Image

Interview met dr. Joe Dispenza – Liefde en verbinding in intieme relaties voor iedereen bereikbaar39 keer gelezen sinds
30
minuten leestijd
30
minuten leestijd
39 keer gelezen sinds

0
(0)

Welkom bij dit inspirerende gesprek met dr. Joe Dispenza, die waarschijnlijk een van de meest gevraagde gasten is die we ooit hebben gehad. Er is tegenwoordig een opmerkelijke belangstelling voor het begrijpen van niet zozeer hoe je de juiste partner vindt, maar veel meer hoe je kunt leren om beter van jezelf te houden. Als je een geweldige relatie wilt aantrekken of manifesteren, moet je echt leren om beter van jezelf te houden, wat inhoudt dat je het werk doet om de oude versie van jezelf die je tegenhoudt of die ervoor heeft gezorgd dat je mensen aantrekt die je pijn doen of teleurstellen, te overwinnen.

Velen van ons hebben niet geleerd om volledig van zichzelf te houden, waardoor ze niet in staat zijn een volwaardige relatie met zichzelf op te bouwen. Hoewel Joe Dispenza zichzelf niet als een relatie-expert beschouwt, hebben meer dan 10 miljoen mensen interesse getoond in zijn visie op liefde en relaties. Deze interesse is niet gericht op zijn persoonlijke relaties, maar op zijn vermogen om met tienduizenden mensen te werken en hen te coachen tijdens zijn evenementen. Deze mensen ontwikkelen eerst een prachtige relatie met zichzelf – wat het belangrijkste is – en verbeteren of herstellen vervolgens relaties die misschien moeizaam waren. Ze transformeren in iemand die vanuit een bewust, gezond standpunt aantrekt en meer liefde in hun leven brengt.

De Kracht van Dankbaarheid en Liefde

Dr Joe Dispenza: Veel mensen willen ontsnappen aan pijn en verlangen naar vrede, harmonie en liefde. Een van de hoogste frequenties, zoals ik heb geleerd door deel te nemen aan Joe’s Gevorderde Meditatie Retreat, is die van dankbaarheid en liefde. Deze frequenties stellen je in staat meer goeds in je leven te brengen, inclusief relaties die je een liefdevolle spiegel voorhouden. Hoewel Joe niet vaak over dit onderwerp spreekt, geloof ik dat hij veel wijsheid bezit over de samenhang tussen brein en hart, wat je in staat stelt een gezondere liefde voor jezelf, de wereld om je heen en in relaties aan te trekken.

Het is interessant waarom mensen moeite hebben om van zichzelf te houden en een gezonde relatie met zichzelf op te bouwen. Ligt het aan de teleurstelling over het verleden, vastzittend in de herinnering aan wat was? Of is het omdat ze in relaties zijn teleurgesteld door hun ouders, broers en zussen of intieme partners? Misschien geloven ze gewoon niet dat ze liefde waardig zijn. Joe gelooft dat in onze ware kern pure liefde schuilt en dat er altijd meer liefde is om te ervaren. Mensen die zichzelf haten, zullen anderen haten, en mensen die ongeduldig zijn met zichzelf, zullen dat ook zijn met anderen. Het is onze menselijke natuur. Maar wanneer mensen werkelijk dankbaar zijn voor zichzelf of hun leven, zijn ze dat ook voor anderen.

De Reis naar Zelfliefde

Om liefde te vinden, moet een deel van ons ‘sterven’ – alles wat niet liefde in ons is, moet verdwijnen. Dit is het verschil tussen het pad kennen en het pad bewandelen. Het beheersen van onze energie en aandacht is cruciaal in het werk dat we doen. Wanneer je liefde voelt, wat meer is dan slechts een woord, voel je je completer en neig je minder te willen. Echte liefde is anders dan egoïsme; het is meer altruïstisch. Wanneer je in je hart bent, ben je geneigd meer te geven, meer te zorgen, aanwezig te zijn, dankbaar te zijn en vriendelijk te zijn. Het hart is het centrum van creativiteit, de vereniging van tegenstellingen.

Het begrijpen van de beperkingen van onze liefde en het overwinnen van alles wat niet liefde is in ons, is een reis. Door te leren onze energie te beheren en ons hartcentrum te betreden, kunnen we een staat van compleetheid bereiken die ons minder afhankelijk maakt van externe validatie en meer gericht op zelfliefde en altruïsme. Dit pad vereist dat we bepaalde delen van onszelf die ons tegenhouden, loslaten en transformeren.

Het Belang van Eenheid en Liefde

Het hartcentrum wordt gezien als de plaats waar eenheid en goddelijkheid beginnen. Het is onmogelijk om het belang van dit centrum te overschatten. Als je eens nagaat hoeveel tijd je op een dag daadwerkelijk liefde voelt, en dit vergelijkt met de tijd die je besteedt aan het voelen van andere emoties zoals wrok, ongeduld, frustratie, oordeel of jaloezie, die tegenovergesteld zijn aan liefde, krijg je een duidelijk beeld. Angst, pijn en lijden zijn niet het tegenovergestelde van liefde, maar eerder een scheiding ervan. Woede, haat, vijandigheid en geweld zijn evenmin het tegenovergestelde van liefde; het zijn uitingen van een afstand tot liefde.

Wanneer je in overlevingsmodus leeft, wat gelijkstaat aan leven onder stress, produceert je lichaam een cocktail van chemicaliën en hormonen die je iets anders laten voelen dan liefde. Het blijkt dat de meeste mensen vaker iets anders voelen dan liefde, en deze emoties kunnen bepaalde menselijke gedragingen en voorspelbare denkpatronen aansturen. De scheiding van liefde door een gebeurtenis of trauma zorgt ervoor dat mensen hun leven door een andere bril bekijken, niet door die van liefde.

Overleven versus Creëren

In overlevingsmodus is er geen ruimte om te creëren, te communiceren, te leren of samen te werken. Overleven draait om vechten, vluchten of verstoppen, waarbij egoïsme, zelfgenoegzaamheid en zelfmedelijden de overhand hebben. In deze staat doen mensen alles om het gevoel van onbehagen weg te nemen, waardoor ze niet in staat zijn liefde te ervaren of hun hart te openen. Dit heeft een directe invloed op relaties met collega’s, familie en partners. De fundamentele vraag in relaties zou moeten zijn: “Wat zou liefde doen?”

We hebben verschillende relaties met verschillende mensen, gebaseerd op onze ervaringen met hen, die neurologische circuits vormen als herinneringen. We zien anderen vaak niet zoals ze echt zijn, maar door de lens van onze herinneringen en ervaringen. Dit beïnvloedt hoe we ons voelen en interacteren met hen. Gezonde relaties, gebaseerd op wederzijds respect en liefde, bevorderen positieve uitkomsten. Aan de andere kant kunnen relaties met mensen die ons hebben verraden of pijn gedaan, leiden tot negatieve emoties en energie, waardoor we vast kunnen komen te zitten in een realiteit die niet verandert.

Verandering en Zelfoverwinning

Iedereen heeft een verhaal, maar wanneer eindigt dat verhaal? Nu is het moment om te veranderen. Personen die vastzitten in het verleden, voelen dezelfde emoties als jaren geleden, wat hun persoonlijkheid beïnvloedt. Het overwinnen van deze emotionele staat tijdens meditatie is cruciaal. Je hebt de keuze om dieper in die emoties te duiken of jezelf te vragen of deze emoties liefdevol zijn voor jezelf. Door in meditatie te werken aan het kalmeren van je lichaam en het reguleren van die emoties, breek je de conditionering. Als je succesvol bent in het verminderen van die emoties, neem je je aandacht weg van de persoon of het probleem en neem je je kracht terug.

Het is een proces van zelfoverwinning en bewustwording, waarbij je leert je energie en aandacht te beheren om liefde en eenheid in jezelf en je relaties te cultiveren. Door de focus te leggen op wat liefde zou doen en te werken aan het overwinnen van oude emotionele patronen, kunnen we beginnen aan het bouwen van gezondere, liefdevollere relaties met onszelf en anderen.

Zelfliefde en Vergeving

Wanneer je in staat bent om de emoties die je aan iemand bindt te overwinnen, begin je je eigen elektromagnetische veld op te bouwen, waardoor je energie vrijmaakt om te creëren, te helen en een nieuwe toekomst te omarmen. Dit proces van het verlagen van de intensiteit van je emoties en het verleggen van je aandacht van de persoon die deze emoties veroorzaakt, staat gelijk aan vergeving. Zonder de emotie te voelen, verlies je de focus op die persoon, wat leidt tot een ware verandering in je leven.

Veel mensen houden vast aan wrok of boosheid over iets wat in het verleden in een relatie is gebeurd, uit angst dat het hen weer zal overkomen. Ze blijven constant op hun hoede voor signalen die wijzen op herhaling van het trauma, wat leidt tot een staat van constante angst voor het ergste scenario. Deze houding van zelfmedelijden, oordelen, en klagen maakt mensen ongelukkig, terwijl niemand anders hen dat aandoet. Zelfs als de oorzaak van deze gevoelens, zoals een ex-partner, volledig uit hun leven is verwijderd, blijven ze gedefinieerd door dat verhaal en die ervaring.

Het Proces van Zelfoverwinning

Om voorbij deze emoties van wrok te komen, moet men bereid zijn om door de pijn heen te gaan, te werken aan het kalmeren van het lichaam en het terugbrengen naar het huidige moment. Dit is vergelijkbaar met het trainen van een dier; door herhaaldelijk te oefenen, zal het lichaam uiteindelijk toegeven aan een nieuwe geest. Dit resulteert in een energiestroom naar het hart, waardoor men liefde, respect en eer voor zichzelf voelt. Het terugnemen van je kracht en het opbouwen van je eigen veld voelt juist en bevrijdend.

Wetenschappelijk onderzoek, zoals hersenscans en metingen van hartslagvariabiliteit (HRV), toont aan dat mensen die hierin bedreven raken, aanzienlijk hogere oxytocinespiegels hebben, wat wijst op een intense ervaring van liefde. Oxytocine, bekend als het liefdeshormoon, bevordert verbinding, eenheid en bonding. Het leidt tot de expansie van de bloedvaten in het hart en de longen, wat resulteert in een energierijke staat van zijn. Deze staat maakt het onmogelijk om wrok te koesteren en bevordert een houding van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.

Liefde versus Plezier

Er is een onderscheid tussen liefde en plezier; liefde is een staat van zijn die onafhankelijk bestaat van plezierige activiteiten. Het is het gevoel dat ontstaat wanneer je ondanks uitdagingen en tegenslagen voor jezelf blijft opkomen, je doelen bereikt en je dromen waarmaakt. Zelfliefde ontstaat door het proces van zelfoverwinning, waarbij men leert onafhankelijk van externe factoren gelukkig te zijn. Dit creëert een aantrekkelijke energie die positieve relaties met anderen en met het leven zelf bevordert.

Mensen die deze staat van zelfliefde bereiken, hebben een gezonde relatie met geld, zijn vrijgevig, zorgzaam en vragen niets terug. Ze zijn aanwezig en oefenen in wie ze willen zijn, wat natuurlijk aantrekkingskracht genereert. Zelfliefde stelt ons in staat de schoonheid in alles te zien door de lens van liefde, zelfs wanneer anderen dat niet kunnen. Dit pad van zelfoverwinning is wat ware zelfliefde creëert, onderscheidend van het najagen van tijdelijk plezier. Het blijven opkomen voor jezelf, ongeacht de uitdagingen, versterkt het gevoel van eigenwaarde en maakt je ontvankelijk voor het ontvangen van het universum, dat ons alleen geeft wat we denken waardig te zijn te ontvangen.

Maak jezelf gelukkig

Wanneer je in liefde bent, ervaar je veel minder gebrek, en als je minder gebrek ervaart, beweeg je dichter naar de bron. Dit is een zeer prettig gevoel. De dagelijkse praktijk van deze staat van zijn kan je relaties met mensen, je lichaam, geld, je telefoon, je auto en alles om je heen fundamenteel veranderen. Het overwinningsproces is tegelijkertijd een wordingsproces. Wanneer je jezelf gelukkig maakt, heb je niemand anders nodig om dat voor je te doen. Als je iemand in je leven hebt die bewust probeert zichzelf gelukkig te maken en hun vreugde en liefde met iemand anders wil delen, heb je iets echt unieks en speciaals.

Liefde is een verbindende kracht, zoals blijkt uit de hoge oxytocinespiegels die waargenomen worden bij zoogdieren tijdens het verzorgen van hun nakomelingen, wat een sterke band creëert. Deze band wordt ook ervaren in de beginfase van relaties, waarin intense verbinding en intimiteit oxytocine vrijgeven, wat leidt tot monogamie, eenheid en verbinding. Door mensen te leren van hun toekomst te houden zoals ze van een ander persoon zouden houden, creëer je een binding met die toekomst.

Om echt te verbinden met pure liefde, de bron, het ene, het geheel, het vruchtbare vacuüm of welke term je ook kiest voor die universele intelligentie, is het cruciaal om dat moment van verbinding te bereiken. Wanneer dit gebeurt, ervaar je een elektrische en memorabele opleving van liefde. Door regelmatig deze staat te bereiken, wordt het een deel van jou, en jij een deel van het. Dit leidt tot een liefdesaffaire met het goddelijke, het mystieke, het onzichtbare en de bron, waaruit een onweerstaanbare aantrekkingskracht voortkomt.

Five Truths About Self-Love: The Benefits and How-Tos - Denver Metro  Counseling

Sleutel tot Succesvolle Lange-termijn Relaties

Het geheim van succesvolle lange-termijn relaties is vergeving. Het onvermogen om te vergeven houdt je vast in het verleden en blokkeert de mogelijkheid om liefde te ervaren. De liefde die we achterhouden, is de pijn die we ervaren, leven na leven. Door onze emoties te meesteren, meesteren we onze creaties. Om tot de toekomst te behoren in plaats van tot het verleden, moeten we de herinnering en de daaraan gekoppelde emotie overwinnen.

Leven vanuit een emotionele staat die niet overwonnen is, betekent leven in een cyclus van karma, waardoor de ziel niet kan evolueren naar de toekomst omdat deze vastzit in de emoties van het verleden. Het verhaal eindigt wanneer de emotie wordt overwonnen, waardoor de ervaring wijsheid wordt en we niet langer gedoemd zijn dezelfde fouten te herhalen.

Het analyseren van je leven vanuit een verontrustende emotie maakt je brein alleen maar erger, omdat je vastzit in het verleden. Het overwinnen van de emotie biedt de oplossing voor je vragen, niet het herkauwen van het verleden. Mensen die gelukkig zijn omdat ze zichzelf gelukkig hebben gemaakt, stralen een onbekende en aantrekkelijke energie uit die anderen kan verbazen of zelfs ongemakkelijk kan maken omdat het zo ongebruikelijk is. Zij hebben de ketenen van het verleden gebroken en leven niet langer in de greep van oude emoties, wat hen in staat stelt de werkelijkheid te zien zoals die is, niet zoals ze verschijnt vanuit hun onopgeloste emotionele toestand.

Spijt en wrok

Als we reageren terwijl we in een verhoogde emotionele staat zijn, zeggen we vaak dingen waarvan we later wensen dat we ze nooit hadden gezegd, gedaan of verstuurd. Het leren verkorten van de herstelperiode van onze emotionele reacties is een teken van emotionele intelligentie. Dit stelt iemand in staat om anders te verschijnen in het leven en, wanneer ze het leven creëren dat ze willen, waarom zouden ze dan nog wrok koesteren? Ze bevrijden zichzelf en de ander. Iedereen heeft pijn en verraad ervaren, maar als je leven prachtig is, wat doet het er dan toe? Het verleden bestaat alleen in herinneringen, niet in het huidige moment.

Veel tijd wordt onbewust besteed aan leven in deze staat, voortdurend het volgende moment voorspellend op basis van het verleden. Als je vasthoudt aan wrok uit het verleden, voorspel je dat voor de toekomst, waardoor je effectief het verleden herschept. Je toekomst wordt je verleden. Het bevrijden van jezelf uit de bekende patronen van het verleden en het voorspelbare van de toekomst gebeurt door in het huidige moment te leven. Dit bevrijdt energie in het lichaam en stelt iemand in staat zich meer zichzelf te voelen, minder veranderd door stress.

8 simple ways to practice daily self love | Blog | Healthwise Psychology,  Counseling & Therapy Services, Maple Grove

Overlevingsmodus en Zelfliefde

In overlevingsmodus zijn we veranderd, niet onszelf, en bewegen we ons weg van liefde. Wanneer we een relatie aangaan vanuit overleving, stress, of een gevoel van onwaardigheid, trekken we vaak situaties aan die deze gevoelens versterken. We zijn geconditioneerd om te denken dat liefde van buitenaf komt, maar dit zorgt ervoor dat we afhankelijk zijn van de externe wereld om ons innerlijk gevoel te beïnvloeden. Het vinden van liefde onafhankelijk van de externe wereld maakt ons vrij; we hebben niemand of niets nodig om ons compleet te voelen.

Je aanwezigheid kan anderen helpen uit hun overlevingsmodus te komen. Door aanwezig te zijn en aandacht te geven zonder oordeel, toon je hoe moeilijk verandering kan zijn, maar ook dat het mogelijk is. Mensen die in staat zijn om verandering te bewerkstelligen, oordelen niet over anderen; ze hebben begrip en compassie. Advies geven wordt alleen gedaan als daarom gevraagd wordt, vaak in de vorm van een simpele uitspraak die het resultaat is van persoonlijke groei en verandering.

Gemeenschap en Collectief Bewustzijn

Er is een gemeenschap en een collectief bewustzijn waarbij gewaardeerd wordt om betekenisvolle gesprekken te hebben, om de grenzen van ons begrip en onze ervaringen te verkennen. Klagen, jezelf beter voelen dan anderen, of je richten op pijn en lijden past niet bij iemand die op het pad van evolutie en groei is. Naarmate we evolueren, groeien we voorbij aan het maken van onszelf ongelukkig of het praten over onszelf alsof we beter zijn dan anderen. Dit is de reis van zelfliefde, bevrijding en genezing, waarbij we leren om ons eigen veld te bouwen, onze energie terug te nemen en uiteindelijk een vrijer, meer geëvolueerd bestaan te leiden.

Om vanuit een staat van volheid te creëren, in plaats van gebrek of scheiding, is het cruciaal om te leren hoe we de coherentie tussen ons hart en onze hersenen kunnen versterken. Wanneer we iets waarnemen dat we verlangen vanuit een positie van gebrek, zoals het zien van een mooie auto en het willen hebben omdat we het niet bezitten, creëren we vanuit scheiding. Deze traditionele manier van creëren in de driedimensionale realiteit vereist tijd en energie om het verlangde en de ervaring ervan samen te brengen.

In plaats van te creëren vanuit een staat van gebrek, stelt het synchroniseren van onze intenties (gedachten) met de kracht van ons hart (gevoel) ons in staat om te creëren vanuit een staat van volledigheid en eenheid. De afstand tussen de gedachte aan wat we willen en de ervaring ervan is tijd, maar door de coherentie tussen hart en hersenen te vergroten, kunnen we deze afstand verkleinen.

From Wisdom To Action: How Experts Recommend Incorporating Self-Love Into  Daily Life | HerZindagi

Creëren vanuit Volledigheid

Het proces van creëren vanuit volledigheid en niet vanuit scheiding vereist dat we duidelijk zijn in onze intenties en deze met emotionele energie opladen. Dit wordt gedaan door onze gedachten (intenties) te richten op wat we willen bereiken en dit te koppelen aan de emoties van dankbaarheid en liefde in ons hart. Wanneer ons hart coherent is, d.w.z. wanneer het in een staat van liefde, dankbaarheid en openheid is, fungeert het als een krachtig magnetisch veld dat ervaringen, mensen en kansen naar ons toetrekt die resoneren met onze intenties.

Toepassing op Liefde en Relaties

Voor iemand die klaar is voor liefde en een diepere verbinding wil aantrekken, is het belangrijk om eerst te werken aan zelfliefde en vergeving, om zo ruimte te maken voor het nieuwe. Zodra we in een staat van zelfliefde en acceptatie zijn, kunnen we onze intentie voor liefde en verbinding duidelijk maken en deze koppelen aan de positieve emoties in ons hart.

Door coherentie tussen hart en hersenen te creëren, sturen we een krachtig signaal uit naar het kwantumveld met onze intentie voor liefde, terwijl ons hart als een magneet werkt om deze liefde naar ons toe te trekken. Dit vereist geen handelingen vanuit een plaats van gebrek, maar een staat van zijn waarin we al dankbaar en vervuld zijn, waardoor we natuurlijk resoneren met en aantrekken wat bij ons past.

Deze aanpak verandert de manier waarop we relaties en liefde ervaren, omdat we niet langer zoeken naar iemand om een leegte te vullen, maar in plaats daarvan iemand uitnodigen om deel te nemen aan onze reeds volledige en vreugdevolle leven. Door deze staat van volledigheid, coherentie tussen hart en hersenen, en de praktijk van dankbaarheid en liefde, trekken we relaties aan die resoneren met onze hoogste waarden en verlangens, en creëren we een leven dat gevuld is met authentieke connecties en diepgaande liefde.

het veld van onbegrensde mogelijkheden

Het proces van creëren vanuit het veld, in tegenstelling tot het creëren vanuit materie, verkort de afstand tussen de gedachte aan wat we willen en de ervaring van het hebben ervan. Dit houdt in dat we ons volledig losmaken van de materiële wereld en ons volledig richten op het veld van onbegrensde mogelijkheden, waar er geen scheiding is tussen ons en onze verlangens. Dit veld, dat alle fysieke en materiële dingen verenigt en alle krachten van de natuur samenbindt, is gevuld met energie, frequentie, vibratie, informatie, bewustzijn en gedachte.

Door onze aandacht volledig van de materiële wereld af te halen en te vestigen op het onbekende, bewegen we van het zijn van iemand naar niemand, van ergens naar nergens, van een bepaald moment naar geen moment. In deze staat van pure bewustzijn, ontdaan van alle fysieke en materiële attributen, kunnen we beginnen met creëren vanuit het veld.

Het Veld en de Kracht van Intentie

Albert Einstein zei dat het veld de enige besturende kracht is van de deeltjes, wat impliceert dat als we informatie in het veld kunnen veranderen, we de materie kunnen beïnvloeden. De atoom bestaat voor 99.99999% uit energie en informatie, en de realiteit die we waarnemen is slechts een fractie van het volledige spectrum van frequenties. Door onze coherentie en resonantie met dit veld te verhogen, kunnen we beginnen met het creëren vanuit een staat van heelheid in plaats van scheiding.

Door een coherente staat tussen hart en hersenen te bereiken, sturen we niet alleen een duidelijk signaal uit naar het veld met onze intenties, maar trekken we ook, door de magnetische kracht van ons hart, die ervaringen naar ons toe. Het hart produceert een magnetisch veld dat tot drie meter breed kan zijn, waardoor het een krachtig instrument is in het aantrekken van onze gewenste realiteit.

Toepassing op Liefde en Partnerschap

Voor diegenen die klaar zijn voor liefde, is het belangrijk om eerst een staat van heelheid en zelfliefde te bereiken. Door vervolgens een heldere intentie voor liefde te stellen en deze te combineren met de krachtige emoties van het hart, zoals dankbaarheid en liefde, creëren we een krachtig magnetisch veld dat liefde en verbinding naar ons toe trekt. Deze aanpak vereist geen acties vanuit een plaats van gebrek, maar een staat van zijn waarin we al vol en dankbaar zijn, waardoor we natuurlijk resoneren met en aantrekken wat bij ons past.

Door te leren hoe we kunnen creëren vanuit het veld en niet vanuit materie, verminderen we de tijd en energie die nodig is om onze verlangens te manifesteren. Dit proces brengt ons dichter bij de bron en stelt ons in staat om te creëren vanuit een plaats van heelheid en eenheid, wat leidt tot een leven gevuld met authentieke connecties, diepgaande liefde en vervulling.

Het verminderen van de tijd tussen de intentie (het denken aan wat je wilt) en de manifestatie (het ervaren van wat je wilt) brengt ons dichter bij de bron, waardoor we creëren vanuit een staat van heelheid in plaats van scheiding. Dit proces vereist een fundamentele verschuiving in hoe we de werkelijkheid benaderen, weg van het Newtoniaanse model van causaliteit en controle, naar een dieper begrip van hoe we kunnen interacteren met het kwantumveld door onze bewustzijnsstaat.

Overstappen van Materie naar Veld

Het creëren vanuit het veld in plaats van uit materie houdt in dat we onze volledige aandacht en energie verplaatsen van de fysieke, driedimensionale realiteit naar het onbekende, het kwantumveld dat alles verbindt. Dit betekent dat we van iemand naar niemand gaan, van ergens naar nergens, en van een bepaald moment naar geen moment. In deze staat van pure bewustzijn investeren we onze energie in het onbekende, waardoor we toegang krijgen tot een rijk van onbegrensde mogelijkheden.

De coherentie tussen onze hersenen en ons hart is cruciaal voor het creëren vanuit dit veld. Door onze hersenen te synchroniseren met een heldere intentie en ons hart met pure liefde, genereren we een krachtig signaal (intentie) dat uitgezonden wordt naar het kwantumveld en een magnetisch veld (liefde) dat ervaringen, mensen en kansen naar ons toe trekt die resoneren met onze intenties. Dit proces elimineert de noodzaak om actief te streven naar wat we verlangen in de fysieke wereld; in plaats daarvan trekken we ervaringen naar ons toe door energetische resonantie.

Toepassing op Liefde en Relaties

Voor iemand die klaar is voor liefde en een diepere verbinding, begint het proces met zelfliefde en het creëren van een staat van heelheid. Door vervolgens een heldere intentie voor liefde te stellen en deze te koppelen aan positieve emoties in het hart, kunnen we onze toekomstige partner naar ons toe trekken. Dit vereist een voortdurende staat van aanwezigheid en afstemming op onze innerlijke wereld, waarbij we ons richten op het gevoel van liefde en dankbaarheid voor wat nog moet komen.

Door te leren hoe we coherentie tussen ons hart en onze hersenen kunnen bereiken en hoe we kunnen creëren vanuit het veld in plaats van uit materie, kunnen we de kloof tussen onze verlangens en hun manifestatie verkleinen. Dit proces stelt ons in staat om te leven vanuit een plaats van heelheid, verbinding en pure liefde, waarbij we authentieke connecties, diepgaande liefde en vervulling aantrekken in ons leven.

De sluier van illusie doorbreken

Op het moment dat mensen voorbij de sluier van de illusie van scheiding kijken, herinneren ze zich wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Het is een moment dat je niet direct kunt beschrijven, maar dat elektrisch aanvoelt. Stel je voor, als het je zes maanden zou kosten om daar te komen, zou het dan de moeite waard zijn? Absoluut. Het is fascinerend om te zien wat er in het bloed van mensen gebeurt die dat moment bereiken. Er zijn velen die dat moment niet bereiken, maar toch dezelfde informatie in hun bloed dragen. Een ongelooflijke 84, 83, 77% van de gemeenschap ervaart dit; het is werkelijk verbazingwekkend.

Een explosie van liefde

Ik wil dat iedereen naar je website gaat, want toen ik daar was, voelde ik een ongelooflijke explosie van liefde. Ik was losgekoppeld van mijn telefoon, die ergens in het hotel lag, en ik was verbonden met mijn hart. Urenlang oefende ik om in mijn hart te zijn, voelend niets anders dan liefde. Van jou leerde ik over de wetenschap, het onderzoek, en alle gegevens die je hebt. Er zijn nu zoveel onderzoekspapers beschikbaar die spreken over de harde feiten, de gegevens, de peer-reviewed wetenschap die bewijst dat je ongelooflijke genezingsresultaten kunt behalen.

De uitdaging van het overwinnen

Het overwinningsproces is iets waar niemand graag over spreekt, omdat het juist dit proces van overwinnen is dat het proces van worden is. Die vrouw, die doorbrak en haar hart wijd open stond, had als kind misbruik overleefd. Ze was zo gelukkig met zichzelf, ze zag zichzelf op het moment dat ze op het punt stond op te geven. Toen ze nog één keer verder ging, opende haar hart zich. Ze voelde zich ongelooflijk vrij na dat moment; ze was letterlijk uit haar verleden in haar heden gestapt. Ze werd verliefd op die persoon die ze was geworden, en dat was de toekomstige versie van zichzelf die haar verleden naar zich toe trok in liefde.

