De Wet van Overeenstemming: Jouw Innerlijke Wereld Spiegelt de Buitenwereld

De Wet van Overeenstemming: Hoe Jouw Innerlijke Wereld de Buitenwereld Weerspiegelt214 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
214 keer gelezen sinds

0
(0)

De Kracht van Gedachten en Hoe Ze Jouw Realiteit Beïnvloeden

Vaak denken mensen dat het leven gewoon aan hen voorbijgaat, alsof ze er weinig invloed op hebben. Maar de waarheid is dat de realiteit kneedbaar is. Stel je voor dat er een universele wet is die, als je deze juist toepast, je realiteit volledig in jouw voordeel kan veranderen. Wat als ik je vertelde dat je deze wet misschien al gebruikt, zij het onbewust en misschien wel op een schadelijke manier? Laten we dat voorkomen.

The Kybalion en de Wet van Overeenstemming

In het boek The Kybalion wordt de oude hermetische filosofie belicht, en het beschrijft de leringen van een mysticus genaamd Hermes Tris Magistas. In dit boek worden verschillende spirituele wetten besproken die het universum besturen. Door deze wetten te begrijpen, kunnen we daadwerkelijk onze realiteit vormgeven en onze buitenwereld beïnvloeden op de manier die we willen.

Eén van deze wetten, die mijn leven volledig heeft veranderd en toch niet genoeg besproken wordt, is de Wet van Overeenstemming. In dit blog ga ik dieper in op de Wet van Overeenstemming, hoe deze werkt, waarom het belangrijk is om deze wet te begrijpen en toe te passen. Aan het einde van dit blog zal ik verschillende manieren bespreken waarop je deze wet kunt toepassen, met tal van voorbeelden om je te begeleiden.

Laws Of The Universe Healing

De Wet van Overeenstemming: Jouw Innerlijke Wereld en de Buitenwereld

Een kernprincipe van de Wet van Overeenstemming is dat onze externe wereld een weerspiegeling is van onze interne wereld. Onze gedachten, gevoelens en overtuigingen bepalen onze realiteit. Dit kun je vergelijken met de wet van spiegeling, waarbij de realiteit jouw innerlijke toestand weerspiegelt.

Deze realiteit is geschapen door een universele geest, vaak aangeduid als God of het universum. Deze geest heeft zichzelf opgedeeld in verschillende delen, zowel fysiek als niet-fysiek. Jouw bewustzijn, alles wat je bent, is een fragment van het universum, een fragment van God. Je bent als het ware een stukje van het goddelijke, en dit stukje kan de realiteit om je heen vormgeven, net zoals God de realiteit zelf heeft geschapen.

Je bent al een fragment van God en het universum. Zo boven, zo beneden. De uiterlijke wereld neemt niet simpelweg alle beslissingen voor je. Mensen denken vaak dat de realiteit gewoon over hen heen rolt, maar ze begrijpen niet dat ze eigenlijk de oorzaak kunnen zijn, de autoriteitsfiguur die kiest.

Zelfs als mensen ervoor kiezen om de richting van anderen te volgen, is dat hun keuze. Alles is een keuze. Je leven is niet zomaar willekeurig; het is een samenstelling van je interne toestanden en de beslissingen die je hebt genomen op basis van die toestanden.

LAW OF ONENESS | Amazing Spiritual Laws You Must Know

Leven volgens de Wet van Overeenstemming

Nu begrijpen we dat de drie niveaus – fysiek, mentaal en spiritueel – met elkaar verbonden zijn en constant met elkaar communiceren. Een klein, schijnbaar onbelangrijk iets in het ene niveau kan grote gevolgen hebben op een later moment, zoals het vlinder-effect illustreert.

In chaostheorie wordt beschreven hoe kleine veranderingen in een niet-lineair systeem grote verschillen kunnen veroorzaken in een latere toestand. Dit betekent dat er een gevoelige afhankelijkheid is van de begincondities. Dus, hoe kun je de Wet van Overeenstemming praktisch toepassen?

Once You Learn This, You'll Never Be The Same! | Spiritual Laws - YouTube

Toepassing van de Wet van Overeenstemming in de Praktijk

Begin met een duidelijke inventarisatie van je gedachten, emoties, houdingen, gedragingen, aannames en denkpatronen. Begrijp hoe deze gewoonten je realiteit vormen en veranderen.

  1. Let op hoe je omgeving je beïnvloedt. Als je merkt dat je in een negatieve omgeving bent met lage frequenties, mensen met beperkende overtuigingen of negativiteit, overweeg dan om je omgeving te veranderen. Een positieve omgeving zal je groei bevorderen.
  2. Reflecteer op hoe je gedachten en acties hebben geleid tot bepaalde situaties in het verleden. Doe dit zonder schuldgevoelens, maar als een objectieve waarnemer.
  3. Omarm en versterk positieve veranderingen en acties. Kleine veranderingen in je interne wereld zullen leiden tot grotere veranderingen in je externe wereld.
  4. Uit dankbaarheid voor wat je hebt en wat je wilt bereiken. Uit dankbaarheid geef je het signaal aan je onderbewustzijn dat je al compleet bent en dat je al hebt wat je wilt. Dit trekt meer overvloed aan.
  5. Bevestig je gewenste realiteit. Wanneer je merkt dat de externe wereld verandert, gebruik dit dan als overtuiging en bevestiging van je interne praktijken en overtuigingen.
  6. Onthoud dat je gedachten, gevoelens en acties resoneren met de wereld om je heen. Je creëert je realiteit door deze af te stemmen op je gewenste uitkomsten.

Kortom, begrijp dat je interne wereld je externe wereld vormgeeft. Pas de Wet van Overeenstemming bewust toe om een leven te leiden dat meer in lijn is met je intenties en verlangens. Als je in lijn bent met je eigen waarden en groei, zul je merken dat je realiteit geleidelijk aan verandert en steeds meer overeenkomt met wie je wilt zijn. Onthoud dat je keuzes, zelfs de kleine, een krachtige impact hebben op de realiteit die je omringt.

Veelgestelde vragen

Wat is het centrale concept van het blog?

Het centrale concept van het blog is de “Wet van Overeenstemming”, die stelt dat onze externe wereld een reflectie is van onze interne wereld, inclusief gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Welke praktische toepassingen worden besproken?

Het blog behandelt praktische toepassingen van de Wet van Overeenstemming, zoals het bewust beheren van gedachten en emoties, het creëren van een omgeving die overeenkomt met je doelen, het uiten van dankbaarheid en het versterken van positieve mentale patronen.

Hoe worden de drie vlakken van bestaan besproken?

Het blog bespreekt de fysieke, mentale en spirituele vlakken van bestaan en legt uit hoe deze met elkaar verband houden. Voorbeelden worden gegeven om te laten zien hoe veranderingen op één vlak invloed kunnen hebben op de andere vlakken, zoals het creëren van nieuwe gewoonten die leiden tot positieve spirituele groei.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken