Image

Fibromyalgie Onderzoek Onderdrukt (Fibromyalgie Genezingsmethode Ontdekt?)


70 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
70 keer gelezen sinds

0
(0)

Een Nieuwe Behandeling voor Fibromyalgie?

Is er een goedkope en eenvoudige behandeling voor fibromyalgie ontdekt, een die je symptomen bijna volledig laat verdwijnen, en vervolgens is onderdrukt? Blijf bij mij de komende minuten terwijl we de oorzaken van fibromyalgie bespreken en een aantal veelbelovende, potentieel baanbrekende onderzoeken bekijken die om onduidelijke redenen zijn onderdrukt en ingetrokken. Ik denk dat je dit interessant zult vinden en misschien kun je er enorm van profiteren als jij of een familielid lijdt aan fibromyalgie.

We gaan het vandaag hebben over die ene specifieke mogelijke genezing van fibromyalgie waar niemand het schijnbaar meer over wil hebben. In de Verenigde Staten alleen al lijden meer dan 10 miljoen mensen aan de ernstige symptomen van fibromyalgie. Deze mensen hebben tien keer meer kans om zelfmoord te plegen of een poging tot zelfmoord te doen, vanwege de ernstige vermoeidheid, de hevige pijn, de slapeloosheid en de depressie die gepaard gaan met fibromyalgie.

Nederland

In Nederland lijden ongeveer 340.000 mensen aan fibromyalgie, een chronische aandoening gekenmerkt door pijn in spieren, pezen en banden, evenals stijfheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen​ (Fibromyalgie.nl)​​ (FESinfo)​. Fibromyalgie wordt nu erkend als een serieus gezondheidsprobleem, hoewel er nog geen biomedische oorzaak is vastgesteld. De symptomen variëren sterk per persoon en kunnen grote invloed hebben op het dagelijks leven en de arbeidsparticipatie​ (Fibromyalgie.nl)​.

Voor meer informatie kun je de volgende bronnen raadplegen:

  1. Fibromyalgie.nl
  2. Nationale Vereniging F.E.S.
  3. RIVM – NEVO (Nederlands Voedingsstoffenbestand)
  4. ReumaNederland
  5. Gezondheidsraad

Het Onderzoek naar Fibromyalgie

Veel onderzoekspapers hebben de afgelopen jaren gehint naar de oorzaak en daardoor de genezing van fibromyalgie. Maar één onderzoeksartikel kwam recentelijk uit en zei het ronduit. Het lot van dat artikel is zorgwekkend, en ik denk dat je snel zult begrijpen waarom.

Dit onderzoek werd gepubliceerd in PLOS One, een redelijk gerenommeerd online tijdschrift, met als titel “Is Insulineresistentie de Oorzaak van Fibromyalgie?” Dit artikel doorliep alle standaard procedures en sprong over alle standaard obstakels. De uitgevers van PLOS One keurden het goed, en het werd vrijgegeven voor voorlopige publicatie. En toen, nadat het was gepubliceerd, werd het plotseling ingetrokken. De reden voor deze intrekking is zeer merkwaardig. Ik ben in contact geweest met de hoofdauteur van dit artikel, en dit is wat hij te zeggen had over de intrekking.

De Intrekking

Dit is een citaat: “We denken dat de intrekking zeer vreemd was en het kwam als een complete verrassing. Volgens het betreffende tijdschrift was het gebaseerd op het feit dat we een IRB-uitsluitingsbrief hadden moeten verkrijgen voordat we begonnen met het verzamelen van onderzoeksgegevens, niet erna. Noch wij, noch de academische redacteuren waren op de hoogte van een dergelijke regel voordat we publiceerden. Toevallig zijn er honderden soortgelijke retrospectieve studies gepubliceerd door vele tijdschriften zonder deze nieuwe eis.”

Om het simpel te zeggen, ze verzonnen een reden om dit artikel in te trekken. Deze hoofdauteur vervolgt: “We vermoeden dat externe belangen waarschijnlijk de journal hebben beïnvloed om de studie in te trekken, hoewel we niet weten wat hen motiveerde om een weinig bekend controversieel mechanisme selectief toe te passen om onze studie in te trekken. Klachten van Big Pharma? Wie weet.”

Wat als…

De reden dat een gerespecteerde onderzoeker als professor Pappolla het eens is dat er externe belangen in het spel zijn die dit artikel hebben ingetrokken, is omdat stel je voor dat elke persoon in de Verenigde Staten die lijdt aan fibromyalgie stopt met het eten van de voedingsmiddelen die bijdragen aan de oorzaak van fibromyalgie, namelijk insulineresistentie, hyperinsulinemie, prediabetes of type 2 diabetes. Dit zijn allemaal verschillende manieren om hetzelfde probleem te beschrijven.

Wat als al deze 10 miljoen mensen onmiddellijk een koolhydraatarm dieet zouden aannemen, en hun symptomen zoveel zouden verbeteren dat ze hun medicijnen zoals Lyrica, Savella, Elavil of Neurontin niet meer nodig hadden? Direct zouden grote voedsel- en farmaceutische bedrijven miljarden dollars aan winst verliezen. Dus je kunt meteen zien waarom professor Pappolla denkt dat dit onderzoek is onderdrukt door enkele grote spelers in het spel.

De Behandeling

Ik denk dat deze studie de oorzaak van fibromyalgie onthult en daarmee direct aangeeft wat de behandeling of genezing is om je symptomen drastisch te verbeteren. In deze studie gebruikten ze hemoglobine A1C als een proxy-markering voor insulineresistentie of hyperinsulinemie. Ik denk dat er betere markeringen voor zijn, en we zullen daar zo meteen over praten, maar ze ontdekten dat mensen die het medicijn Metformine namen, een zeer goedkope versie van het merkmedicijn Glucophage, Riomet, een drastische vermindering van hun pijnscores hadden, vaak van een zes tot acht op de tienpunten schaal naar een nul of een 0,5 of een één op dezelfde schaal.

Ze merkten ook een directe correlatie op tussen verhoogde hemoglobine A1C en de ernst van de symptomen bij de mensen in de studie met fibromyalgie.

Wat Kun Je Doen?

Ik heb een link naar deze onderzoeksstudie opgenomen in de show notes hieronder, evenals enkele andere onderzoeken die mensen met fibromyalgie zeer informatief en nuttig kunnen vinden om hun fibromyalgie invaliditeitsscores te verminderen.

Wat Te Doen bij Fibromyalgie?

Dus de vraag is: wat moet je doen als jij of een geliefde lijdt aan fibromyalgie? Hier is mijn advies. Allereerst moet je naar je dokter gaan en respectvol eisen dat ze je hemoglobine A1C, C-peptide en nuchtere insuline onmiddellijk controleren. Dit zal je graad van hyperinsulinemie of insulineresistentie onthullen, en het zal ook laten zien of je prediabetes hebt, wat ik beschouw als vroege diabetes of type 2 diabetes die misschien niet eerder is gediagnosticeerd als je dokter deze tests niet heeft uitgevoerd.

Medicatie en Dieet

Het medicijn dat professor Pappolla in zijn studie gebruikte was Glucophage. Vraag je dokter meteen of je een recept kunt krijgen. Het onderzoek gebruikte Glucophage 500 milligram tweemaal per dag. Hoewel ik niet denk dat dit de langetermijnoplossing voor je is, kan het je fibromyalgiesymptomen aanzienlijk verminderen. Op de lange termijn moet je begrijpen welk dieet ervoor zorgt dat je hoge bloedsuiker- en insulinespiegels hebt die chronisch te hoog zijn. Dit is een koolhydraatrijk dieet, een dieet gevuld met suikers en bewerkte granen.

Ik dring er bij je op aan om onmiddellijk onderzoek te doen naar en een versie van een koolhydraatarm dieet aan te nemen, waarbij je je totale koolhydraatinname onder de 50 gram per dag houdt. Dit kan een koolhydraatarm dieet, een Banting-dieet, een ketogeen dieet of een carnivoordieet zijn. Elk van deze diëten zal je chronisch verhoogde insulinespiegels drastisch verlagen, je bloedsuikerspiegel weer naar normaal brengen en beginnen je insulineresistentie om te keren, wat volgens dit onderzoek de hoofdoorzaak van fibromyalgie lijkt te zijn.

is Glucophage hetzelfde als Metformin?

Ja, Glucophage en Metformin zijn in wezen hetzelfde. Glucophage is de merknaam van het medicijn, terwijl Metformin de generieke naam is. Beide termen verwijzen naar dezelfde werkzame stof die wordt gebruikt om type 2 diabetes te behandelen door de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Metformin werkt door de hoeveelheid glucose die door de lever wordt geproduceerd te verminderen en de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verhogen, wat helpt bij het beter reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit medicijn wordt vaak voorgeschreven vanwege zijn effectiviteit en relatief lage kosten.

Voorbeeld van het goedkope medicijn Metmorfine. Er is geen belang bij het vermelden van dit medicijn op Medicijn.nl voor Goodfeeling.nl

Magnesium en Koolhydraten

Er is ook veel onderzoek dat aantoont dat de meeste mensen met fibromyalgie een tekort aan magnesium hebben en dat hun symptomen verbeteren wanneer ze meer magnesium in hun dieet opnemen. Ik heb een artikel over voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium. Je kunt magnesiumdruppels nemen, zodat je onmiddellijk weer magnesium in je lichaam krijgt terwijl je leert welke voedingsmiddelen veel magnesium bevatten. Ik denk dat magnesium belangrijk is, maar dat is waarschijnlijk 20% van de oplossing. 80% van je oplossing voor het omkeren van fibromyalgie en de ernstige symptomen die ermee gepaard gaan, is het verlagen van de koolhydraten in je dieet.

De eerste koolhydraten die uit je dieet moeten verdwijnen, zijn de suikers en de bewerkte granen, de vruchtensappen en de vruchtensmoothies. Dat zijn de grootste boosdoeners. Als je natuurlijk elke dag frisdrank drinkt, is dat niet de beste zet. Je moet daar meteen mee stoppen, maar ik wil dat je ook echt nadenkt over de dynamiek achter hoe deze studie zonder enige reden is ingetrokken. Geen enkele deelnemer aan de studie werd geschaad. Geen van hun rechten werd geschonden in de studie. Uit het niets werd deze studie ingetrokken. Denk eens goed na over wat dat zegt over de huidige staat van de voedings- en farmaceutische industrie in de Verenigde Staten.

Deel deze Informatie

Als je iemand kent met fibromyalgie, moeten ze weten wat er in dit artikel staat. Ze moeten dit onderzoek lezen. Ze moeten begrijpen wat de hoofdoorzaak van hun fibromyalgie is. Dus deel deze dit artikel alsjeblieft met hen. 

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Doe de ADHD test
Spiritualiteit Test
Sigma man Test