what-dreams-may-come

What Dreams May Come

What Dreams May Come – Fantasierijke weergave van het hiernamaals

“What Dreams May Come” is een dramafilm uit 1998, geregisseerd door Vincent Ward, met in de hoofdrollen Robin Williams, Cuba Gooding Jr. en Annabella Sciorra. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Matheson uit 1978, waarin thema’s als liefde, verlies en het hiernamaals worden verkend.

In de film speelt Williams Chris Nielsen, een man die sterft bij een auto-ongeluk en naar het hiernamaals gaat. Daar ontdekt hij dat zijn vrouw, Annie (Sciorra), ook gestorven is en gevangen zit in een nachtmerrieachtige versie van de werkelijkheid. Chris gaat op weg om haar te redden, geleid door een geest genaamd Albert (Gooding Jr.), die hem helpt om de complexiteit van het hiernamaals te doorgronden en de uitdagingen aan te gaan die hem in de weg staan.

De film kreeg bij de release gemengde kritieken: sommigen prezen de beelden en prestaties, terwijl anderen hem overdreven sentimenteel en melodramatisch vonden. Sindsdien heeft hij echter een cultstatus gekregen en wordt hij herinnerd om zijn opvallende beelden en de prestaties van Williams en Gooding Jr.

"What Dreams May Come"Sommige recensenten prezen “What Dreams May Come” om zijn unieke en fantasierijke weergave van het hiernamaals, en om de sterke prestaties, vooral van Robin Williams en Cuba Gooding Jr. Ook de visuele effecten van de film, die tot stand kwamen met een combinatie van praktische en digitale technieken, werden alom geprezen om hun creativiteit en innovatie.

Veel recensenten waardeerden ook de verkenning van thema’s als liefde, verlies en de duurzaamheid van de menselijke geest, en vonden de weergave van het hiernamaals aangrijpend en tot nadenken stemmend. Sommige recensenten vonden de film emotioneel krachtig en ontroerend, en prezen hem voor zijn vermogen om universele thema’s aan te snijden die het publiek aanspreken.

Over het algemeen kreeg de film positieve recensies voor zijn prestaties, beelden en verkenning van thema’s, waarbij sommige recensenten het een diep ontroerende en tot nadenken stemmende verkenning vonden van het hiernamaals en de blijvende kracht van de liefde.

Ook lezen: