intenties

Een krachtige methode om intenties te zetten met de juiste techniek178 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
178 keer gelezen sinds

0
(0)

Een belangrijk aspect tijdens een spiritueel ontwaken is het vermogen om bewuste intenties voor onszelf en voor de wereld die we zullen ervaren te stellen. Vandaag ga ik uitleggen hoe je een intentie stelt, wat het verschil is tussen het stellen van een intentie en een verklaring, en aan het einde van dit artikel deel ik een zeer krachtige en populaire intentie. (in het groen)

In mijn artikel over hoe ons bewustzijn wordt gebruikt om de realiteit te creëren, praat ik over het verschil tussen het stellen van een intentie en het doen van een verklaring. Bij verklaringen kunnen ze negatief of positief geformuleerd worden, omdat verklaringen ons assertief maken. Ze zijn hoe we onze wil op de schepping zetten. Intenties daarentegen zijn hoe we co-creëren met het universum.

Set Clear and Powerful Intentions in 5 Steps | Banyan Botanicals

We hebben meer speelruimte bij een verklaring dan bij een intentie, omdat een intentie altijd in een positief licht en op een positieve manier geformuleerd moet worden. Het moet ook geformuleerd worden alsof het al tot bestaan is gesproken, iets dat eigenlijk meer een uitspraak is van wat is, in plaats van iets dat we hopen of proberen te creëren.

Van creatie tot realiteit

De reden waarom intenties worden gesteld alsof we een toeschouwer zijn die een uitspraak doet over wat er al gebeurt, komt omdat we co-creëren met het onderbewuste en met het super bewuste als we intenties zetten. Het niveau van het onderbewuste en het super bewuste reageert alleen op een positief geformuleerde uitspraak.

De reden hiervoor is niet omdat het universum niet weet wat het betekent om een negatief geformuleerde zin te hebben. Het heeft niets te maken met dat het universum niet kan begrijpen wat er is gezegd, tenzij het positief is geformuleerd, omdat het onze taal niet spreekt.

Het heeft te maken met het feit dat als we een creatie tot realiteit hebben gebracht, wat de manier is waarop we de uitspraken formuleren die de intenties zijn, dat betekent dat we de trillingsgelijke van die realiteit zijn geworden. En als we echt de trillingsgelijke van die realiteit zijn geworden, dan zijn we al van die positieve trilling die al die gelijkwaardigheid heeft bereikt.

De toekomstige versie van onszelf

Dus wat een intentie eigenlijk is, is dat je een voorproefje ziet van je toekomstige zelf en de realiteit die je hebt gecreëerd. Dat is ook de beste manier om ons te helpen onze intenties te stellen. Het is door in te tappen op die toekomstige versie van de wereld en die toekomstige versie van onszelf en dan beginnen met het stellen van de intenties op basis van wat er al bestond van dat voorproefje.

Dus verklaringen kunnen worden gezien als de remmen of de stop en intenties kunnen worden gezien als het gaan of het groene licht. We gebruiken verklaringen om onze wil op de schepping te leggen voor alles dat wordt ervaren in onze realiteit waar we niet mee instemmen en dat niet onze bewuste toestemming heeft.

Intenties worden gebruikt om op het kwantumveld de toekomstige versie van onszelf en de wereld die we zullen ervaren en die we trillingsgewijs willen uitlijnen, te imponeren.

Being Clear with Our Intentions | Women's Wellness

Abracadabra!

Het opschrijven van onze intenties op een stuk papier is heel krachtig, omdat we ze op die manier beter kunnen visualiseren. En dan beginnen we ons energieveld te doordrenken met het gevoel van wat die intenties die we willen creëren, zouden voelen. Maar wat nog krachtiger is, is wanneer we onze intenties in de schepping uitspreken.

Dus het hardop uitspreken van onze intenties is de belangrijkste factor als we intenties stellen, omdat alles wat bestaat, wordt gecreëerd door trillingen. Onze stem versterkt ons vermogen om te creëren door intentie, omdat het geluid gebruikt om dat te doen, wat trilling is.

Daarom heeft de zin “abracadabra” de tand des tijds doorstaan. Het betekent “wat ik creëer, spreek ik” en wat dat zegt is dat als ik mijn stem, die trilling is, gebruik om een intentie te creëren, het trillingsveld nu overeenkomt met wat ik in de schepping wil uitspreken.

Stem af op bewustzijn

Wanneer je het stellen van een intentie koppelt aan bewustzijn, zowel zelfbewustzijn als externe bewustzijn, versterk je de intentie, omdat je nu afgestemd bent op het bewustzijn. Vaak stellen mensen intenties en ze zijn eigenlijk niet gevestigd in de realiteit.

Ze zijn zich niet bewust van zichzelf en ze zijn zich niet bewust van de wereld in het algemeen. Ze weten niet hoe één van beide werkt. Dus wanneer ze een intentie stellen, komt het niet uit een energetisch krachtige ruimte.

Het is meer alsof je een hail mary gooit, of een kind dat een brief aan de Kerstman schrijft. Het komt niet uit een ruimte die zich bewust is van hoe de wereld werkt en het engageert zich dus niet op een bewuste manier met de wereld.

Intention & Prayer

De sluizen van het universum worden voor je geopend

Terwijl, als je zelfbewustzijn en bewustzijn van hoe de wereld werkt hebt, in combinatie met de intentie die je stelt, wat er gebeurt is dat het universum je ziet als afgestemd op zijn perceptie voor zover je dat kunt en voor zover dat mogelijk is. En als we op één lijn liggen met het universum, zijn onze intenties niet vol met gaten en trillingsdissonantie.

Dus energetisch worden de sluizen van het universum geopend om ons te helpen met die co-creatie, omdat we een trillingsmatch zijn met wat is, met wat de realiteit is. Dat is ook waarom intenties een co-creatie zijn met de realiteit en het universum, in plaats van een bevestiging van onze wil, zoals verklaringen dat zijn. Het is omdat we niet kunnen co-creëren met de realiteit als we niet weten wat de realiteit is of als we niet gevestigd zijn in de realiteit.

Intenties zetten is een krachtige daad

Intenties zijn niet alleen een voorproefje van ons toekomstige zelf, ze zijn ook hoe we ons pad naar dat toekomstige zelf vormgeven. Elke intentie die we zetten, is als het plaatsen van een stapsteen op ons pad naar die toekomst. Hoe duidelijker en bewuster we onze intenties stellen, hoe soepeler en gerichter onze reis zal zijn.

Intenties zijn de energieën, ideeën, doelen en aspiraties die we kiezen om in onze toekomst te brengen. Ze zijn een uitdrukking van onze innerlijke waarden en verlangens, en ze helpen ons om ons leven in lijn te brengen met wat echt belangrijk voor ons is.

Een intentie zetten is een krachtige daad. Het is een verklaring aan het universum dat we actief betrokken zijn bij het vormgeven van onze eigen realiteit, dat we kiezen voor groei, ontwikkeling en positieve verandering. Intenties zijn een manier voor ons om te communiceren met het universum, om onze verlangens en ambities kenbaar te maken en om hulp en begeleiding te vragen bij het realiseren van onze doelen.

How to make more intuitive decisions part four - set your intentions -  Talented Ladies Club

En zo is het!

Bij het zetten van intenties, vooral voor onszelf, is het altijd het beste om het woord “optimaal” of “op de meest optimale manier” in die verklaring te gebruiken. Als we het woord “optimaal gebruiken, weet het universum precies wat dat betekent. We kunnen dat referentie-signaal voor wat optimaal is misschien kwijtraken, maar het universum heeft nooit contact verloren met dat referentie-signaal.

Daarom is het beter dan wat we momenteel kunnen bedenken of ons kunnen voorstellen. Het is ook zeer krachtig om onze intenties te eindigen met “en zo is het” omdat we daarmee bevestigen dat dit al heeft plaatsgevonden. We hebben het gezegd omdat het al gedaan is, en we ervaren alleen wat al heeft plaatsgevonden.

Het universum weet wat optimaal betekent 

Als we intenties niet alleen voor onszelf zetten, maar ook voor de wereld en onze collectieve ervaring, dan is een zeer krachtige en tegelijkertijd brede intentie: “Mogen alle wezens op het meest optimale tijdschema zijn.” We weten niet precies wat het beste is voor elke persoon, maar we weten wel dat het universum weet wat optimaal betekent.

En als het universum dat weet, heeft het een nog beter beeld of visie om optimaal uit te drukken dan wat we op dit moment kunnen bereiken. Daarom weten we dat het beter is dan we ons ooit kunnen voorstellen voor onze collectieve ervaring. Op deze manier kunnen intenties ook als zegeningen worden gebruikt, als een geschenk dat we geven door onze vibratiekracht.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023579 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211137 views