Er bestaat al een toekomstige versie van jou, meer mystiek, liefdevoller, overvloediger, vrijer, genialer, cooler – en dat ben jij. Het moeilijke proces van overwinnen is waar zoveel mensen voor terugdeinzen. Ze zoeken afleiding in hun telefoon, scrollend door sociale media, niet bewust dat ze hun emoties op deze manier reguleren. Maar hier vragen we je om het zelf te doen. Door het vuur te zitten en niet voor de telefoon te kiezen, bevind je je in de rivier van verandering.

Verliefd worden op jezelf en het leven

Verliefd worden op jezelf is hetzelfde als verliefd worden op het leven, en verliefd worden op het leven betekent verliefd worden op jezelf. Wat er ook tussen jou en de liefde staat, dat is de reis die je moet ondernemen. Want ware liefde is de bron, het is zuiver bewustzijn. Zoals ik aan het begin zei, om liefde te vinden, moet een deel van ons sterven; alles wat geen liefde in ons is, moet verdwijnen. Deze biologische, neurologische, chemische, hormonale en genetische dood van het zelf moet plaatsvinden om herboren te worden.

Dat is de feniks die herrijst uit zijn as. En niemand anders gaat dit voor je doen; je bent gezegend met de vrije wil als zuiver bewustzijn, als een schepper die zo ver van de bron is gevallen dat er een mate van scheiding is ontstaan. Je hebt de vrijheid om de realiteit te scheppen zoals je wilt. Jouw taak is dan om te heruitvinden wat dat ook mag zijn in jouw leven, wat die droom ook is. En ik zeg altijd tegen mensen dat het me niet uitmaakt wat het is, zolang je maar weet hoe je moet creëren.

De kracht van geven en de kracht van gemeenschap

Naarmate je hier beter in wordt en je begint te krijgen wat je wilt, is het enige wat je wilt doen teruggeven, het enige wat je wilt doen een verschil maken. En het neveneffect daarvan is dat mensen voor elkaar gaan zorgen. In onze gemeenschap informeren we elkaar, we respecteren elkaar, we eren elkaar, we ondersteunen elkaar, we genezen elkaar, we schitteren voor elkaar zodat anderen ook kunnen schitteren. Dat is het opkomende bewustzijn en die collectieve groep mensen, samengebonden door een andere energie, een andere frequentie, creëert een gemeenschap, een collectief netwerk.

En ik denk dat dat is wat mensen in de wereld zoeken. Ik wil dat mensen alles volgen wat je doet; het is inspirerend, het is geweldig. Schrijf je in voor Dr. Joe’s meditaties, meld je aan voor zijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alles wat hij doet. Er komen onderzoekspapers aan, er is een wandeling waar je aan deel kunt nemen, afhankelijk van wanneer dit interview wordt uitgezonden, om mensen te blijven inspireren en samen te brengen voor transformatie van binnenuit. Je hebt ongelooflijke boeken die transformerend zijn.

Jouw unieke benadering en het belang van transformatie

Ik heb in de afgelopen 11 jaar veel verschillende workshops gevolgd, veel meditatie-retraites gedaan, ik ben naar India geweest, ik heb zoveel verschillende dingen gedaan, extreme kou, extreme hitte, veel verschillende genezingsmethoden, therapieën. En wat ik zo geweldig vind aan jouw werk, is dat je een praktische stijl van meditatie brengt. Mensen hebben lang over meditatie gehoord, maar jij brengt het op een unieke manier, met al je ervaringen en al het wetenschappelijk onderzoek dat je hebt gedaan en bewezen met andere externe wetenschappers en onderzoekers om hier de werkelijke resultaten te laten zien.

Je biedt bewijs, je biedt data, je biedt getuigenissen, je geeft zoveel voorbeelden van hoe deze dingen werken in verschillende levenssituaties. Dus als je lesgeeft, combineer je wetenschap en het mystieke, je verenigt de twee en laat mensen het ontvangen met de informatie terwijl ze iets ervaren dat voor hen onbekend is, waardoor ze meer geloven. En als ze meer geloven, kunnen ze dat meer recreëren en dan kunnen ze die boodschap meer verspreiden naar anderen. Er is iets prachtigs aan jouw werk dat ik wil waarderen en erkennen.

De essentie van liefde en het proces van ontdekking

Wat zou liefde doen? Dat is een vraag die je iedereen stelt in je retraites. Hoe beantwoord je die vraag voor jezelf? Ik ben een missiegedreven persoon. Ik heb van alles in mijn leven meegemaakt, en er zijn niet veel dingen die voor mij betekenis hebben, behalve de mensen die dicht bij me staan en van wie ik hou. Maar wat ik echt liefheb, is een verschil maken in het leven van mensen. Ik denk dat het ons aangeboren is. Het is zoveel makkelijker om de garage van je buurman schoon te maken dan je eigen.

