Esther Hicks: Dit Is Jouw Zak Met Knikkers - Law Of Attraction

Esther Hicks: Dit Is Jouw Zak Met Knikkers – Law Of Attraction


99 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
99 keer gelezen sinds

4
(1)

Esther Hicks is een spiritueel leraar en spreekster. Een van de meest bekende metaforen die zij gebruikt om de Wet van Aantrekking uit te leggen, is de “zak met knikkers”. Deze metafoor helpt mensen te begrijpen hoe hun gedachten vorm geven aan hun realiteit.

In deze ietwat uitgebreide gids verkennen we de betekenis van de “zak met knikkers” en andere belangrijke concepten binnen de leringen van Esther Hicks over de Wet van Aantrekking. We gaan dieper in op hoe je je eigen zak met knikkers kunt vormgeven om de realiteit te creëren die je werkelijk wenst.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Elke gedachte die je ooit gehad hebt, bestaat nog steeds als een “knikker” in je zak.
  2. Actieve knikkers bepalen je punt van aantrekking en wat je naar je toe trekt.
  3. Je InnerBeing of hogere bewustzijn heeft alleen positieve, gewenste knikkers geactiveerd.
  4. Door je te concentreren op positieve knikkers, stem je je af op je InnerBeing.
  5. Afstemming op positieve knikkers helpt je weerstand los te laten en gewenste manifestaties aan te trekken.

De metafoor van de zak met knikkers

Volgens Esther Hicks, kun je je gedachten zien als knikkers in een zak. Elke gedachte die je ooit hebt gehad, is een knikker in die zak. Sommige knikkers zijn helder en kleurrijk, wat positieve, opbouwende gedachten voorstelt. Andere knikkers kunnen donker of dof gekleurd zijn, wat negatieve of beperkende overtuigingen verbeeldt.

De actieve knikkers in je zak, de gedachten waar je je momenteel op concentreert, bepalen je punt van aantrekking. Dit is de energetische trillingsfrequentie die aantrekt wat er bij resoneert in je ervaring- of het nu gewenst is of niet. De wet van aantrekking zegt dat gelijke trillingen elkaar aantrekken, dus als je actieve knikkers voornamelijk positief zijn, trek je gewenste dingen aan. Maar als je veel negatieve, beperkende knikkers actief hebt, manifesteer je situaties die daarbij passen.

Esther Hicks: Dit Is Jouw Zak Met Knikkers - Law Of Attraction

Je InnerBeing en de perfecte zak met knikkers

Esther Hicks leert je dat je InnerBeing of hogere bewustzijn alleen positieve, heldere knikkers in zijn/haar zak heeft. Dit vertegenwoordigt de staat van zuivere positieve energie en perfecte vibratie die ons ware Zelf is. Ons fysieke bewustzijn heeft vaak een mengelmoes van positieve en negatieve knikkers actief door onze denkpatronen en overtuigingen.

Het doel is om de inhoud van onze eigen zak met knikkers af te stemmen op die van ons InnerBeing. Hoe beter we erin slagen onze gedachten en gevoelens op positieve, opbouwende manieren te richten, hoe meer we in lijn komen met onze essentie van pure positieve energie. Dit stemt ons af op onze natuurlijke staat van welzijn en helpt de weerstand los te laten die manifestatie van onze diepste verlangens blokkeert.

Welke knikkers activeer jij?

Hoewel al je vorige gedachten (knikkers) nog steeds in je zak aanwezig zijn, heb jij de keuze om te bepalen welke knikkers je actief maakt. Dit gebeurt door waar je je aandacht op richt. Als je je concentreert op dingen waar je dankbaar voor bent en aspecten van je leven die goed gaan, activeer je de positieve, opbouwende knikkers.

Maar als je je richt op wat er mis is, wat er ontbreekt of wat er verkeerd gaat, zul je de donkere, negatieve knikkers activeren. Deze actieve knikkers worden dan je punt van aantrekking waar de Wet van Aantrekking op reageert door gelijksoortige ervaringen naar je toe te brengen. Door je intenties op positieve knikkers te richten, stem je je af op een stroom van positieve manifestaties.

Verklarende woordenlijst

  • Alignment – Het afstemmen van je gedachten en gevoelens op een positieve staat van zijn.
  • Contrast – Alles wat je ervaart dat je laat voelen wat je wel of niet wilt.
  • Punt van aantrekking – De energetische frequentie die je uitzendt en aantrekt wat erbij past.
  • Weerstand – Negatieve gedachten en gevoelens die je verwijderd houden van wat je wilt.

Selecteer je favoriete knikkers

Eén manier om je gedachten en gevoelens positiever te maken, is door je te concentreren op onderwerpen die je goed doen voelen. Denk aan mensen, plaatsen en activiteiten die je leuk vindt of waar je dankbaar voor bent. Dit activeert de positieve knikkers gerelateerd aan die onderwerpen, en de Wet van Aantrekking brengt meer van die energie in je leven.

Een andere tip is om op zoek te gaan naar positieve intenties in elke situatie. Zelfs als iets niet perfect is, kun je de positieve bedoeling erachter herkennen en daar je aandacht op richten. Dit helpt weerstand los te laten en je af te stemmen op oplossingen in plaats van problemen. Het activeert de positieve knikkers die met jouw verlangens resoneren.

Esther Hicks: Dit Is Jouw Zak Met Knikkers - Law Of Attraction

Wees voorzichtig met je knikkers

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je op elk moment nieuwe knikkers aan je zak toevoegt, afhankelijk van je gedachten. Negatieve gedachten over een onderwerp voegen dus donkere knikkers toe die dat onderwerp zullen aantrekken. Maar met elke positieve gedachte voeg je een heldere, krachtige knikker toe in overeenstemming met wat je echt wenst te ervaren.

Blijf daarom bewust van je innerlijke dialoog en gevoelens. Vang jezelf als je in een negatieve gedachtespiraal terechtkomt en verschuif bewust je aandacht naar iets positiefs. Dit activeert de gewenste knikkers en brengt je in lijn met wat je wilt manifesteren. Een gemakkelijke manier is door je te concentreren op dankbaarheid voor wat er al goed is in je leven.

Ask and It is Given | Learning to Manifest Your Desires

Klik voor prijs bij Bol 

De wet van aantrekking in actie

De wet van aantrekking reageert onmiddellijk op je actieve knikkers, of gedachten en gevoelens waar je je aandacht op richt. Hoe meer je je op positieve onderwerpen concentreert, hoe meer je zult resoneren met datgene waar je naar verlangt. Maar als je je richt op wat je niet wilt, zul je daar meer van in je realiteit aantrekken.

Niets is aan toeval overgelaten. Het Universum werkt prachtig precies,” aldus Esther Hicks waarin ze het concept van de zak met knikkers uitlegt. “Zodra je een gedachte denkt, activeer je meteen de aantrekking van alle coöperatieve omstandigheden en componenten die erbij passen.

Leef vanuit je InnerBeing

Volgens Abraham worden de beste manifestaties op natuurlijke wijze aangetrokken wanneer we ons afstemmen op ons InnerBeing. Dat betekent dat we onze gedachten, gevoelens en intenties zo dicht mogelijk bij onze natuurlijke staat van welzijn brengen – de positieve knikkers die ons ware, oneindige Zelf altijd actief heeft.

Vanuit die staat van overvloedige positieve energie kunnen we gemakkelijk en vreugdevol aantrekken wat we werkelijk begeren, zonder weerstand of strijd. We hoeven alleen maar onze aandacht te richten op gedachten die goed voelen, vertrouwend dat dit de perfecte afstemming is om precies dat naar ons toe te trekken.

Esther Hicks: Dit Is Jouw Zak Met Knikkers - Law Of Attraction

Conclusie

De metafoor van de zak met knikkers is een krachtige manier om inzicht te krijgen in hoe de Wet van Aantrekking werkt in je leven. Het laat zien hoe je gedachten en overtuigingen direct vormgeven aan je ervaring door de aantrekkingskracht van gelijke trillingen.

Door je bewust te worden van de knikkers (gedachten) die je activeert, kun je kiezen voor degene die bij je opbouwende intenties en verlangens passen. Zo creëer je de afstemming die de Wet van Aantrekking voor je aan het werk zet om precies dat te manifesteren waar je naar verlangt.

Geraadpleegde bronnen:

Veelgestelde vragen

Wat betekenen donkere of zwarte knikkers?

Donkere of zwarte knikkers symboliseren negatieve, beperkende gedachten en overtuigingen. Het zijn gedachten die niet in overeenstemming zijn met wat je werkelijk wenst te ervaren.

Moet ik de negatieve knikkers uit mijn zak verwijderen?

Nee, volgens Esther Hicks is het niet de bedoeling om negatieve knikkers te verwijderen. Ze blijven altijd in je zak aanwezig als potentiële gedachten die geactiveerd kunnen worden. Het beste is je te concentreren op het activeren van positieve knikkers in plaats van op het weghalen van negatieve.

Hoe selecteer ik welke knikkers geactiveerd zijn?

Je activeert knikkers door je aandacht erop te richten. Waar je je concentreert, daar geef je energie en trillingsfrequentie aan. Focus je dus op onderwerpen die je goed laten voelen om de bijbehorende positieve knikkers te activeren.

Kan ik voorkomen dat er nieuwe negatieve knikkers bijkomen?

Het is moeilijk om helemaal te vermijden dat je nieuwe negatieve knikkers aan je zak toevoegt. Wanneer je nieuwe gedachten hebt die niet stroken met je opbouwende intenties, voeg je automatisch knikkers toe. Wees hier echter niet te streng op, concentreer je gewoon op het activeren van de positieve knikkers.

Hoe activeer ik de knikkers van mijn InnerBeing?

Je InnerBeing of hogere bewustzijn heeft alleen positieve, gewenste knikkers geactiveerd. Om die ervaring na te bootsen, concentreer je op onderwerpen, gedachten en gevoelens die je in een staat van vreugde, tevredenheid, en welzijn brengen. Zo stem je je af op dezelfde heldere, positieve energie.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Spiritualiteit Test
De Stress test
Emotionele Intelligentie Test