Zelfliefde - Je kunt niet weggeven wat je niet hebt

Wat er Echt Gebeurt als we Leren Ontvangen481 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
481 keer gelezen sinds

0
(0)

Vanochtend werd ik wakker alsof er een vrachtwagen over mij heen was gereden – het was als een stomp in de maag van pure helderheid. Ik had het niet verwacht. Tijdens het wakkerworden zag ik al die kleine tegenslagen die voor mijn gesloten ogen flitsten, kwam ik een beetje bij en kroop de boodschap langzaam, maar luid en duidelijk binnen.

De Waarde van Ontvangen

Je waarde zit niet in het geven; je waarde zit in het ontvangen. Het was verwarrend – wacht, wat? Mijn hele leven is me geleerd dat het belangrijk is om te geven.

De Bron van Trauma’s

Geef je tijd, geef je hart, geef je vriendelijkheid, geef je geld, geef complimenten, geef je persoonlijkheid, geef alles, en hoewel dat me vrij goed heeft gediend, is het ook de bron van al mijn trauma’s. Als gever dacht ik dat als ik genoeg liefde gaf, ik liefde terug zou krijgen.

Het Geven aan de Verkeerde Mensen

Maar toen ik terugkeek op mijn hele leven, realiseerde ik me dat bijna al mijn trauma’s kwamen van mensen aan wie ik te veel gaf. En dus bleef ik leeg achter, alleen, en met de vastberadenheid om opnieuw te beginnen, harder te liefhebben, en meer te geven.

Zelfvertrouwen en Eigenwaarde

Het punt is dat ik bronnen buiten mezelf vertrouwde omdat ik zo graag wilde geven, maar ik besef nu dat de waarheid is dat ik wilde ontvangen, maar iets in mij, diep verborgen in mijn botten, voelde niet dat ik waardig genoeg was om te ontvangen. Dus bleef ik geven.

Levensfase van Reflectie en Heling

Midden in deze levensfase zijn deze openbaringen niet gemakkelijk geweest, maar ze zijn wel uiterst verhelderend. Ik heb gereflecteerd, geheeld, overwinterd, een dagboek bijgehouden, gemediteerd, en de herinneringen aan mijn verleden laten wegsmelten terwijl ik me overgeef aan de resolutie van het levend leven.

De Kracht van Ontvangen

Het zit in de kracht van het ontvangen. Wanneer je ontvangt, stuur je onbewust een boodschap naar je wezen dat je genoeg bent. Je hoeft niets te bewijzen; je hoeft niet harder te proberen; je hoeft niet meer te geven; je hoeft niet harder te liefhebben.

Ontdekken van Eigenwaarde

Wat gebeurt er als je een compliment krijgt? Wat gebeurt er als je een cadeau krijgt? Wat gebeurt er als er iemand in je leven komt die je meer wil liefhebben dan je ooit eerder bent liefgehad?

Je Bent Genoeg

Als je eerlijk tegen jezelf bent, denk je misschien dat je het niet verdient. Maar dat is een grote vette leugen. Op dit moment, zoals je bent, ben je genoeg. Ontvang het. Weet het. Wees het. Geniet ervan. Je kracht zit in het ontvangen. Ontvang het idee dat je genoeg bent.

Een Nieuwe Levenshouding

Dus de volgende keer dat je neiging is om te geven, kijk dan om je heen en vraag jezelf af of je geeft om een leegte te vullen, of dat je geeft om te bewijzen, of misschien geef je vanuit deze ruimte van pure vreugde, pure dankbaarheid, pure extase omdat je weet dat je genoeg bent.

De Vreugde van Ontvangen

Op dit moment bevind ik me in de beste fase van mijn leven. Ik weet wie ik ben, en mijn reis nu is om dit reusachtige hart van mij te ontvangen, deze zoete overgave van mijn lichaam dat transformeert, het prachtige geschenk van mezelf kennen, van dit moment nu houden, en dankbaar zijn voor het geschenk van precies daar zijn waar ik ben.

Verbondenheid en Hulp

Mijn onafhankelijke aard heeft me altijd ertoe geleid om het leven alleen te doen. Maar als ik ontvang, weet ik tot in mijn kern dat ik niet alleen ben. Ik ben omringd door de schoonheid van het universum in zijn grootsheid, en naarmate mijn perspectief verandert, heb ik een ongelooflijk leven, mensen die voor een tijd of een seizoen in mijn leven komen, en mensen die voor altijd zullen blijven.

De Vrijheid van Overgave

Terwijl ik nu in de stilte zit, houd ik niet langer de score bij, en voor het eerst is er vrijheid in de overgave om te ontvangen. Het verandert mijn leven.

Je Bent Niet Alleen

Dus, ik zou je aanmoedigen om een inventarisatie van je leven te maken. Houd je de score bij? Of ben je bereid te zien dat er zoveel mensen zijn die willen dat je ontvangt, die willen geven, ondersteunen, en je briljantheid aanmoedigen? Je hoeft het in het leven niet alleen te doen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Zoeken