online fitness-coaching

5 redenen waarom online fitness-coaching de toekomst is354 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
354 keer gelezen sinds

0
(0)

In de afgelopen jaren is online fitness-coaching steeds populairder geworden. Steeds meer mensen wenden zich tot het internet om personal trainers en coaches te vinden die hen kunnen helpen hun fitnessdoelen te bereiken.

En het is geen verrassing waarom – online coaching biedt een groot aantal voordelen die traditionele personal training eenvoudigweg niet kan evenaren. In dit bericht verkennen we 5 redenen waarom online fitness-coaching de toekomst is.
Heb je nog nooit gehoord van online personal training of online coaching? Misschien wel, maar begrijp je niet hoe een online coach je zou kunnen helpen je fitnessdoelen te bereiken? Eén ding is zeker; online training is niet voor iedereen geschikt, maar er is wel steeds meer vraag naar.

[joomdev-wpc-pros-cons disable_title=”no” wpc_style=”wppc-view3″ title_tag=”H3″ title=”Online Fitness-Coaching” pros_title=”Voordelen” cons_title=”Nadelen” button_text=”Lees meer” disable_button=”yes” button_link=”” button_link_target=”_SELF” button_rel_attr=”dofollow” verdict_text=”Online fitness-coaching biedt gemak, flexibiliteit en toegang tot expertise, maar kan ook problemen met betrekking tot motivatie, persoonlijke aandacht en technische problemen met zich meebrengen.” ][joomdev-wpc-pros]

  • Gemak en toegankelijkheid vanaf elke locatie
  • Flexibiliteit in schema en trainingstijden
  • Toegang tot een breed scala aan expertise en trainingsstijlen
  • Mogelijk lagere kosten dan persoonlijke training

[/joomdev-wpc-pros][joomdev-wpc-cons]

  • Mogelijk minder persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Minder directe motivatie en verantwoordelijkheid
  • Potentiële technische problemen of beperkingen
  • Moeilijker om correcte houding en techniek te controleren

[/joomdev-wpc-cons][/joomdev-wpc-pros-cons]

5 Redenen waarom online fitness-coaching de toekomst is

In dit artikel breng ik je 5 redenen waarom ik denk dat online coaching de nieuwe norm zal worden, vooral omdat mensen steeds beter op de hoogte raken van voeding, beweging en een gezonde levensstijl in het algemeen.

1. Gemakkelijke toegang

Het internet is bijna overal beschikbaar en met de ontwikkeling van nieuwe software, technologie en de nieuwste systemen kunnen fitnesscoaches nu veel meer mensen bereiken en vice versa.

Heb je altijd al met een deskundige coach willen werken, maar er is er geen beschikbaar in je omgeving?

Of dat nu een strength & conditioning, bodybuilding-coach of een vetverlies expert is, ik garandeer je dat er op het internet iemand te vinden is die een online dienst aanbiedt die past bij jouw behoeften.

Een van de grootste voordelen van online fitness-coaching is het gemak dat het biedt. Met online coaching kun je trainen waar en wanneer je maar wilt – het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Je hoeft je geen zorgen te maken over het plannen van afspraken of je te haasten naar de sportschool. Dit is vooral handig als je een druk schema hebt of als je in een afgelegen gebied woont waar het moeilijk is om een personal trainer te vinden.

fitness-coaching

2. Flexibiliteit

Het vasthouden aan je trainingsplan is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ben je ooit in een situatie geweest waarin je je trainingssessie moest afzeggen vanwege een last-minute oproep van je werk? Geen probleem dus.

Als je met een online trainer werkt, is je trainingsplan altijd voor je beschikbaar, zodat je je trainingen op jouw voorwaarden kunt voltooien op een tijdstip en locatie die jou het beste uitkomen.

Online fitness-coaching is ook flexibeler dan traditionele personal training. Met een online coach kun je het type programma kiezen dat voor jou het beste werkt – of dat nu gewichtsverlies, krachttraining of iets heel anders is.

Je kunt je programma ook naar behoefte aanpassen aan je veranderende behoeften en doelen. Deze mate van flexibiliteit kan vooral nuttig zijn als je herstelt van een blessure of te maken hebt met een chronische gezondheidstoestand.

3. Voortdurende support

Veel personal trainers leveren geweldige sessies face-to-face, delen je een schat aan kennis, en dan hoor je niets meer van ze tot je volgende training. Dat komt meestal omdat de grote trainers een volgeboekt schema hebben en veel minder capaciteit hebben om bij je in te checken.

