7 Ongelooflijke Cashewnoten Voordelen 2022 • GoodFeeling

7 Ongelooflijke Cashewnoten Voordelen

0

Cashewnoten Voordelen(Cashewnoten Voordelen) In tegenstelling tot de populaire stelling dat je er dik van kunt worden, kan een flinke hoeveelheid cashewnoten in je dieet je veel gezondheidsvoordelen opleveren.


 

 


1. Gezondheid van het hart

Het National Centre for Biotechnology Information (NCBI) wijst er in zijn casestudie op dat noten waarschijnlijk gunstig zijn voor de gezondheid, en verschillende kwalen, zoals hartziekten, in de hand houden. Studies tonen consequent aan dat de inname van noten een cholesterolverlagend effect heeft, in de context van gezonde diëten, en er zijn steeds meer aanwijzingen voor gunstige effecten op oxidatieve stress, ontsteking en vasculaire reactiviteit.

Cashewnoten helpen LDL te verlagen en de draagkracht voor HDL te vergroten. HDL is verantwoordelijk om het cholesterol uit het hart op te nemen en naar de lever te brengen waar het afgebroken kan worden.

In 2003 had de Food and Drug Administration verklaard dat een handvol noten per dag als onderdeel van een vetarm dieet het risico op hartziekten kan verminderen. De hartvereniging beveelt vier porties ongezouten, ongeoliede noten per week aan en waarschuwt tegen het eten van te veel, want ze zijn calorierijk.

2. Een andere studie, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine (NEJM)

stelt ook een significant verband vast tussen de consumptie van noten en een lagere incidentie van sterfte door hartziekten, kanker en aandoeningen van de luchtwegen. De studie stelde dat voedingsstoffen in noten, zoals onverzadigde vetzuren, eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten, hartbeschermende, anti-carcinogene en anti-inflammatoire eigenschappen kunnen verlenen.

Noten inname heeft een cholesterol verlagend effect
Voordelen van cashewnoten:

Studies tonen aan dat inname van noten gunstige effecten heeft op oxidatieve stress 2. Voorkomt bloedziekten De consumptie van cashewnoten op regelmatige basis en beperkte wijze kan helpen bij het voorkomen van bloedziekten. Cashewnoten zijn rijk aan koper, dat een belangrijke rol speelt bij de eliminatie van vrije radicalen uit het lichaam. Een tekort aan koper kan leiden tot ijzertekorten zoals bloedarmoede. Vandaar dat onze voeding aanbevolen hoeveelheid koper moet bevatten. En cashewnoten zijn een goede bron. Matige inname van cashewnoot kan bloedarmoede voorkomen Voordelen van cashewnoot: Cashewnoten zijn een goede bron van Koper, waarvan een tekort tot Bloedarmoede kan leiden.

3. Beschermt het oog

In de stedelijke omgeving die met zijn overmatige vervuiling gepaard gaat, hebben onze ogen vaak te lijden van allerlei infecties. Cashewnoten bevatten een krachtig antioxidant pigment dat Zea Xanthine heet. Dit pigment wordt gemakkelijk en direct door ons netvlies opgenomen, zegt voedingsdeskundige Anju Sood. Dit vormt dan een beschermende laag over ons netvlies die de schadelijke UV stralen tegenhoudt. Dr. Anshul Jaibahrat Bhatnagar zegt dat kleine hoeveelheden Zea Xanthine leeftijdsgebonden maculadegeneratie bij ouderen helpt voorkomen en zo de gezondheid van de ogen op peil houdt. (Lees ook: Hoe kom je van wallen onder je ogen af)

Van cashewnoot is bewezen dat het de gezondheid van de ogen in stand houdt.

Cashewnoten bevatten een krachtig antioxidant pigment, Zea Xanthine genaamd, dat direct door ons netvlies wordt opgenomen.

4. Goed voor de huid

Afgeleid van de cashewzaden doet “cashewolie wonderen voor je huid,” zegt Gargi Sharma, Manager Weight Management, Aayna. Cashewnootolie is rijk aan selenium, zink, magnesium, ijzer en fosfor. Ook zijn ze geweldige bronnen van fytochemicaliën, eiwitten en antioxidanten. Het hoge percentage selenium in cashewnoten is niet alleen goed voor je huid, maar “helpt ook kanker voorkomen,” zegt voedingsdeskundige Anju Sood. (Cashewnoten Voordelen)

Cashewnootolie doet wonderen voor de huid

Cashewnoten helpen ook kanker voorkomen door het hoge percentage selenium.

5. Gewichtsverlies

In vergelijking met diëten waarin de inname van noten wordt uitgesloten, verliezen mensen die noten matig en regelmatig consumeren sneller gewicht. Gebaseerd op het bewijs uit epidemiologische en gecontroleerde klinische studies, wordt notenconsumptie niet in verband gebracht met een hoger lichaamsgewicht.

In de studie van het Journal of Nutrition staat dat het epidemiologisch bewijsmateriaal er consequent op wijst dat noteneters een lager BMI hebben dan niet-consumenten. Wat klinische studies betreft is het bewijs bijna eensluidend dat hun opname in het dieet tot weinig of geen gewichtstoename leidt. Bovendien zitten noten zoals cashewnoten “boordevol Omega 3 vetzuren die bijdragen tot het geven van een impuls aan het stofwisselingsproces om overtollig vet te verbranden,” zegt voedingsdeskundige Shilpa Arora uit Delhi-.

Noten zijn een prima tussendoortje voor wie wil afvallen, omdat ze voedzaam zijn en de neiging hebben je langer vol te houden. “Noten moeten altijd rauw en ongezouten gegeten worden, zodat ze gunstig zijn voor het streven naar gewichtsverlies,” voegt Shilpa toe. Mensen die regelmatig noten consumeren vallen sneller af Voordelen van cashewnoten: Opname van noten in je gewone dieet leidt tot weinig of geen gewichtstoename. (Cashewnoten Voordelen)

6. Bron van voedingsvezels

Volgens studies bevatten cashewnoten een groot percentage voedingsvezels. De twee onmisbare voedingsvezels die ons lichaam nodig heeft zijn, oliezuur en palmitinezuur. “Deze vezels worden niet door ons lichaam aangemaakt daarom dat ze uitwendig moeten worden geconsumeerd,” zegt voedingsdeskundige Anju Sood. Cashewnoten zijn goede bronnen van deze vezels. (Cashewnoten Voordelen)

Voedingsvezels helpen voedsel beter verteren, maar overmatige consumptie kan een opgeblazen gevoel en een aanzienlijke darmgasproductie veroorzaken. Consumptie van noten zoals cashewnoten is in verband gebracht met verminderde incidentie van verschillende spijsverteringsziekten. Cashewnoten zijn goede bronnen van vezels Cashewnoten moeten matig ingenomen worden voor de voordelen, want overmatige consumptie kan een opgeblazen gevoel veroorzaken.

7. Gezond en glanzend haar

Deskundigen zeggen dat zowel de consumptie van cashewnoten als het aanbrengen van cashewolie op je hoofdhuid voor gezond haar zorgt. “Het koper dat in cashewnootolie aanwezig is helpt bij de aanmaak van huid- en haarpigment, melanine genaamd,” zegt voedingsdeskundige Gargi Sharma. Het verbetert ook de haarkleur en kan een zijdezachte textuur geven door de aanwezigheid van linolzuur en oliezuur. (Cashewnoten Voordelen)

Cashewnoten en andere Cashewnoten Voordelen

Cashew notenDe cashewnoot is zoet en olieachtig van binnen en na twee roosterprocessen kan de cashewnoot pas worden bevrijd van zijn harde schil. Ze zijn o.a. familie van de mango en de pistache. De cashewnoot groeit aan een cashew appel die ook eetbaar is. De meeste cashews komen uit India, Mozambique, Tanzania en Brazilië. Daar worden de cashews geplukt van in het wild groeiende cashewnoten. 3% daarvan is slechts op een plantage te vinden.

Ziekenhuizen en gezondheidscentra gebruiken het vaak in voeding (niet in Nederland zover bekend) omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit.

En een waarschuwing:

Als je in de gelegenheid komt om een cashew van de boom te plukken.. ongebrand veroorzaakt de vrucht ernstige verbrandingen in de mond. (lippen, tong en verhemelte)

Een leuk weetje:

Vleermuizen verzorgen vaak de bestuiving van de cashewboom.

Lees verder over walnoten

Share.

Leave A Reply