20 Redenen Waarom Je Genoeg Bent

Je Bent Meer dan Genoeg180 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
180 keer gelezen sinds

0
(0)

Laten we eerlijk zijn: velen van ons voelen zich niet alsof we we genoeg zijn. We vergelijken onszelf vaak met anderen, vellen harde oordelen over onze waarde en worstelen om tevredenheid te vinden met wie we zijn. De waarheid is dat je genoeg bent precies zoals je bent – ongeacht wie je bent of wat je doet.

Het is zo belangrijk om je eigenwaarde te accepteren en te leren hoe je een mindset van zelfliefde en acceptatie kunt cultiveren. Door dit te doen, zul je ontdekken waarom niets extern ooit je ware waarde kan bepalen en leer je hoe je de persoon die je al bent, kunt omarmen.

De realiteit is dat we allemaal verschillende persoonlijke doelen en mijlpalen hebben. We hebben allemaal verschillende dingen die ons gelukkig maken. Zoveel van wat de wereld ziet, definieert jou niet.

Premium Vector | You are enough lettering phrase positive quote

20 REDENEN WAAROM JE VOLDOENDE BENT

Iedereen verdient respect. Jij verdient ook respect voor jezelf. En om dat te doen, wil ik je laten zien op welke geweldige manieren je op dit moment al voldoende bent.

1. JE BENT VRIENDELIJK

Vriendelijk zijn is een van de beste manieren om je eigenwaarde te beoordelen. Het is iets dat geen geld kost, maar iemands hele dag kan maken.

Vriendelijkheid strekt zich uit tot hoe je anderen dagelijks behandelt en hoe vaak je uit jezelf gaat om anderen te helpen.

Maar een ander belangrijk onderdeel van vriendelijkheid is jezelf met respect behandelen. Je zou jezelf moeten behandelen zoals je beste vriend of moeder zou doen!

2. JE GEEFT NIET OP

Het leven kan zwaar zijn. Echt zwaar. Het is gemakkelijk om je soms een beetje verloren te voelen en die hoop te verliezen.

Maar jouw doorzettingsvermogen overtreft je twijfel. Het vermogen om elke dag uit bed te komen en dingen gedaan te krijgen, zelfs als het moeilijk wordt, is op zichzelf al een prestatie.

Je doet wat je kunt en dat is iets om te vieren.

3. JE LUISTERT NAAR JEZELF

Iedereen heeft zijn eigen beperkingen. Het vergt veel om te stoppen en te heroverwegen wat er gaande is en dan een stap terug te doen.

Luisteren naar je intuïtie kan je ver brengen. Dit kan betekenen weten wanneer je een avond moet rusten in plaats van uit te gaan met vrienden, of weten wanneer je nee moet zeggen omdat je je ongemakkelijk voelt.

4. JE BENT NIET PERFECT

Als je probeert aan jezelf te bewijzen dat je genoeg bent, kan het loslaten van het idee van perfectionisme wellicht de grootste stap zijn die je kunt nemen.

Onvolkomenheden definiëren je waarde niet. Sterker nog, je hebt er veel en maakt voortdurend fouten! Maar ze zijn niet het belangrijkste aan jou. In plaats daarvan omarm je ze als een deel van wat jou…jou maakt!

5. JE BLIJFT LEREN

Een levenslange leerling zijn is een van de meest geweldige eigenschappen om vast te houden. Bij elke bocht ben je bereid om te luisteren naar nieuwe meningen en standpunten anders dan die van jou. Je neemt zoveel mogelijk informatie in je op!

Je probeert ook actief te groeien. Hoewel je jezelf op geen enkele manier hoeft te bewijzen, kun je altijd je geest en vaardigheden blijven ontwikkelen.

You Are Enough: A Love Note - Self-Love Rainbow

6. JE VRAAGT OM HULP

Niemand kan alles doen. Of je je nu neerslachtig voelt of hulp nodig hebt bij het afronden van een taak, je bent niet bang om om ondersteuning te vragen.

Deel van imperfect zijn, betekent ook dat je zwakke plekken hebt. Je kunt niet overal goed in zijn! Maar gelukkig heb je er geen moeite mee om anderen in je kring die leemtes laten invullen om je zo goed mogelijk te maken.

7. JE OMARMT JE PERSOONLIJKHEID

Er is niemand op aarde zoals jij. Je omarmt elke vreemde en eigenaardige eigenschap van jezelf, want dat maakt je uniek.

Er zijn dingen die je wilt zijn en het is prima om te blijven groeien en open te zijn over werken aan jezelf – zonder wezenlijk te veranderen wie je bent.

8. JE RIJKDOM DEFINIEERT JE NIET

Rijkdom en status gaan vaak hand in hand, maar ze beïnvloeden niet wie je diep van binnen bent. Je kunt $0 op je bankrekening hebben en anderen beter behandelen dan iemand die $1 miljoen heeft.

Hoeveel geld je ook verdient, weet dat je net zoveel respect verdient als ieder ander. Geld is niet het belangrijkste in het leven! Jij bent genoeg, ongeacht wat je bankrekening zegt.

9. JE CARRIÈRE DEFINIEERT JE NIET

Hetzelfde geldt voor wat je voor de kost doet; het bepaalt ook niet je eigenwaarde. Wanneer we mensen voor het eerst ontmoeten, is de eerste vraag die we vaak stellen: “Wat doe je voor werk?” Laten we dat veranderen.

Of je nu in de detailhandel werkt of in een chique kantoorpand, we doen allemaal wat we moeten doen en wat ervoor zorgt dat de rekeningen worden betaald, is helemaal prima!

10. DE SPIEGEL IS JE VRIEND

Met sociale media, influencers, filters en ouderwetse media altijd binnen handbereik, is het geen wonder dat het zelfvertrouwen van veel mensen een deuk oploopt.

