mama

Lieve mama328 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
328 keer gelezen sinds

0
(0)

Zondag 27 september 1998

Lieve Mama,

Nieuwe gedachten en nieuwe ideeën.

Lieve MamaAls kind wist ik het al: de waarheid is ergens aanwezig en met enige moeite binnen handbereik. Al wist ik toen niet waar, of bij wie dat dan zou moeten zijn. Nu weet ik dat de ultieme waarheid in ons zit en dat zoeken pas zin heeft als je blik naar binnen durft te richten. Alsof je je bril zoekt die op je hoofd zit!

De enige kunst is het (h)erkennen van dit soort waarheden en het vervolgens laten integreren in je leven waardoor verder groeien mogelijk wordt. In plaats van geloven, wordt het weten. Geloof speelt hierin geen enkele rol.

God / JHWH / Schepper / Allah heeft jou geschapen met als enige doel: alles weten en voelen wat Zij weet en voelt. Lijkt misschien wat hoogdravend en (te) voortvarend, maar geef me één reden waarom De Schepper je dit niet zou gunnen. En dat je dit nu niet kan, wil niet zeggen dat je het later niet zou kunnen.

Hierover filosoferen heeft juist heel veel zin. Want dit zal je dichter bij de beweegredenen van De Schepper en zijn Schepping brengen. Je bent niet geboren om gestraft en beperkt te worden, want dat doe je altijd zelf. Kijk maar eens naar al je vorderingen de laatste jaren.

mamaDeze reuze stappen heb je niet gemaakt door middel van interventie door God. Hij wil dat je het zelf doet en dat heb je ook zelf gedaan. Zo ziet Zij het heel graag. Dit soort vorderingen worden niet door hem afgedwongen door doodsdreiging of het uitblijven van een ultieme beloning. Als jij werkelijk die liefde voor je medemensen voelt zoals ik dat van je meemaak, dan hoef je alleen maar met de stroom mee de Rivier af.

Je wordt altijd beoordeeld en niet veroordeeld op individuele groei. Niet op die van het collectief waartoe je opdat moment behoort.

Je hebt nog lang te gaan in dit leven en ik weet dat jij 20 jaar geleden nooit had verwacht nu nog steeds in “Samenstel van Dingen” te moeten vertoeven. Zo ook over 20 aankomende jaren. Ondanks al die onheilsprofeten die niets vermoedende mensen het gevoel geven dat er alleen bij hun redding mogelijk is en als klap op de vuurpijl ook nog eens deze mensen opzadelen met een gevoel van bloedschuld als ze niet doen wat de organisatie wenst. Dit is een sterk staaltje van: hoe hou je de mensen onder de duim.

Als kind hoorde ik vaak de woorden vallen: “de waarheid dient onderzocht te worden”. Maar dan alleen wel binnen hun perceptie en organisatie. Een blik naar buiten en je bent een Bok of een rotte appel.

Dat is hetzelfde als aan een begaafd auteur te vragen een boek te schrijven met maar de helft van het alfabet. Dit soort beperkingen kunnen voor een aantal mensen die zich in het begin van hun spirituele groei bevinden heel goed zijn, zodat ze zich maar op een paar aspecten van hun groeiproces hoeven te concentreren.

Dat mag echter nooit te lang duren. Ma, jij hoort niet meer tot die groep mensen, het is tijd om verder te gaan. Armageddon, het boegbeeld en houvast van vele, zo niet alle Jehovah’s Getuigen zal GEEN wrede en moordzuchtige slachtpartij worden, waarin iedereen wordt vernietigd.

Dit tomeloze gebrek aan geduld en liefde kan nooit toegeschreven worden aan een Schepper die BESTAAT uit geduld en liefde, want het zijn Haar ideeën en plannen niet. Het sleutelwoord van De Schepper is Liefde. Eeuwig en onvoorwaardelijk, zonder tijdslimiet en zonder vooraf bepaalde voorwaarden. Het motto: “ik hou alleen van jou als jij ook van mij houdt” komt van mensen en van niemand anders.

God (of je hoe je haar ook noemen wilt) heeft onvoorwaardelijke liefde voor Haar zelf en voor alles wat daar uit voortkomt (jij en ik dus). Met de eigenschappen helder denken en liefde kan je jouw uiteindelijke doel bereiken: het uitfilteren van alle informatie die je op je pad tegen komt dat naar spirituele groei leidt.

Zonder groei kom je n.l. geen centimeter verder. Als de Aarde echt onze school en leerplek is, dan is het wel een school waar de kinderen van alle klassen in één groot lokaal zitten. De onderwijzer kan geen klassikale straf uitdelen als een gedeelte van deze grote klas de wiskunde sommen niet begrijpt die de oudere groep kinderen wel snappen.

Probeer helder denken, gevoel en emotie te combineren. Helder denken is een eigenschap die iedereen, niemand uitgezonderd, bezit. Het zit namelijk in ons uitrustingspakket die wij meekregen toen de mens geschapen werd naar Zijn beeld en Gelijkenis. Vertroebeling is hier onze grootse vijand, omdat het helder denken in de weg staat. Door evenwicht te brengen tussen verstand en gevoel, lichaam en geest, stoffelijkheid en spiritualiteit, kan het weer helder worden.

Troost je, niemand wordt helder denkend en spiritueel begaafd geboren, oefening is een must.

Je jongste

EPILOOG, 16 september 2003: (Nu jaren later..)

Mijn moeder is nu al een paar jaar geen Jehovah’s Getuige meer en leeft in vrijheid. Ze bepaald nu haar eigen leven zoals zij denkt dat goed is.. Ze heeft een eigen verhaal opgemaakt EN een eigen website: klik hier om naar De Ontgoocheling te gaan.

EPILOOG II, 7 september 2004:

Tot mijn grote verdriet is mijn mama, medeoprichtster en drijvende kracht achter GoodFeeling.nl en De Ontgoocheling aan een reis begonnen waar u en ik nog niet aan toe zijn.. MaudHenny, deze website zal altijd voortleven op de manier zoals jij het wilde, op basis van helderheid en toegankelijkheid.

Mama, ik mis je.. Je jongste zoon Nick

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views