De Appel, Meer Dan Een Dorstlesser

De Appel, meer dan een dorstlesser

0

bwappleJa, goede voeding bestaat onder andere het eten van redelijke porties fruit. Laten we het eens hebben deze appel hier.

De appel is weefsel vernieuwend en het Engelse gezegde: “An apple a day keeps de doctor away” zal hier wel iets mee te maken hebben. Dat het een gezonde vrucht is die vooral in ons land groeit is alom bekend. Een appel wekt de eetlust op, doet urineren, lost nierstenen op, laxeert en reinigt het lichaam, kalmeert maagklachten, ontsmet de darmen (Lees ook: “Ontslakken”) stimuleert de lever.

Het is voor oudere mensen heel goed om dagelijks een appel te eten. Doe dat vooral voor een maaltijd en niet als toetje. Door de lichte verteerbaarheid gaat de appel gisten als hij na de maaltijd wordt genomen. Wie kent niet de goede werking van geraspte appel tegen diarree. Bovendien verlagen ze het cholesterol in het bloed.

wrappleVooral oudere mensen, die last van jicht of reumatiek hebben, doen er goed aan om in plaats van gewoon azijn, appelazijn te gebruiken. Het appelzuur lost namelijk het urinezuur afkomstig van vleesconsumptie op. Voor veel mensen is het verstandiger om het vlees gebruik wat te minderen. Je hebt heus niet elke dag vlees nodig. Dat geldt juist wel voor de appel.. Een recent onderzoek heeft een aantal feiten aan het licht gebracht over de werking van appels (met schil) op tumoren.

Share.