Image

Boosters en Energie Vampieren560 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
560 keer gelezen sinds

5
(2)

Sommige mensen doen ons gewoon goed, dat zijn Boosters. Onze auteur heeft onder de loep genomen welke eigenschappen dit zijn en waar je op kunt letten als je nieuwe mensen in je leven toelaat. Er zijn mensen die ons helemaal leegzuigen. Na elk telefoontje, na elke vergadering voelen we ons moe en uitgeput. Misschien omdat ze altijd zeuren, alles negatief zien, alleen over problemen praten, alleen over zichzelf praten, maar niet uit hun holen kruipen en ook niet van gedachten willen veranderen. Ze worden ook wel energievampiers genoemd.

De “niet” boosters

En dan zijn er mensen die bij ons precies het tegenovergestelde doen, die ons sterken, laten groeien en wier aanwezigheid alleen al ons een goed gevoel geeft. Daarom noemen we ze energy boosters omdat ze, in tegenstelling tot vampiers, echt goed zijn voor ons en onze geestelijke gezondheid. Je herkent deze eigenschappen aan energy boosters. Je voelt je er prettig en veilig bij. Ze respecteren je persoonlijke grenzen – zonder ruzie, zonder je te kleineren, te vernederen of voor altijd te friemelen met waarom, waarom, waarom. Ze ondersteunen je bij het waarmaken van je dromen in plaats van te proberen je om te praten. Je hoeft nooit te doen alsof je aardig voor ze bent.

Ze sterken je en laten je zien hoe geweldig je bent, zeker als je het zelf niet ziet. Je kunt met hen meegroeien en jezelf verder ontwikkelen. Je voelt je door hen gezien, gehoord en gewaardeerd. Ze willen je leren kennen – met al je facetten. Ze zijn eerlijk tegen je, zelfs als het ongemakkelijk of pijnlijk is, in goede en slechte tijden, niemand is perfect. We hebben allemaal goede en slechte tijden. Fasen waarin we meer ondersteuning nodig hebben en waarin we veel te bieden hebben.

Toch loont het de moeite om de mensen die we in ons leven binnenlaten eens nader te bekijken en na te gaan of ze ons echt energie geven of ons gewoon van onze kracht beroven. Als onze eigen middelen alleen maar worden opgebruikt en we er niet mee kunnen tanken, is het zinvol om zaken aan te pakken, contact te beperken, grenzen te stellen of, indien nodig, eerst volledig afstand te nemen. Voor vrienden zorgen en er voor ze zijn, hoort bij een gezonde vriendschap, maar niet als de een alleen neemt en de ander alleen maar het geven is.

Met dit in gedachten: Blijf alert!

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views