Alle Voordelen Van Hyaluronzuur Voor Je Huid

Alle Voordelen Van Hyaluronzuur Voor Je Huid162 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
162 keer gelezen sinds

0
(0)

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van hyaluronzuur? Hoe gebruik je het? En kun je hyaluronzuur en vitamine C samen gebruiken? Je bent hier aan het juiste adres – we hebben alle antwoorden die je nodig hebt, zodat je precies weet wat je op je gezicht aanbrengt.

Lees ook: Kan Ik Hyaluronzuur Op Mijn Lippen Gebruiken?

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur klinkt misschien intimiderend – velen van ons zouden er niet aan denken om zuur op ons gezicht te smeren – maar de wetenschap laat ons zien dat het briljant is in huidverzorging. Hyaluronzuur is een gelachtige stof die het unieke vermogen heeft om vocht vast te houden. Sterker nog, ons lichaam produceert het van nature om onze huid zacht en soepel te houden. Het komt ook voor in onze ogen, gewrichten en bindweefsel. Daarom werkt het uitstekend als een anti-aging component in gezichtscrèmes en serums, omdat hyaluronzuur meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden.

Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder hyaluronzuur. Vanaf ongeveer de leeftijd van 25 jaar neemt de natuurlijke productie van hyaluronzuur door de huid geleidelijk af. Dat betekent dat de huid sneller vocht verliest en volume verliest. Fijne lijntjes ontstaan en uiteindelijk verschijnen de eerste rimpels.

Hyaluronic Acid, Keuntungan Dan Manfaatntya Bagi Kulit

WAARUIT BESTAAN CRÈMES EN SERUMS MET HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur in crèmes of serums wordt in een laboratorium geproduceerd met behulp van een biotechnologisch proces, dus het is volledig veganistisch. Het kan in verschillende vormen worden geproduceerd, zodat het precies is afgestemd op de behoeften van de huid. Huidverzorging met hyaluronzuur kan het gebrek aan vocht in je huid compenseren, wat van nature afneemt naarmate je ouder wordt.

HYALURONZUUR KOMT VAN NATURE VOOR IN HET LICHAAM

Hyaluronzuur is niet alleen een belangrijk onderdeel van onze huid, maar ook van onze synoviale vloeistof – een belangrijk onderdeel van ons gewrichtsvocht. Als er problemen zijn met de gewrichten op oudere leeftijd, kan hyaluronzuur worden gebruikt om te helpen. Het actieve ingrediënt wordt bijvoorbeeld in de moderne geneeskunde gebruikt om bepaalde vormen van artrose te behandelen. Natuurlijk moet je dit met je arts bespreken voor op maat gemaakt advies.

WELKE VORMEN VAN HYALURONZUUR ZIJN ER EN HOE WERKEN ZE?

In huidverzorging spreken we over hyaluron, hyaluronzuur en hyaluronaat. Vraag je je af of er een verschil is? Het antwoord is heel eenvoudig: nee.

Alle drie beschrijven hetzelfde. Hyaluronzuur komt echter voor in verschillende moleculaire groottes. Dit is belangrijk om te weten, omdat je huid ze anders zal opnemen. Hierdoor wordt er een algemeen onderscheid gemaakt tussen kort- en langketenige vormen:

Langketenig of hoogmoleculair hyaluronzuur bestaat uit een lange keten van moleculen en heeft daarom een hoog moleculair gewicht.

Effect: langketenig hyaluronzuur blijft op de huid liggen en dringt niet door in de huid. Het vormt een dunne film die een gunstig en ontstekingsremmend effect heeft – het maakt je huid ook elastischer. Als je echter je gezicht reinigt, spoelt de film weg – daarom heeft langketenig hyaluronzuur geen echt langdurig effect.

Kortketenig of laagmoleculair hyaluronzuur bestaat uit een korte keten van moleculen en heeft daarom een lage moleculaire massa.

Effect: Kortketenig hyaluronzuur dringt diep door in de huid en helpt vocht op te slaan in het bindweefsel van de huid. Dit maakt niet alleen de huid voller en steviger, maar vermindert ook zichtbaar rimpels. Kortketenig hyaluronzuur heeft dus een langdurig effect op je huid.

What is hyaluronic acid? – Ethique UK

HOE HYALURONZUUR TE GEBRUIKEN EN WELKE VORMEN HET BESTE WERKEN

Hyaluronzuur werkt het beste wanneer verschillende groottes van het molecuul op de huid worden aangebracht. Op deze manier profiteer je van de positieve effecten van beide varianten.

De vuistregel is dat hoe kleiner de ketens van hyaluronzuur, hoe dieper hyaluronzuur in de huid kan doordringen. Voor een blijvend effect tegen rimpels moet je verzorging daarom een hoger gehalte aan kortketenige verbindingen bevatten – alleen dan kan het anti-aging actieve ingrediënt echt in de huid doordringen.

Je zult veel manieren vinden om hyaluronzuur voor de huid te gebruiken – van serums tot crèmes.

HOE HYALURONZUUR AAN TE BRENGEN

Hyaluronzuur is aanwezig in veel verschillende huidverzorgingsproducten. Om optimaal te profiteren van de verschillende voordelen van hyaluronzuur voor de huid, breng je het aan volgens de individuele instructies van het product.

VOORDELEN VAN HYALURONZUUR VOOR DE HUID

WAT DOET HYALURONZUUR EIGENLIJK?

1. DEFINIEERT CONTUREN

Het is heel normaal dat de gezichtscontouren vervagen naarmate we ouder worden. De voordelen van hyaluronzuur voor de huid zijn onder andere dat het helpt om langer stevigheid te behouden en de huid er voller uit te laten zien. We raden vaak aan om een crème of serum met hyaluronzuur te gebruiken.

2. VULT DE HUID OP

Met de leeftijd verliest de huid in het gezicht zijn volheid. Dit geldt vooral voor de wangen en de kaaklijn. Geconcentreerde formules met hyaluronzuur werken als een volumeverdeler die vollere wangen en een jeugdiger uiterlijk geeft.

HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET HYALURONZUUR

Vanwege de talrijke voordelen en toenemende populariteit is het nog nooit zo eenvoudig of beter geweest om hyaluronzuur aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in veel producten, waarvan de meest populaire dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers zijn.

Omdat het een natuurlijke stof is die ons lichaam kan produceren, kun je hyaluronzuur meer dan eens in je dagelijkse huidverzorgingsroutine gebruiken. Dit helpt je huid gehydrateerd te houden en helpt ook tegen tekenen van veroudering.

Om het meeste uit je hyaluronzuur huidverzorgingsroutine te halen, raden we aan om het zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan te brengen op een pas gereinigde huid. Wil je hyaluronzuur aan je huidverzorgingsroutine toevoegen?

Make-up: foundation, poeder, concealer of BB-crème – deze producten zorgen ook voor een frisse en stevige teint met een beetje hyaluronzuur.
Haarverzorging: Shampoos, conditioners en sprays met hyaluronzuur geven meer volume en zorgen voor glad en zijdezacht haar.

Zelfs het beste hyaluronzuur serum zal niet effectief zijn om je huid gezond, stralend en rimpelvrij te houden als je het niet in combinatie met een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine gebruikt, vooral naarmate je ouder wordt.

VECHTEN TEGEN RIMPELS MET HYALURONZUUR

Zoals eerder vermeld, wordt onze huid een beetje droger en verliest het zijn elasticiteit naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur is uitstekend in het bestrijden hiervan.

Zelfs het beste hyaluronzuur serum zal niet effectief zijn om je huid gezond, stralend en rimpelvrij te houden als je het niet in combinatie met een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine gebruikt, vooral naarmate je ouder wordt. Je bent hyaluronzuur zeker niet alleen in huidverzorging tegengekomen.

HYALURONZUUR ONDER JE OGEN GEBRUIKEN TEGEN DONKERE KRINGEN

Huidvullend collageen en hydraterend hyaluronzuur zijn essentieel om donkere kringen onder de ogen te verminderen. Dunne huid en doffe, uitgedroogde huid onder de ogen zijn veelvoorkomende metgezellen van donkere kringen onder de ogen en hyaluronzuur zal helpen om deze te bestrijden.

CONTRA-INDICATIES EN BIJWERKINGEN VAN HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is veilig voor alle huidtypes. Er zijn geen contra-indicaties voor hyaluronzuur bij gebruik in huidverzorging, dat wil zeggen, wanneer het topisch wordt aangebracht. Er kunnen echter problemen zijn bij patiënten die medische behandelingen en/of injecties ondergaan – in dat geval moet de reactie worden besproken met een medische professional.

HYALURONZUUR EN VITAMINE C SAMEN GEBRUIKEN

Wil je een stevige en gezonde huid? We raden aan om hyaluronzuur te combineren met andere anti-aging voedingsstoffen. Het hangt allemaal af van de actieve ingrediënten die je natuurlijke huidbarrière versterken en de structuur van je huid.

Onthoud dat naast het verminderen van het vochtgehalte in je huid, UV-stralen en oxidatieve stress ook verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

Lees ook: Kan Ik Hyaluronzuur Op Mijn Lippen Gebruiken?

Vochtinbrengende crèmes zoals hyaluronzuur werken goed samen met antioxidanten zoals vitamine C of vitamine A, en kunnen samen worden gebruikt. Ze behoren tot de beste ingrediënten in anti-aging huidverzorging. Bovendien moet je je huid altijd beschermen tegen zonlicht – breng een dagcrème met SPF aan of een zonnebrandcrème bovenop je gebruikelijke verzorging. Zo kun je goed voor je huid zorgen en uitkijken naar een frisse uitstraling.

MOET JE HYALURONZUUR GEBRUIKEN? WIJ DENKEN VAN WEL!

Dus, is hyaluronzuur goed voor de huid? Het antwoord is JA!

Vanwege de talrijke voordelen en toenemende populariteit is het nog nooit zo eenvoudig of beter geweest om hyaluronzuur aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in veel producten, waarvan de meest populaire dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers zijn.

Omdat hyaluronzuur een natuurlijke stof is die ons lichaam produceert, kun je hyaluronzuur meer dan eens in je dagelijkse huidverzorgingsroutine gebruiken. Dit helpt je huid gehydrateerd te houden – dus het is geweldige anti-aging huidverzorging voor een gezonde en gelukkige huid.

Om het meeste uit je hyaluronzuur huidverzorgingsroutine te halen, raden we aan om het zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan te brengen op een pas gereinigde huid.

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views