Ik check regelmatig in bij mijn klanten voor personal training om ze te helpen als ze een bepaalde vraag hebben. Met onze speciale app die ik gebruik voor online fitness-coaching heb ik echter een veel directer communicatiekanaal. Ik kan zien wanneer cliënten hun doelen halen, en ook als ze achterlopen, zodat ik er kan zijn om hen te ondersteunen wanneer ze mij het meest nodig hebben. Ik ben de PT in hun eigen binnenzak.

Online fitness-coaching biedt een hoge mate van personalisatie. Je online coach kan een programma samenstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Ze kunnen ook voortdurend feedback en ondersteuning geven om je te helpen op koers te blijven. Dit niveau van personalisatie kan vooral nuttig zijn als je probeert af te vallen of spieren op te bouwen, omdat je coach je programma zo nodig kan aanpassen om je te helpen je doelen te bereiken.

fitness-coaching

4. Betaalbaarheid

Je vraagt je misschien af waarom online fitness-coaching in het algemeen minder kost dan personal training. Het antwoord is eenvoudig. De trainers hoeven geen huur te betalen, mogelijk overheadkosten als ze hun sessies vanuit een faciliteit uitvoeren, of kostbare tijd en geld te besteden aan het reizen tussen klanten als ze naar jou toe komen.

Als je met een online personal trainer werkt, zijn veel van de “fysieke” kosten niet relevant, dus je betaalt echt voor de schat aan kennis, expertise en tijd die je coach erin steekt om het beste leefstijlplan te ontwerpen voor jouw unieke fitnessdoelen.

Daarom is online fitness-coaching kosteneffectiever dan bijvoorbeeld traditionele personal training in Edinburgh. Met online coaching hoef je niet te betalen voor dure lidmaatschappen van sportscholen of reizen van en naar de sportschool.

5. Risicovrij

Ik bied bijvoorbeeld een dienst aan waarmee je zeker je doelen kunt bereiken. Als je echter nog niet zeker weet of online fitness-coaching iets voor jou is, kun je het 30 dagen proberen en als je het voordeel van mijn coaching diensten niet ziet, geldt een 100% geld-terug-garantie.

Online coaching is ideaal voor degenen die al een goed begrip hebben van lichaamsbeweging, niet bang zijn om alleen te sporten, klaar zijn om veranderingen in hun levensstijl aan te brengen en geen face-to-face verantwoording nodig hebben om de trainingen te voltooien en zich aan het plan te houden.

Tot slot geeft online fitness-coaching je toegang tot een breder scala aan expertise dan traditionele personal training. Met online coaching kun je werken met een personal trainer in Edinburgh of een andere locatie, ongeacht waar ter wereld je bent. Dit betekent dat je een coach kunt kiezen die gespecialiseerd is in gewichtsverlies, krachttraining, of een ander gebied van fitness waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt ook coaches vinden die gespecialiseerd zijn in het werken met specifieke bevolkingsgroepen, zoals senioren of atleten.

fitness-coaching

Is er nog vraag naar persoonlijke coaching?

In plaats van 50 euro/uur uit te geven aan trainingssessies, zou het naar mijn mening gunstiger zijn voor een klant om een coach in te huren die hem begeleidt bij sociale evenementen of tijdens momenten van stress.

Dit zijn namelijk de momenten waarop mensen echt steun en begeleiding nodig hebben.

Hoewel indrukwekkende trainingsvideo’s er goed uitzien op sociale media, zijn ze niet relevant voor de meerderheid van de mensen. Achteraf gezien had ik betere resultaten kunnen bereiken door gewoon met mijn klanten te wandelen en te praten, en bij een kop koffie de obstakels te bespreken die hen verhinderen hun doelen te bereiken.

Ik richtte me altijd op het maken van uitgebreide trainingsprogramma’s en het verleggen van de grenzen van mijn cliënten, omdat ik dacht dat dat genoeg was om uitstekende service te verlenen.

Hoewel mijn cliënten genoten van de sessies en de retentie hoog was, werden de gewenste resultaten niet altijd bereikt. Later besefte ik dat voor echte verandering in iemands leven meer nodig is dan een of twee sportschool-sessies per week.

Online coaching is ongelooflijk effectief gebleken, zelfs voor degenen die niet fysiek kunnen trainen in een sportschool.

Conclusie

Tot slot biedt online fitness-coaching een reeks voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor iedereen die fit wil worden. Het is handig, flexibel, kosteneffectief, persoonlijk, en geeft je toegang tot een breed scala aan expertise. Als je geïnteresseerd bent in online coaching voor gewichtsverlies of een ander fitnessdoel, is er nooit een beter moment geweest om te beginnen. Met de hulp van een deskundige coach kun je je doelen bereiken en een gezonder en gelukkiger leven leiden.

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken