kracht van je verbeelding

De kracht van je verbeelding – Neville Goddard898 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
898 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je ooit wel eens gehoord dat je met de kracht van je verbeelding de schepper bent van je realiteit? Volgens Neville Goddard is dit absoluut waar. In zijn leerstellingen beweerde hij dat er niets buiten je verbeelding bestaat, alleen die dingen die je kunt verbeelden bestaan in het universum.kracht van je verbeelding

Maar hoe kan dit waar zijn?

Nou, als je je iets kunt voorstellen, dan kun je het manifesteren in je leven. Jouw realiteit, jouw ervaringen, jouw acties, jouw beslissingen en jouw perceptie worden beïnvloed door jouw verbeelding. Wat jij doet en zegt wordt sterk beïnvloed door jouw verbeelding. Dus wanneer jij iets voor jezelf verbeeldt, wordt het van jou. Jij hoeft niets te creëren of te manifesteren, het is al van jou als jij het je kunt voorstellen. Als jij iets niet voor jezelf kunt verbeelden, zal het nooit van jou zijn, omdat jij alleen manifesteert waar jij in gelooft.

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kracht van je verbeelding werkt in jouw voordeel?

Het antwoord ligt in het stellen van doelen en het visualiseren van het behalen ervan. Stel je voor dat je je droomcarrière hebt, dat je in een prachtig huis woont en dat je een gezonde en gelukkige relatie hebt. Blijf deze dingen visualiseren en geloof dat ze van jou zijn. Op deze manier zal je verbeelding werken in jouw voordeel en zul je deze dingen manifesteren in je leven.

De Wet van Aanname

Maar hoe manifesteer je precies iets in je leven? Volgens Neville Goddard is het antwoord de wet van aanname. Deze wet stelt dat als je iets aanneemt als waar, het uiteindelijk ook waar zal worden. Dit klinkt misschien een beetje vaag, dus laat ik het even verduidelijken met een voorbeeld:

 • Laten we zeggen dat je graag een nieuwe baan wilt. In plaats van te solliciteren en te hopen dat je wordt aangenomen, neem je aan dat je de baan al hebt. Je gaat er vanuit dat je de baan al hebt, je gaat er vanuit dat je er al werkt en je gaat er vanuit dat je er al succesvol bent.

Door deze aanname te maken, ga je er vanuit dat de baan al van jou is en dat je er al bent. Hierdoor zal je energie en focus hierop gericht zijn, wat de kans vergroot dat je de baan zult krijgen. Dit is de kracht van de wet van aanname, door iets aan te nemen als waar, zal het uiteindelijk ook waar worden.

Bewustzijn is de enige realiteit

Volgens Neville Goddard is bewustzijn de enige werkelijkheid. Het bewustzijn is de oorzaak en de substantie van de hele wereld. Als we willen ontdekken hoe de wereld wordt gecreëerd, moeten we ons bewustzijn onderzoeken. Ons bewustzijn bepaalt onze gedachten en onze realiteit.

Laten we zeggen dat een van je beste vrienden is overleden. Als je je hier bewust van bent, zul je verdrietig zijn. Maar als je je hier niet bewust van bent, zul je niet verdrietig zijn en zul je gewoon verder leven. Ons bewustzijn heeft dus een grotere impact op ons leven dan we denken. We leven en denken volgens wat we ons bewust zijn.

Bibliografie

Neville Goddard heeft meer dan 10 boeken geschreven om zijn leerstellingen uit te leggen. Zijn bekendste boeken zijn “Feeling is the Secret” (1944) en “Out of This World” (1948). In deze boeken legt hij uit hoe onze gedachten en verbeelding onze realiteit creëren en hoe we de wet van aanname kunnen gebruiken om onze doelen te manifesteren.

Hij beschrijft ook hoe ons bewustzijn en onze gedachten onze realiteit beïnvloeden en hoe we deze kunnen gebruiken om onze levens te verbeteren. De boeken van Neville Goddard zijn nog steeds populair vandaag de dag en worden vaak beschouwd als klassiekers in de spirituele literatuur.

 1. “At Your Command” (1939)
 2. “Freedom for All” (1942)
 3. “Seedtime and Harvest” (1943)
 4. “Feeling is the Secret” (1944)
 5. “Out of This World” (1948)
 6. “Prayer: The Art of Believing” (1948)
 7. “Awakened Imagination” (1954)
 8. “The Search” (1954)
 9. “The Power of Awareness” (1958)
 10. “The Law and The Promise” (1960)

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn verbeelding werkt in mijn voordeel?

Door doelen te stellen en deze te visualiseren, kun je ervoor zorgen dat je verbeelding werkt in jouw voordeel. Door iets voor jezelf te verbeelden, kun je het manifesteren in je leven.

Wat is de Wet van Aanname?

De Wet van Aanname stelt dat als je iets aanneemt als waar, het uiteindelijk ook waar zal worden. Dit kan je gebruiken om doelen te manifesteren door je voor te stellen dat je ze al hebt behaald.

Hoe kan ik mijn bewustzijn gebruiken om mijn realiteit te veranderen?

Door je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, kun je je realiteit veranderen. Door je focus te verleggen naar positieve gedachten en gevoelens, zul je een positievere realiteit creëren. Ook kun je mediteren of mindfulness oefeningen doen om je bewustzijn te versterken en je realiteit te veranderen.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken