Image

Waarom vergeten wij zo snel hoe sterk we eigenlijk zijn?


90 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
90 keer gelezen sinds

0
(0)

Waarom vergeten we onze kracht zo snel?

Het is zo makkelijk om onze kracht te vergeten, omdat we zijn opgevoed met de overtuiging dat we het niet waard zijn, geen respect verdienen, niet krachtig, zelfverzekerd of verbonden zijn. Deze angstaanjagende gedachten worden ons van jongs af aan bijgebracht door onze ouders, vrienden, en op school. Maar als volwassene beginnen we te beseffen dat we iets hebben geslikt wat we niet langer kunnen verteren. Dat was niet wie we echt zijn.

Het loslaten van andermans lasten

We moesten wel geloven dat het onze identiteit was omdat anderen ons overtuigden dat, als we dat niet deden, zij niet voor ons zouden zorgen of ons niet zouden mogen. We zouden dan niet overleven. Maar nu je volwassen bent, kun je zelf overleven. Je kunt bloeien. Het is tijd om te ontdekken wie je werkelijk bent en de dingen los te laten die je niet langer bent. Je draagt meestal de overtuigingssystemen van anderen met je mee, die niets met jou te maken hebben. Het is dat jouw bagage eigenlijk niets weegt. Als je je tegengehouden voelt, betekent dat dat je de bagage van iemand anders draagt.

De kern van negatieve overtuigingen ontrafelen

Laat het vallen. Ontdek welke overtuigingen niet overeenkomen met wie je werkelijk bent, met wie je wilt zijn. Wanneer je deze door angst gedreven, negatief georiënteerde overtuigingen naar het licht van je bewustzijn brengt, vanuit je onderbewuste, en echt ziet wat ze zeggen, zal je meestal merken dat ze onlogisch en onzinnig lijken. Wanneer je echt onderzoekt wat ze zeggen, zal je erdoorheen prikken als een leugen en zodra een overtuiging voor jou onzinnig lijkt, is die weg. Dat is het einde van het proces van loslaten, niet het begin.

Het blijven graven naar de fundamentele waarheid

Omdat je niets vasthoudt wat onzinnig lijkt. Als je een overtuiging vasthoudt, betekent dit dat er nog een andere overtuiging is die deze overtuiging logisch doet lijken. Je moet ontdekken wat die overtuiging is en blijven graven en graven tot je bij de fundamentele, fundamentele overtuiging komt die alle andere bij elkaar houdt. Zodra je die fundamentele negatieve overtuiging kraakt, zullen alle andere ineenstorten. Maar soms, omdat een fundamentele negatieve overtuiging zichzelf probeert in stand te houden, zoals alle overtuigingen dat proberen te doen, kan het zich verbergen onder andere overtuigingen.

Erkenning van je eigen waarde

Je denkt misschien dat je die negatieve overtuiging hebt ontdekt en dat nu alles anders zal zijn, maar als je merkt dat je nog steeds op dezelfde manier handelt, je op dezelfde manier gedraagt, je op dezelfde manier voelt, denkt, en dezelfde soort negatieve ervaringen hebt, betekent dit dat je de fundamentele negatieve overtuiging nog niet hebt gevonden. Blijf graven. Zodra je die vindt en ziet dat het geen zin heeft en je die echt loslaat, dan verandert alles. Alles verschuift. In grote lijnen, hoewel dit op veel specifieke manieren in je leven tot uiting kan komen, zal je meestal ontdekken dat de fundamentele negatieve overtuiging een variatie is van ‘ik ben het niet waard’.

Bestaansrecht en zelfbevestiging

En toch besta je. Hoe zou het kunnen dat je bestaat als je het niet waard bent om te bestaan? Geloof je dat de schepping een fout maakt? Dat doet het niet. Niets is zinloos binnen het bestaan. Het bestaat om een reden. Dus als je bestaat, dan moet het bestaan jou nodig hebben om compleet te zijn. Omdat, als het je echt niet nodig had, je niet zou bestaan. Daarom ben je waardig, simpelweg omdat je bestaat, en je hebt geen andere reden nodig om waardig te zijn. Als je begint te geloven dat je onwaardig bent en blijft geloven dat je onwaardig bent, dan argumenteer je met de schepping over je waarde.

Conclusie

Je zult die strijd nooit winnen, ooit, omdat je niet kunt ophouden te bestaan. Je kunt van vorm veranderen, maar jij, het ‘jij’ dat jij bent, de weerspiegeling van alles dat is, jouw perspectief, jouw unieke bewustzijn, kan niet ophouden te bestaan. Waarom? Omdat er, per definitie, nergens is waar jij naartoe kunt gaan. Niet-bestaan, per definitie, bestaat niet. Dus als je bestaat, kun je niet niet-bestaan worden omdat niet-bestaan niet bestaat. Dus je bent waardig alleen al omdat je bestaat.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Vorm Voorkeur Test
Emotionele Intelligentie Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest