eigen sauna

De Ultieme Gids Voor Het Kopen Van Je Eigen Sauna: Tips en Advies648 keer gelezen sinds
13
minuten leestijd
13
minuten leestijd
648 keer gelezen sinds

0
(0)

De droom van uw eigen sauna in uw eigen huis hoeft niet langer onvervuld te blijven: Naar Scandinavisch model verhuizen steeds meer moderne sauna’s naar tuinen of appartementen. De weg naar uw eigen wellness oase is niet moeilijk, maar vereist een goede voorbereiding en planning.

Zodat je vooraf weet waar je op moet letten bij het kopen van een sauna, hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten waar je op moet letten.Onze aankoopadviseur geeft je allerlei handige informatie waar je wat aan hebt bij het kopen van een sauna. sauna. Zo kan er niets fout gaan en krijgt u precies het model dat aan uw persoonlijke wensen en ideeën voldoet.

Uw eigen sauna is een echte oase van ontspanning die u en je lichaam kan ervan genieten.

Laat je gedachten afdwalen, ontspan van een stressvolle dag of voorkom verkoudheid. De mogelijkheden met sauna leggen we hier uit: Verwennerij voor je ziel: Rust en ontspanning in je eigen sauna Vooral na lange werkdagen of inspannende sportactiviteiten heb je dringend behoefte aan rust en wat tijd voor jezelf. In uw eigen sauna krijgt u beide: aangename stilte ontmoet weldadige warmte die u helpt te ontspannen. Een sauna sessie maakt uw spieren los en revitaliseert uw lichaam en geest.

Om uw eigen welzijn te verbeteren, is een uitgebreid saunabezoek altijd aan te raden

U kunt ontspannen, uw stressvolle dagelijkse leven vergeten en tegelijkertijd uw kracht herstellen. Daarom is een sauna gunstig voor uw gezondheid: een sauna niet biedt alleen een ontspannen sfeer, het nodigt uit om te ontspannen, maar heeft ook nog een ander positief neveneffect: Uw gezondheid profiteert van regelmatige sauna sessies Zowel de bloedsomloop als de bloedsomloop worden gestimuleerd en uw immuunsysteem wordt merkbaar versterkt.

De stimulatie van het lichaam zelfs traint het hart bloeddruk wordt verhoogd kortstondig verhoogd en de stofwisseling gestimuleerd verhard uzelf en uw lichaam preventief door een bezoek aan de sauna, want versterking van het immuunsysteem gaat gepaard met een versterking van uw immuunsysteem, wat vooral wordt bevorderd door de afwisseling van warmte en koud.

Door regelmatig te zweten wordt u minder vaak ziek en bent u beter beschermd tegen verkoudheid en virussen Sauna en lichaamsverzorging: een weldaad voor de huid Een ander prettig neveneffect van een saunabezoek is de intensieve ondersteuning bij de verzorging van uw huid. De huid is grondig gereinigd, merkbaar zachter, maar tegelijkertijd steviger. Dit is vooral gunstig voor mensen met een vrij droge huid, die crèmes en lotions veel sneller opnemen na het nemen van een sauna.

PureRelax Rechthoekige Sauna 220x220x210cm met kachel
Klik voor prijs bij Bol

Soorten sauna’s: welke sauna past bij mij

Moderne sauna’s zijn een populaire wellness trend geworden, dus je kunt kiezen uit talloze verschillende modellen en uitvoeringen. Om je een overzicht te geven van je mogelijkheden, laten we je kennismaken met de bekendste en populairste sauna types. Dit is de klassieke sauna in de vorm van een kleine houten hut, die eigenlijk altijd beschikbaar is en waarschijnlijk de meest voorkomende.

Een Finse sauna is een zogenaamde massieve of houten sauna, die voornamelijk uit houten planken bestaat. Hierdoor ontstaat een rustieke, typisch Finse uitstraling die bijzonder gezellig is. Inmiddels zijn er Finse sauna’s in diverse, moderne uitvoeringen, die bewust afwijken van de klassieke ontwerpen in hun luxe details. Geïntegreerde sauna / binnensauna Het wordt nog wat extravaganter als je op zoek bent naar een sauna voor binnen.

Hedda Rustica Infrarood Stoomcabine 2 persoons Black 90x145x215 cm Sauna met mengkraan regendouche massagejets LED-verlichting Bluetooth
Klik voor prijs bij Bol

Deze binnensauna’s zijn met name geschikt als u geen eigen tuin of buitenruimte heeft

Zelfs met beperkte ruimte is hier een optimale en individuele oplossing te vinden. Ook hier is het design bijzonder, omdat het per model sterk kan verschillen. Er is iets voor elke smaak en elke stijl van inrichting. In vergelijking met buitensauna’s bieden binnensauna’s ook de mogelijkheid om te kiezen voor een ontwerp met een glazen front, dat een vrij zicht naar het interieur van de sauna mogelijk maakt en de ruimte optisch vergroot, bijzonder ruimtebesparende sauna’s. Een infraroodcabine neemt niet veel ruimte in beslag en kan daarom ook in kleine ruimtes worden geïntegreerd. Net als conventionele binnensauna’s is de infraroodsauna ook verkrijgbaar met een glazen front.

 eigen sauna

De infraroodsauna heeft zich ontwikkeld tot een echte insider tip

Het meest opvallende verschil met de klassieke variant is de infraroodsauna in de warmtebron. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een infraroodsauna verwarmd met infraroodlampen. De straling van deze lampen genereert geen warmte in de lucht, maar alleen op een oppervlak. Dit heeft als voordeel dat de infraroodstraling het lichaamsoppervlak direct verwarmt. De infraroodsauna heeft zich ontwikkeld tot een echte insider tip met veel voordelen: De warmte werkt direct in op de huid en dringt diep door in het lichaam zonder de lucht in de cabine te verwarmen.Deze diepe hitte kan met name spanning in de spieren veroorzaken

Buitensauna / tuinsauna

Niets doet meer denken aan een originele Finse sauna dan een tuinsauna in een houten hut buiten. In Finland hoort het buitenleven bij ontspanning en met je eigen buitensauna kun je ook genieten van deze vrije levensstijl. Je tuin hoeft niet groot te zijn om een ​​buitensauna in te richten: ruimtebesparende modellen toveren elke omgeving om tot een wellness oase en zijn ook visueel indrukwekkend met een natuurlijke uitstraling. Voordat u een sauna koopt: de juiste planning en de juiste ruimte U heeft al een favoriet sauna type gevonden en wilt meteen aan de slag met uw wellness programma.

Voordat u uiteindelijk besluit te kopen, moet u echter zorgvuldig plannen

Zodat u uiteindelijk het beste resultaat krijgt. Wij leggen u uit waar u bij het kopen van een sauna vooral op moet letten en waar u vooraf rekening mee moet houden De kwaliteit van de sauna De juiste plaats voor uw sauna De benodigde aansluitingen De optimale sauna maat Het juiste sauna design De sauna accessoires Een redelijke prijs1. Bijzonder belangrijk: de kwaliteit van de sauna Er zijn verschillende kwaliteitskenmerken waarop u uw gewenste model moet controleren: Stabiliteit en sterkte van de buitenmuren: Hoe dikker de materialen voor de buitenbekleding, hoe beter de kwaliteit van de sauna. Let op hoogwaardige materialen en perfecte afwerking.

Hoogwaardige productiematerialen in uw eigen sauna

Deze moeten ook PEG-vrij zijn om geen allergieën te veroorzaken FSC-gecertificeerde producten worden gekenmerkt door een gecontroleerde oorsprong van hout dat de bescherming van het milieu dient VDE-testzegels duiden op een bijzonder hoge kwaliteitsstandaard en staan ​​voor zeer goede technische uitrusting die dat niet is Veiligheidsdeuren van glas getuigen van kwaliteit en zorgen voor verhoogde veiligheid en moeten daarom deel uitmaken van de uitrusting. Als zit- of ligvlakken van hout zijn, moet deze van hoge kwaliteit en splintervrij zijn.

Zorg ervoor dat uw gewenste sauna heeft goede thermische isolatiewaarden, zodat u energie kunt besparen. De juiste plek voor uw sauna Een bijzonder belangrijke factor op uw checklist is de beschikbare ruimte in uw huis of in uw tuin. Dit is niet alleen gebaseerd op de keuze voor een binnen- of buitensauna, maar ook op het juiste model.

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 2 | Actie
Klik voor prijs bij Bol

Stem vooraf alle afmetingen nauwkeurig af

Laat u bij twijfel vooraf adviseren door een specialist. Door jarenlange ervaring herkennen deze specialisten direct een geschikte plek voor een sauna en informeren u over de mogelijkheden in uw eigen vier muren. Sauna’s zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in individueel op maat gemaakte producten.Houd er bij het kiezen van de plaats voor uw sauna rekening mee dat deze niet alleen past bij de grootte van de gekozen plaats, maar ook uiterlijk.

De optimale locatie moet u beiden bieden: optimaal gebruik van de ruimte en een mooi hoogtepunt Onze tip: Zorg er ook voor dat de douche zich in de buurt van de sauna bevindt en zorg vooraf voor optimaal comfort na de sauna. Vergeet niet: de nodige aansluitingen U krijgt de nodige hulp en advies van een specialist. Hierin wordt u vooraf precies uitgelegd wat er nodig is. Afhankelijk van de omstandigheden kan de buitensauna natuurlijk ook individueel worden aangepast, zodat er in elk geval een optimale oplossing voor de locatie en aansluitingen wordt gevonden.

De optimale maat van de saunacabine

Kijk goed of de maat die je nastreeft ook echt voldoende is. Om goed te kunnen ontspannen is het belangrijk dat u zich niet beklemd voelt in uw sauna. Bij het kiezen van de optimale sauna maat moet u ook overwegen of u alleen naar de sauna wilt of dat u dit in het gezelschap van familie of vrienden wilt doen. Zorg ervoor dat u zich vrij kunt bewegen en comfortabel kunt liggen.

De keuze van het juiste sauna design Er zijn geen grenzen aan uw smaak, maar zorg er vóór de aankoop voor dat het gewenste design optisch perfect geïntegreerd is in uw kamerinrichting. Om ervoor te zorgen dat een sauna binnenshuis optimaal functioneert, moet het een design highlight zijn die uw persoonlijke stijl onderstreept, maar niet te veel op de voorgrond.

Stijlvolle glasfronten die er bijzonder luxe en nobel uitzien.

Natuurlijke houten elementen ontmoeten extravagante details. Houdt u van typisch Fins, dan zijn verschillende klassieke houtdessins de juiste keuze voor u. Of het nu opvallend is of in de klassieke hout look: u kunt een sauna kiezen zoals u dat wilt. Een sauna kopen: welke accessoires heb je nodig Voordat je een sauna koopt, moet je natuurlijk ook nadenken over de accessoires die je nodig hebt, zodat je je nieuwe sauna op de juiste manier kunt gebruiken en niets te wensen overlaat. Mogelijke sauna-accessoires zijn: B. de verschillende sauna kachels, bedieningsapparaten en vochtigheidssensoren die uw sauna sessie compleet maken.

U investeert in uw toekomst:

Niet alleen de waarde van uw huis stijgt met de installatie van uw eigen sauna, maar ook uw eigen welzijn. Na een succesvolle installatie is de eenvoudige en begrijpelijke inbedrijfstelling van uw eigen sauna geen probleem meer. Uw specialist en contactpersoon leggen u uiteraard uit waar u bij uw model op moet letten. In een hoogwaardige sauna kunnen deze uiteraard zonder veel moeite worden verwijderd, omdat de gebruikte materialen eenvoudig te reinigen zijn.

U kunt dit het beste doen met een borstel op de sauna kachel en een reinigingsdoek of doek voor zit- en ligstoel oppervlakken, die u vooraf bevochtigt. Zwaar, hardnekkig vuil kunt u van houten oppervlakken verwijderen met een licht schuurpapier. Gebruik in ieder geval niet veel water, of het nu met hogedrukreinigers of waterslangen is, dit zal het gevoelige hout van de sauna snel beschadigen. Voorzichtigheid is hierbij geboden, omdat deze schade vaak leidt tot een vroegtijdig einde van uw garantie claim.

Wekelijkse controle op eventuele beschadigingen

Bij het onderhoud van uw eigen sauna hoort ook wekelijkse controle op eventuele beschadigingen of los gedraaide schroeven en soortgelijke incidenten. Deze moeten zo snel mogelijk worden schoongemaakt of gerepareerd, zodat u lang van uw sauna kunt genieten en niemand schade oploopt.

Eindelijk kunt u beginnen: Handige tips voor de eerste sauna sessie Ga de sauna altijd in als deze droog is zodat u niet uitglijdt Haar kan vochtig zijn en een aangebrachte haar behandeling wordt optimaal opgenomen in de sauna. Door de warmte wordt het bijzonder goed door het haar opgenomen.

  • Zorg dat je fysiek fit bent.
  • Bij onduidelijkheden en ziektes is het sterk aan te raden om vooraf een arts om advies te vragen.
  • Ga de sauna niet in met een zeer volle of zeer lege maag.
  • Handdoeken en balschoenen worden aangeraden om een ​​verhoogde hygiëne te behouden.
  • Afkoelen na een sessie in de sauna, rust een paar minuten uit en drink wat water.

Als je nog vragen hebt, profiteer dan van ons persoonlijk aankoopadvies. Je hebt nu een handig overzicht en gids gekregen voor het kopen van je eigen sauna, maar je hebt misschien nog specifieke vragen over uw gewenste model of uw individuele omstandigheden.

Geraadpleegde Bronnen

  1. Research on Detoxes and Cleanses – NIH
  2. Physical Wellness Toolkit – NIH
  3. Heart-Healthy Benefits of Walking – NHLBI
  4. Positive Emotions and Your Health – NIH News in Health
  5. The Benefits of Walking – NIH News in Health
 

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een sauna?

Sauna’s helpen bij ontspanning, verbeteren de bloedsomloop en versterken het immuunsysteem.

Hoe kies ik de juiste sauna voor mijn huis?

Houd rekening met beschikbare ruimte, type sauna, en persoonlijke voorkeuren.

Wat is het verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodsauna?

Een traditionele sauna gebruikt hete lucht, terwijl een infraroodsauna infraroodlampen gebruikt om het lichaam direct te verwarmen.

Welke accessoires heb ik nodig voor mijn sauna?

Belangrijke accessoires zijn sauna kachels, bedieningsapparaten, en vochtigheidssensoren.

Hoe onderhoud ik mijn sauna?

Reinig regelmatig met een borstel en doek, controleer wekelijks op beschadigingen, en vermijd overmatig watergebruik.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken