intuïtie

Hoe kan je beter naar je intuïtie luisteren916 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
916 keer gelezen sinds

0
(0)

intuitieJe intuïtie wijst je de weg, geeft je raad en laat zien welke weg voor jou de juiste is. Alle antwoorden die je zoekt liggen in jezelf verscholen, maar hoe maak je daar weer contact mee? Je intuïtie is daar een onmisbaar hulpmiddel in.’

Geluk is besmettelijk. Het kan overslaan op familie en vrienden, maar vooral op buren. Collega’s lijken echter immuun voor de stemming van anderen, omdat de werkrelatie veelal afstandelijker is. Dit bleek vrijdag uit een onderzoek, berichtte het vakblad de British Medical Journal.

Ruim 5100 mensen vulden tussen 1971 en 2003 vragenlijsten in over geluk. Degenen die zeer positief waren over de toekomst, hun leven en anderen werden als gelukkig beschouwd. De kans dat dit oversloeg bleek niet alleen van de sociale afstand, maar ook van de geografische afstand af te hangen.

Gelukkige vrienden die op maximaal 1,5 kilometer afstand van de ander wonen wisten in een kwart van de gevallen hun geluk op de ander over te brengen. Gelukkige kinderen die in de buurt van hun ouders wonen, hadden 14 procent kans hun ouders aan te steken. Sociaal en geografisch te dichtbij een geluksvogel blijkt geen succesfactor. De kans op overslaand geluk voor samenwonende partners is slechts 8 procent.

©  Brigitte van Tuijl
 
Ik help mensen ontdekken wat ze écht willen in hun leven en hun werk.
Dat levert hen meer energie en plezier in hun werk, levenslust en zelfvertrouwen op.

Meer weten? Kijk op mijn website: http://www.brigittevantuijl.com

Hoe kan ik nog meer naar mijn intuïtie luisteren?

Het is waar dat we in een tijd leven waarin de wereld snel evolueert. We moeten ons bewust zijn van wat er om ons heen gebeurt en beslissingen nemen op basis van onze gevoelens en gedachten.

Om de juiste beslissing te nemen, is het belangrijk om naar onze intuïtie te luisteren. We weten vaak beter dan wie dan ook wat het beste voor onszelf is. Als we iets willen doen, moeten we het doen! Laat niemand je iets anders vertellen!

Luisteren naar onze intuïtie is een van de beste manieren om goede beslissingen te nemen. We weten echter vaak niet hoe we moeten luisteren en de boodschap die uit onze intuïtie komt, moeten begrijpen.

5 tips die je zullen helpen je intuïtie te vinden en beter te begrijpen.

Intuïtie is ons onderbuikgevoel over iets. Het kan worden gedefinieerd als een vorm van instinct of onderbuikgevoel dat onze acties of beslissingen stuurt.

De volgende tips helpen je om meer naar je intuïtie te luisteren:

  • Schrijf je gevoelens over iets op.
  • Vertrouw op jezelf om de juiste beslissing te nemen.
  • Praat met iemand die je vertrouwt voordat je een beslissing neemt of actie onderneemt op basis van je intuïtie
  • Stop met proberen alles onder controle te krijgen en alle verantwoordelijkheid op jezelf te nemen, en begin meer naar je intuïtie te luisteren!

Kan mediteren mij helpen beter naar mijn gevoel te luisteren?

Meditatie helpt je om je geest te kalmeren en je te concentreren op het huidige moment. Op deze manier ben je je meer bewust van je gevoelens. Het helpt je ook om bewuster te zijn over wat er in je lichaam gebeurt.

Meditatie kan daarom een geweldig hulpmiddel zijn om je te helpen beter naar je gevoelens te luisteren.

Wanneer we ons op het heden concentreren, kunnen we onze gedachten en emoties beter beheersen, wat ons helpt innerlijke rust en opmerkzaamheid te vinden.

De meesten van ons geloven wel dat meditatie de beste manier is om mindfulness en innerlijke rust te vinden. Er zijn enkele onderzoeken die aantonen hoe het de gevoelens van geluk en tevredenheid van mensen met het leven kan verbeteren.

Aan de andere kant is aangetoond dat yoga psychologische stress, angst en depressiesymptomen vermindert bij mensen met een angststoornis of depressieve stoornis.

Meditatie heeft alles te maken met het proces van het kalmeren van de geest en het komen tot een ruimte van grotere helderheid. Wanneer we mediteren, wordt ons vaak geleerd om ons op onze adem te concentreren en op te merken hoe we ons op dat moment voelen – zonder oordeel.

Als we dit soort meditatie beoefenen, beginnen we te merken wat ons lichaam en onze geest nodig hebben om beter te kunnen functioneren, zonder cafeïne of andere stimulerende middelen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Zoeken