We zijn bedraad om voor elkaar te zorgen. Dus voor mij doet liefde twee dingen: ten eerste het voorbeeld zijn, het werk doen en het voorbeeld zijn van alles wat ik onderwijs. Maar ik ben een missiegedreven persoon, en de enige manier waarop mijn missie individuen kan veranderen, is op een of andere manier hun leven te veranderen en mensen op een of andere manier te machtigen om een andere wereld te creëren. Ik oefen alle dingen die ik onderwijs, en ik vind ongelooflijke waarde in deel uitmaken van transformatie.

Lees ook: De Enige Vraag Die Altijd De Beste Oplossing Geeft In Ieder Conflict

Je maakt deel uit van iemands transformatie

Ik denk dat als je getuige bent van een moeder wiens kind jarenlang autistisch is geweest, op het podium staat en haar verhaal in tranen vertelt, de mensen die deel uitmaakten van die coherentie-genezing die het leven van dat kind hebben veranderd, de grootste vorm van dankbaarheid die we ooit kunnen voelen, is dankbaarheid ontvangen. En wanneer we dankbaarheid ontvangen, gebeurt er iets heel diepgaands. Je maakt deel uit van iemands transformatie. Het is tribaal. We hebben de neiging om netwerken in de hersenen aan te zetten die ons ertoe aanzetten dichter bij elkaar te komen, om te communeren, om socialer te worden.

En het neveneffect is dat als we meer waardering krijgen, we het leven waarderen, we het moment waarderen. En mensen die bijvoorbeeld de coherentie-genezingen doen, dat is wat liefde doet. Dat is wat liefde doet. En ze doen het niet om een bordje buiten te hangen om te zeggen dat ze een genezer of een levenscoach zijn. Ze doen het omdat ze zoveel uit de ervaring halen. Ze zijn onderdeel van de verandering van een persoon in empathie. Dit soort menselijke empathie ontwaakt, waarbij je je realiseert dat we allemaal op een bepaald niveau verbonden zijn.

We zijn geheel en delen, elk individu is onderdeel van het geheel. En als we genoeg individuen veranderen, kunnen we het geheel veranderen. Wat dat punt ook mag zijn, ik weet het niet, maar voor mij doet liefde op een of andere manier het voorbeeld zijn in ons leven, om mensen te laten zien hoe het eruitziet om iets anders te zijn dan wat normaal en natuurlijk is, afwijkend van het collectieve bewustzijn op een of andere manier, en dapper genoeg zijn om origineel te zijn. In het begin word je misschien als dwaas en krankzinnig beschouwd, maar als je het voor elkaar krijgt, dan ben je een genie.

elke dag verliefd worden op jezelf

Dus ik weet zeker dat veel mensen in dit werk, geconfronteerd met hun familie en vrienden toen ze een moeilijke diagnose kregen, moesten opkomen voor zichzelf en echt moesten kijken of ze genoeg van zichzelf hielden om dit te doen. Elke dag opdagen en elke dag verliefd worden op jezelf is een geweldig tegengif voor het genezingsproces. Voor mij wil ik er zijn, ik wilde er zijn toen een vrouw haar ogen voor het eerst opende in Cancun en voor het eerst zag. Ik stond daar, ik wilde daar zijn, ik wilde met haar vieren, ik wilde daar op dat moment zijn toen ze haar ogen opende.

Ik wilde daar zijn, ik wilde haar vreugde ervaren, ik wilde met haar vieren. Voor mij is dat het geschenk van het leven, dat is wat ik denk dat liefde doet. En het effect van liefde is zorgzaamheid, vriendelijkheid, genezing en verbinding, geen oordeel, geen voorwaarden. Het is iets, het is een nooit eindigend proces van ontdekking. En elke mystieke ervaring die ik heb gehad, waar ik diepe gevoelens voelde, heeft me altijd geleid tot het begrip dat er niet meer liefde kan zijn dan dit, totdat de volgende keer, dan is er meer, dan is er meer.

Waar leidt het me heen?

Mijn God, ik heb mezelf zo blootgesteld, dus me volledig overgeven aan de liefde elke dag is een mysterie. Waar leidt het me heen? Ik weet het niet, maar het onbekende heeft me tot nu toe nooit in de steek gelaten. Dus dat brengt mij de grootste vreugde, om op een of andere manier een verschil te maken in het leven van mensen. En het lichaam, dat geconditioneerd is om de geest te zijn, is 95% van wie we zijn tegen de tijd dat we halverwege ons leven zijn.

Dus er is David tegen Goliath, en het lichaam zegt gewoon: kijk, je denkt dat je al je beslissingen in je leven zelf hebt gemaakt, eigenlijk heb je dat niet, het lichaam heeft deze beslissingen genomen omdat het de geest is. Dus dan zegt het lichaam: oké.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231231 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023943 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023600 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023665 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211770 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211039 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021827 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021569 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views