druivenpitten

Extract van druivenpitten doodt kankercellen – 2009

druivenpittenRecente onderzoeken hebben aangetoond dat een extract van druivenpitten kan bijdragen aan het voorkomen en behandelen van bepaalde soorten kanker. In dit artikel bespreken we de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kentucky, en de toepassingsmogelijkheden van grape-seed extract in de kankerbestrijding.

Resultaten van het onderzoek

Het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kentucky, toonde aan dat bijna 80% van de leukemia cellen stierf binnen 24 uur na blootstelling aan het extract van druivenpitten. Bovendien werden de cel signalering paden die bijdragen aan de apoptose (celsterfte) onthuld. Het grape-seed extract activeert JNK, een proteïne die het apoptotische pad regelt, en draagt zo bij aan de dodelijkheid van kankercellen.

Toepassingsmogelijkheden van grape-seed extract

De resultaten van het onderzoek geven hoopvolle perspectieven op het voorkomen en behandelen van hematologische kankers en mogelijk andere soorten kanker. Het grape-seed extract verhoogt de antioxidant activiteit en apoptose in verschillende kankerceltypen, zonder normale cellen aan te tasten. Dit maakt het extract tot een veelbelovend middel in de kankerbestrijding.

Beperkingen en verdere onderzoek

Hoewel de resultaten van het onderzoek hoopvol zijn, is het nog niet ver genoeg om aan te bevelen om extra grape-seeds, grape skins of grapes te consumeren. Verder onderzoek is nodig om de precieze mechanismen waardoor het extract effectief is en normale cellen onaangetast laat, te begrijpen.

Conclusie

In samenvatting, de resultaten van het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kentucky tonen aan dat grape-seed extract een veelbelovend middel is in de strijd tegen kanker. Er is nog veel verder onderzoek nodig om de mogelijkheden van grape-seed extract volledig te benutten, maar de resultaten geven reden tot hoop en enthousiasme. Wij bevelen aan om verder te lezen over dit onderwerp en andere natuurlijke middelen die bijdragen aan de preventie en behandeling van kanker.

  Begrippenlijst voor Vegetariërs

Bronnen

  • Clinical Cancer Research artikel American Association for Cancer Research

Wat is extract van druivenpitten?

Het extract van druivenpitten is een afgeleide van de pitjes van druiven die worden gebruikt om antioxidanten en andere gezonde stoffen te verkrijgen.

Hoe werkt extract van druivenpitten bij kankercellen?

Volgens recent onderzoek door de Universiteit van Kentucky blijkt extract van druivenpitten de cel signaleringspaden te activeren die bijdragen aan de apoptose (celsterfte) van kankercellen.

Kan extract van druivenpitten als enige behandeling voor kanker dienen?

Nee, het onderzoek is nog niet ver genoeg om aan te bevelen om extract van druivenpitten als enige behandeling te gebruiken. Verder onderzoek is nodig om de precieze mechanismen waardoor het effectief is en om de mogelijkheden volledig te benutten. Het is altijd belangrijk om de begeleiding van een arts te zoeken bij de behandeling van kanker.

Auteur

  • Nick Haenen

    Nick is een enthousiaste en nog steeds leergierige voedingsdeskundige met expertise in sportvoeding, fitness en gewichtsbeheersing. Tevens afgestudeerd in computerwetenschappen bij Cap Gemini. Netwerk Architectuur, VBA, Webdesign, CSS, HTML en rijke ervaring in Photoshop en AI-technologie. Hij is ook fitnessinstructeur en meditatieleraar met 32 jaar ervaring in fitness, gezondheid en meditatie. Nick is een gepassioneerde schrijver en onderzoeker van de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar alles wat hem bezighoudt en heeft al honderden artikelen geschreven over voeding, fitness en meditatie.