De realiteit is dat je lichaam mooi is, ongeacht wat dan ook. De spiegel weerspiegelt een persoon die oprecht, vriendelijk en bekwaam is. Leren om te stoppen met jezelf met anderen te vergelijken en je lichaam te waarderen, zal je meer geluk brengen dan je je kunt voorstellen.

11. JE BESEFT DAT SOCIALE MEDIA VOLGERS WILLEKEURIG ZIJN

Volgers zijn veranderd in de nieuwe populariteitswedstrijd. Maar betekenen ze echt iets? Het feit dat mensen die je nauwelijks kent je foto’s leuk vinden en bekijken wat je die dag eet in je verhalen, heeft niet veel invloed op je in het grote geheel van het leven.

Sociale media zijn bedoeld om te verbinden met vrienden, familie en de gemeenschap. Je wilt alleen delen met mensen om wie je geeft en met wie je opmerkingen op je foto’s zou willen uitwisselen.

Bijna alles werkt weer als je het een paar minuten uitschakelt. Ook jij.

– Anne Lamott

12. JE HEBT LOYALE VRIENDEN

Sommige mensen beschouwen tien mensen als hun dichtste, beste vrienden. Een ander heeft er misschien maar één of twee. Beide zijn prima!

Het belangrijke is dat je die mensen in je leven hebt. We hebben allemaal anderen nodig om ons op te vrolijken en ons te laten glimlachen; hoeveel mensen je daarvoor nodig hebt, is aan jou om te beslissen. Jouw oprechtste vrienden zullen altijd denken dat jij ook genoeg bent!

13. JOUW LIEFDESLEVEN IS VAN JOU

Single zijn mag nooit invloed hebben op of je denkt dat je het “maakt” in het leven. Evenzo mag een relatie je nooit het gevoel geven dat je het waard bent.

Het is belangrijk om alleen in relaties te zijn als ze voor jou werken, niet omdat ze in een mal of een ideaal passen dat je hebt. Alleen zijn is net zoveel een keuze als besluiten om in een relatie te zijn.

14. DE TOEKOMST BIEDT GENOEG MOGELIJKHEDEN

Geloof je dat er op elk moment van alles kan gebeuren? Een over het algemeen optimistische houding brengt je ver.

De wereld is niet tegen jou. Zelfs in donkere momenten is er iets te leren en te winnen. Het zal niet altijd zo zijn en er komt een betere dag om de hoek kijken.

Link: YouTube video

15. JE ACCEPTEERT DAT ER SLECHTE DINGEN GEBEUREN

De wereld zit niet altijd vol regenbogen en zonneschijn. Er zullen altijd slechte dagen en goede dagen zijn; het is gewoon een feit van het leven.

Wanneer er iets slechts met je gebeurt, is dat geen straf. Veel dingen liggen buiten jouw controle en je kunt jezelf er niet om kwellen. Gebruik ze in plaats daarvan als leerkansen en ga verder zoals je kunt.

16. JE BENT DAPPERDER DAN JE DENKT

Elke dag zijn er kleine hindernissen die je moet overwinnen. Dit kan betekenen dat je iets onpopulairs zegt omdat je erin gelooft.

Het kan betekenen dat je in jezelf en anderen gelooft, zelfs als het bewijs er niet altijd is! Moed is ook emoties tonen en jezelf zijn als het moeilijk wordt.

Er zijn veel manieren om moedig te zijn en je bent genoeg omdat je deze dagelijkse moed omarmt.

17. JE BENT CAPABEL

Er zit schoonheid in het vieren van kleine dingen. Elke dag doet je lichaam geweldige dingen. Het krijgt je uit bed, aan het werk en draagt je door de wereld. Het voedt je, reinigt je en herinnert je eraan wanneer het tijd is om te rusten.

Dagelijks dingen gedaan krijgen is soms makkelijker gezegd dan gedaan, dus wees dankbaar dat je nog steeds doet wat je moet doen.

18. JE BEPAALT JE EIGEN REGELS

De enige persoon die de baas over je is, ben jijzelf. Je luistert naar anderen, neemt advies aan en zoekt hulp wanneer nodig, maar je weet ook dat je jezelf het beste begrijpt.

De baas zijn over je eigen leven en beslissingen maakt je vrij. Weten dat je met je leven kunt doen wat je maar wilt, is echt een zegen.

19. JE HEBT STERKE MORALEN

Iedereen heeft moraal en waarden waar ze in geloven. Ze begeleiden de meeste van onze beslissingen en relaties met anderen zonder dat we het zelfs maar beseffen.

Je weet wat goed en fout aanvoelt en je komt op voor waarin je gelooft. Wees trots op wat je waardeert; het zal je naar geweldige plekken brengen.

20. JE STELT GRENZEN

Leren nee te zeggen is een van de beste dingen die een persoon kan doen. Altijd ja zeggen om anderen een plezier te doen betekent dat we onze grenzen laten overschrijden, terwijl we eigenlijk geen zin of mogelijkheid hebben om ja te zeggen.

Grenzen stellen op het werk, in relaties, thuis en zelfs bij jezelf vergt moeite. Het is moeilijk om te doen, maar het kan betekenen dat je aan het einde van de dag je gevoel van eigenwaarde behoudt!

JIJ BENT VOLDOENDE

Voldoende zijn, betekent dat je jezelf precies accepteert zoals je bent.

Je bent niet perfect en er is altijd ruimte om te groeien, maar je staat open voor wat er op je pad komt en je surft op die golf. De verwachtingen van andere mensen definiëren jou niet. In plaats daarvan weet je precies hoeveel ruimte je inneemt in de wereld- en hoeveel ruimte je nog wilt innemen.

Jij. Bent. Genoeg.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views