Creatine

Creatine – een beknopte uitleg voor wie, wanneer en hoe

TIP::Klik voor uitvergroting Over creatine bestaan nog steeds grote mythes en wilde verhalen. Sommigen beweren dat het uiterst gevaarlijk is voor het menselijk lichaam en dat het zelfs illegaal is. Wij weten ondertussen wel beter en leggen je hier uit wat deze stof precies is en wat het in je lichaam doet.

Daarnaast laten we de voordelen voor je gezondheid zien en natuurlijk de invloed van deze stof op je sportprestaties. We vertellen je welke soort de beste resultaten oplevert en hoe je dit voedingssupplement moet gebruiken.

Creatine is een natuurlijke stof

Creatine is een stof die bij iedereen van nature in het lichaam aanwezig is. Het lichaam maakt deze stof zelf aan uit de voeding. Hoe kan een stof die van nature in je lichaam voorkomt, schadelijk of zelfs illegaal zijn?

Dit is dan ook de reden waarom het zo populair is bij verschillende sporters. Van alle voedingssupplementen zorgt het voor het beste resultaat. Honderden studies zijn inmiddels uitgevoerd en de resultaten zijn verbluffend: meer dan 70% van de studies laat een positief effect op spiermassa en –kracht zien!

Dit voedingssupplement verhoogt de energieproductie in de spieren, waardoor de spieren meer kracht op korte termijn kunnen ontwikkelen, wat leidt tot een grotere spiermassa. Verschillende studies in wetenschappelijke magazines bewijzen de gunstige effecten op het lichaam.

De voordelen van zijn ondermeer:

  • Meer kracht voor krachttrainers
  • Een sneller herstel na de training
  • Meer spiermassa
  • Een gunstige invloed op hartproblemen
  • Een sneller herstel na een blessure
  • Een gunstig effect op de cholesterol en triglyceriden in het bloed
  • Invloed op insuline resistentie

Dus niet alleen sporters en atleten halen voordeel uit deze compleet veilige stof, ook anderen. Kracht en spiermassa zijn immers belangrijke factoren in de gezondheid.

Verder lezen op: