Heeft dr. David Sinclair het verjongingselixer gevonden? 😳

Heeft dr. David Sinclair het verjongingselixer gevonden? 😳252 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
252 keer gelezen sinds

0
(0)

De laatste studie van David Sinclair toont aan dat hij en zijn team met succes de leeftijd van menselijke cellen kunnen omkeren via een verjongingselixer.

Dit keer is het bereikt met behulp van chemicaliën in plaats van genetica, wat de meest recente norm lijkt. De studie heeft echter enige controverse veroorzaakt en enkele critici hebben zich uitgesproken. Laten we kijken waar al deze commotie over gaat.

Ontdek de recente studie van David Sinclair over het omkeren van celveroudering via chemicaliën. Een veelbelovende doorbraak in verouderingsonderzoek.
Ontdek de recente studie van David Sinclair over het omkeren van celveroudering via chemicaliën. Een veelbelovende doorbraak in verouderingsonderzoek.

Ik bespreek hier een artikel dat ik heb gelezen, geschreven door Fiona McDonald. Zij gaat in op de nieuwste studie van Davidson, gepubliceerd in het tijdschrift “Aging“.

Hij beweert samen met zijn team van de Harvard Universiteit met medicijnen de leeftijd van menselijke cellen te hebben teruggedraaid. Hieronder vind je links naar de studie en de artikelen die ik heb gebruikt om deze presentatie samen te stellen.

Een team onder leiding van de bekende, soms beruchte, verouderingsonderzoeker aan de Harvard Medische School, David Sinclair, heeft een paper gepubliceerd. Het laat zien dat een specifieke mix van chemicaliën de veroudering van cellen kan omkeren.

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, want tot nu toe is het bewijs alleen op menselijke cellen in het lab gevonden. We hebben nog een lange weg te gaan voordat we dit in dier- en menselijke proeven kunnen testen.

Dr. David Sinclair, professor aan de afdeling Genetica van Harvard Medische School, schreef: “We hebben zes chemische cocktails gevonden die binnen een week, zonder de identiteit van de cellen aan te tasten, een jeugdig genoom-breed transcript-profiel kunnen herstellen.” Verjonging door leeftijdsomkering kan nu zowel genetisch als chemisch worden bereikt.

Als deze bewering buiten de context wordt geplaatst, lijkt dit een zeer gedurfde claim, gezien het vroege stadium van onderzoek. Controverses rondom dit onderzoek zijn daarom niet verwonderlijk. Laten we nader onderzoeken.

De studie onderzocht hoe cellen informatie verliezen als ze ouder worden, met name hun epigenetische informatie. In 2012 toonden Shinya Yamanaka en Sir John Gooden aan dat dit proces omkeerbaar is.

Ze ontdekten dat het activeren van de zogenaamde “Yamanaka-factoren” volwassen cellen kan omzetten in pluripotente stamcellen.

Een paar jaar later toonde een team aan dat dit de gezondheid van muizen daadwerkelijk verbeterde. De race om dit op mensen toe te passen is in volle gang, maar zonder dat de cellen kwaadaardig worden, wat een echt risico is.

Dr. Sinclairs lab heeft al veelbelovende resultaten geboekt door het zicht te herstellen bij dieren met beschadigde oogzenuwen.

Al dit vroegere werk gebruikte gentherapie, wat duur en controversieel is. De uitdaging is om dezelfde resultaten te bereiken met chemicaliën, en dat is wat professor Sinclair nu zegt dat ze hebben gedaan aan de Harvard Medische School.

Verjongingselixer van zes verschillende chemische cocktails.

Professor Sinclair zegt: “Tot voor kort konden we alleen veroudering vertragen. Nu suggereren nieuwe ontdekkingen dat we het kunnen omkeren.”

Dit vereiste voorheen gentherapie, wat breed gebruik beperkte. Het team ontwikkelde een systeem om jonge cellen van oude te onderscheiden, en liet zien dat ze de snelheid van NCC in oude menselijke cellen konden omkeren. Dit deden ze met zes verschillende chemische cocktails.

Het team plaatste in hun studie een grafiek met de verschillende cocktails, aangeduid als C1 tot C6. Ze worden nu getest, en Dr. Sinclair heeft op Twitter gezegd dat ze er meer hebben gevonden dan de zes die ze hebben getest.

De controverse rond deze studie ligt niet zozeer bij de studie zelf, maar bij de bewering dat ze een soort verjongingselixer hebben gevonden. Dr. Sinclair zei: “Deze nieuwe ontdekking biedt de mogelijkheid om veroudering om te keren met één pil.” Maar het is nog veel te vroeg voor dergelijke conclusies.

Hoewel de onderzoekers van Harvard Medische School optimistisch zijn, hebben anderen hun bedenkingen geuit. Als je de tweet van Matt Cabling leest, zie je verwijzingen naar Charles Bremer, die samen met Matt stevig tegen alles lijkt te zijn wat met David Sinclair te maken heeft.

Ik hoop dat je dit interessant en informatief vond. Ik heb de studie en verschillende artikelen doorgenomen en video’s bekeken waarin deze studie is behandeld.

Ik geloof niet dat er kan worden geconcludeerd dat ze de leeftijd van een mens succesvol hebben teruggedraaid. Ik begrijp alleen niet waarom Matt Cable en Charles Bremer zo snel kritiek hebben geuit.

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken