Drown-proofing: De Tegenstrijdige Les in de Navy SEAL-training

Drown-proofing: “De Tegenstrijdige Les” in de Navy SEAL-training



222 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
222 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je ooit ervaren dat hoe harder je probeert om iets te bereiken, het resultaat juist slechter wordt?

Wat als ik je vertel dat soms controle loslaten en accepteren dat niet altijd direct tot een compleet succes hoef te leiden, juist de sleutel is tot succes?

Drown-proofing bij de Navy SEAL-training

In de Navy SEAL-training is er een oefening genaamd “drown-proofing”, waarbij je in een zwembad van drie meter diep wordt gegooid terwijl je voeten vastgebonden zijn en je handen op je rug. Het doel is om vijf minuten te overleven. Sommige mensen slagen erin “drown-proofing” te doen, omdat ze twee tegenstrijdige waarheden begrijpen.

drown-proofing

De kunst van het loslaten

“Drown-proofing” is een tegenstrijdige les. Hoe harder je probeert om boven water te blijven, hoe groter de kans dat je verdrinkt of zinkt. De sleutel tot het “drown-proof” worden is jezelf toestaan om te zinken, om naar de bodem van het zwembad te zinken voordat je jezelf naar de oppervlakte dwingt om adem te halen.

Dit herhaal je meerdere keren. Het is dus eigenaardig dat “drown-proofing” geen bovenmenselijke kracht of uithoudingsvermogen vereist. In feite hoef je niet eens te kunnen zwemmen. Wat het vereist, is de vaardigheid om niet te zwemmen.

Paniek levert meer chaos op

Een andere tip om verdrinking te voorkomen: je hebt meer kans om het bewustzijn te verliezen en meer zuurstof en energie te verbranden als je in paniek raakt. Stay Calm!

Het vermogen om je over te geven aan een hoger doel, om controle op te geven in het aangezicht van de dood en onder de meest stressvolle omstandigheden los te laten, is de vaardigheid die “drown-proofing” vereist. Op een zieke en gedraaide manier keert de oefening je overlevingsmechanismen tegen jezelf.

Het principe van de afnemende meeropbrengsten

Deze vaardigheid is cruciaal, niet alleen voor Navy SEALs, maar voor alle militair personeel en zelfs voor het leven in het algemeen. Veel mensen geloven dat er een één-op-één verhouding is tussen inspanning en beloning.

We denken dat als we twee keer zo lang werken, we twee keer zoveel zullen bereiken. Maar de meeste dingen in het leven volgen eigenlijk geen lineaire curve.

Het principe van afnemende meeropbrengsten is van toepassing op complexe en emotioneel belastende activiteiten. Werken voor twee uur zal waarschijnlijk twee keer zo productief zijn als één uur werken, maar werken voor acht uur is waarschijnlijk niet twee keer zo productief als werken voor twee uur.

De omgekeerde curve

De meeste menselijke inspanningen volgen een curve van afnemende meeropbrengsten. Voor de meeste activiteiten geldt dat hoe meer je ze beoefent, hoe beter je erin wordt.

Maar er is een uitzondering: de omgekeerde curve. Bij sommige activiteiten maakt meer inspanning het resultaat juist slechter.

Dit fenomeen komt voor bij activiteiten die beperkt zijn tot onze eigen gedachten en gevoelens. Het zoeken naar geluk maakt ons bijvoorbeeld ongelukkiger. Het nastreven van zelfvertrouwen kan ons onzekerder maken. De drang om geliefd te zijn, kan anderen van ons afstoten.

Laat de controle los

Om te begrijpen hoe deze omgekeerde curve werkt, moeten we leren om controle los te laten. Het is cruciaal om te begrijpen dat sommige interne psychologische ervaringen een omgekeerde relatie met elkaar hebben. Wanneer je iets wilt, wordt je geest zowel het gewenste als het ongewenste.

Als je geluk nastreeft, herinner je jezelf voortdurend eraan dat je niet gelukkig bent. Als je zelfvertrouwen wilt, benadruk je voortdurend dat je onzeker bent. Als je wilt dat iemand van je houdt, voel je voortdurend het gebrek aan liefde.

Obsessies trekken ons altijd naar de bodem

Het is belangrijk om te begrijpen dat drown-proofing ons een cruciale les leert: door controle los te laten, door te accepteren dat niet alles lukt, en door onszelf toestemming te geven om af en toe te falen, kunnen we opnieuw boven water komen en het opnieuw proberen.

We moeten leren om niet obsessief achter dingen aan te jagen, maar ze los te laten, omdat het juist die obsessie is die ons naar de bodem trekt. We kunnen groeien en resultaten behalen door los te laten, te accepteren en ons niet krampachtig vast te klampen aan onze doelen.

Conclusie

In de conclusie van dit blog kunnen we vaststellen dat ‘drown-proofing’ een unieke les biedt die verder reikt dan alleen militaire training. Het laat ons zien dat niet alle inspanningen een lineair verband hebben met beloningen en succes.

Link YouTube Video

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Wat is 'verdrink-proofing' in Navy SEAL-training?

Antwoord: 'Verdrink-proofing' is een trainingsoefening waarbij deelnemers in een zwembad worden gegooid met hun handen en voeten vastgebonden op hun rug. Het doel is om vijf minuten te overleven door te leren hoe je jezelf naar de oppervlakte kunt dwingen om adem te halen, ondanks de uitdagingen van het vastgebonden zijn.eilijke tijden.

Vraag 2: Wat is het concept van omgekeerde curven?

Antwoord: Omgekeerde curven verwijzen naar situaties waarin meer inspanning juist tot minder succes leidt. In tegenstelling tot lineaire curven waarbij meer inspanning resulteert in meer beloning, zien we bij omgekeerde curven dat overmatige inspanning het gewenste resultaat belemmert.

Vraag 3: Waarom is controle loslaten belangrijk in het dagelijks leven?

Antwoord: Controle loslaten is belangrijk omdat het ons in staat stelt om veerkrachtiger te zijn en beter om te gaan met uitdagingen. Het stelt ons in staat om flexibeler te reageren op veranderingen en tegenslagen en maakt het mogelijk om een evenwichtig en vervuld leven te leiden, zelfs in moeilijke tijden.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231244 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023959 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023614 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023675 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211784 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211052 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021837 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021581 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211165 views