Nee is ook een antwoord - Het tegengif voor de hook-up culture

Dames: NEE is ook een antwoord – Het tegengif voor de hook-up culture226 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
226 keer gelezen sinds

0
(0)

In deze tijd, waarin gesprekken over toestemming en seksuele grenzen dagelijkse kost zijn, is het cruciaal om te benadrukken hoe belangrijk het is om ‘nee’ te kunnen zeggen in relaties. Het lijkt misschien ouderwets om ongewenste seksuele avances te koppelen aan het falen van hoffelijkheid, maar dit is een belangrijk onderwerp geworden.

Ongewenste seksuele avances en hoffelijkheid

Sommige mannen hebben moeite met het herkennen van subtiele tekenen van desinteresse. Aan de andere kant, mensen met meer finesse kunnen een afwijzende blik begrijpen en spelen een geduldig spel van het peilen van wederzijdse toestemming op elk moment.

Dit kan niet worden vervangen door een systeem van regels. Zo’n systeem zou niet alleen opdringerig en onhandig zijn, maar ook voorbijgaan aan het feit dat onervaren mensen hier toch al moeite mee hebben.

Het belang van ‘nee’ kunnen zeggen

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je in feite een menigte krijgt in de slaapkamer, bestaande uit de man, de vrouw en een hele horde van bureaucraten die proberen de sociale relatievormen te bepalen. Dit is natuurlijk een recept voor een ramp.

Hier is nog iets om over na te denken. Mannen strijden om status en de essentiële dimensie van concurrentie die hen onderscheidt van vrouwen is iets als productieve economische vrijgevigheid. Hoewel vrouwen natuurlijk ook productief zijn en vrijgevig, zijn de spelregels anders. Vrouwen proberen de economische ongelijkheid die voortvloeit uit het verschil in reproductieve kosten gelijk te trekken.

Statusevaluatie van vrouwen

Mannen worden beoordeeld op basis van hun potentieel voor economische wederkerigheid en vrijgevigheid, en dat geeft hen status. Vrouwen kiezen vervolgens op basis van deze status. Hoe hoger de status van een vrouw, hoe hoger de status van de partner die zij kan aantrekken.

Dit roept natuurlijk de vraag op wat vrouwen status geeft. Economische levensvatbaarheid is hier in ieder geval niet de enige factor. Er is een veel dieper verband tussen mannelijke economische levensvatbaarheid en seksueel succes dan tussen vrouwelijke economische levensvatbaarheid en seksuele aantrekkelijkheid.

De kracht van ‘nee’ en status

Hoe beoordelen mannen de status van een aantrekkelijke vrouw? Ik geloof dat ze dit doen op basis van haar vermogen om ‘nee’ te zeggen. Wanneer een vrouw aantrekkelijk is en meerdere mannen van hoge status haar het hof maken, beoordelen ze haar status op basis van haar vermogen om ‘nee’ te zeggen. Door ‘nee’ te zeggen, toont ze dat ze keuzes heeft en niet zomaar op elk aanbod ingaat.

Dit vrijwillige ‘nee’ zegt iets over de status van een vrouw

Veel jonge vrouwen zijn zich hier echter niet van bewust, omdat ze willen weten hoe ze kunnen concurreren met mannen in de machtsstrijd. Maar dat is een lastige kwestie, omdat mannen zich bewust zijn van hun economische en fysieke overwicht.

Economische macht is voor vrouwen niet even aantrekkelijk en maakt hen niet begeerlijker op de huwelijksmarkt. Het spel dat vrouwen spelen, verschilt sterk van het spel dat mannen spelen.

Vrouwen bewust maken

Het is daarom belangrijk om jonge vrouwen bewust te maken van het feit dat hun vermogen en bereidheid om ‘nee’ te zeggen een krachtig middel is om status te verwerven en serieus genomen te worden. Dit geldt vooral als ze zich in een positie van hoge status bevinden.

Als ze meteen ‘ja’ zegt tegen een man, zelfs een man van hoge status, kan dit een teken zijn dat ze een lage status heeft. Het feit dat ze niet meteen toegeeft, ondanks dat hij alles te bieden heeft, kan juist aantrekkelijk zijn voor een man van hoge status.

Het kan hem doen denken: “Ze kan nee zeggen, zelfs tegen mij. Er moet iets boeiends aan haar zijn dat verder onderzocht moet worden.”

Vrouwelijke fantasieën en ‘nee’ zeggen

Dit principe zien we zelfs terug in vrouwelijke fantasieën in erotische verhalen. De klassieke vrouwelijke erotische verhaallijn draait om een zeer aantrekkelijke en productieve man met een groot vermogen tot agressie, zoals een piraat, een chirurg, een weerwolf of een vampier, en zelfs een miljardair.

Deze man heeft veel vrouwen tot zijn beschikking, maar één vrouw houdt hem bewust op afstand. Ze dansen om elkaar heen, waarbij zij weigert toe te geven aan zijn verleidingen. Dit spel van ‘nee’ wordt uiteindelijk omgezet in een relatie waarin hij al zijn andere opties opgeeft en zij een stomende affaire met elkaar hebben.

Het meeste vrouwelijke expliciete materiaal bestaat uit een uitgebreid voorspel van ‘nee’ gevolgd door een spectaculaire climax. Dit weerspiegelt duidelijk de optimale route voor vrouwelijke voortplanting.

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231192 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023895 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023562 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023624 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211722 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021998 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021797 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021532 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211114 views