden zijn, koude douches, natuurlijke waterlichamen, wild water zwemmen. Ik geef je tien geweldige redenen om de kou in te gaan.

1: Verbeterd immuunsysteem.

Door de kou in te gaan, ontsteek en activeer je het immuunsysteem, dat deel uitmaakt van het omgaan met gevaar. De kou is gevaarlijk, maar we kunnen erin gaan en oefenen, exerc-ICE in de kou, waardoor we zoveel sterker worden omdat de diepte van onszelf zal worden ontstoken, waardoor onze lichamen worden gereset naar onze beste prestaties.

2: Verbeterde bloedcirculatie.

Door de kou in te gaan, zal je bloedcirculatiesysteem van nature verbeteren omdat het je bloedcirculatiesysteem oefent, die 100.000 kilometer lang is, bijna net zo lang als drie keer de wereld rond bij de evenaar. Dus je bloedcirculatiesysteem oefenen door de kou? Het is het beste dat er is.

3: Verhoogde energie.

Wanneer je de kou ingaat, train je je bloedcirculatiesysteem, het cardiovasculaire systeem, dat energie, mineralen, vitamines en zuurstof transporteert. Dus wanneer je de kou ingaat, oefen je dat systeem, zuurstof en mineralen, vitamines komen veel beter in de cellen, en dus krijg je veel meer energie. Het is geweldig.

4: Verminder ontsteking.

De kou ingaan, brengt de bijnier as tot leven. Je leert je lichaam te resetten en daardoor vermindert het ontstekingen, wat een algemene oorzaak en gevolg is van elke ziekte. Je vermindert het door de kou in te gaan, maar volg altijd je gevoel. Als je je echt leeg van energie voelt, begin dan eerst met ademen.

5: Verbeter de slaap.

Door de kou in te gaan activeer je jezelf tot 100%. Dat betekent dat cortisol uit je lichaam zal komen en bijnier as activering reset het lichaam waardoor alle hormonen, zoals melatonine dat verantwoordelijk is voor slaap, veel soepeler kunnen werken, dus je slaap zal beter zijn.

6: Regel stressrespons.

Door de kou in te gaan, ben jij degene die de kou ingaat. Je leert je lichaam bewust te beheersen, waardoor het op dat moment sterker wordt, de kou tegemoet gaat en dus leer je controle te hebben over stress.

Dus de kou is een geweldige spiegel van hoe je handelt in stressvolle situaties, want dat zal je spiegel zijn, van hoe je gaat handelen in een stressvolle situatie in het dagelijks leven. Het is geweldig hoe dat werkt.

7: Verhoog de mentale controle of wilskracht.

Door de kou in te gaan, zet je van nature je geest, dat is het oefenen van je macht over je lichaam. En dus als je een spier oefent, wordt deze sterk. Als je dat niet doet… dan niet. Door de kou in te gaan, wordt de kracht van je wil geoefend en dus heb je mentale veerkracht in het dagelijks leven binnen je controle. Dat is de kracht van je geest.

8: Betere geest-lichaam verbinding.

Het is door de kou in te gaan dat je leert je humeur op dat moment te reguleren, om sterker te worden. Dus je lichaam wordt sterker. Je leert deze verbinding met je lichaam te hebben, dat wordt ‘interoceptie‘ genoemd.

Interoceptie is je verbinding van de geest met het lichaam en zoals je het oefent, nog voordat je de kou in gaat, leer je dat er een mogelijke verbinding is die je lichaam sterker maakt, alleen omdat je dat wilt.

Dus als je lichaam zich niet zo goed voelt in het dagelijks leven, leer je het te bevelen zich goed te voelen. Wauw, dat is stemmingsregulatie. Dus de mind-body verbinding is geweldig om te oefenen door de kou in te gaan. Super.

9: Betere focus door ijsbaden.

Door de kou in te gaan, leer je je te focussen. Het gaat niet alleen om focussen op kleine dingen, nee, je hele lichaam is een voertuig, een instrument, en het wordt sterker als je een diepe verbinding opbouwt met het lichaam op dat moment om je lichaam sterker te maken, en op die manier is de prestatie veel groter. Dat is focus. Focus is mooi. 

10: Algemene positieve hormonale toename.

Door de kou in te gaan stimuleer je het hormonale systeem, het endocriene systeem in de diepe hersenen, door de activering van de bijnier as, een adrenalinepiek.

Niet alleen dat, het zijn ook de dopamine, serotonine, de cannabinoïden en de opioïden die allemaal zullen worden geactiveerd om te verhogen tot wel 100, 200, 250%, 500%. Hé, het is aan jou. Het is geweldig hoe je in staat bent om toegang te krijgen tot de apotheek in de diepe hersenen door naar de kou te gaan.

Bedankt voor het kijken naar de tien redenen om de kou in te gaan, en als je besluit dit allemaal zelf te doen, doe het dan rustig aan. Volg altijd je gevoel. Begin langzaam, en heel snel zul je vliegen als een adelaar.

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views