Jeff Tolley's bijna-doodervaring

Jeff’s Ongelooflijke Verhaal van Verlossing en Herontdekking Tijdens Bijna-doodervaring735 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
735 keer gelezen sinds

0
(0)

De impact van een bijna-doodervaring op het leven van Jeff

Mijn jongere broer overleed op 21-jarige leeftijd. Dit was een keerpunt in mijn leven, omdat we niet alleen broers waren, maar ook beste vrienden. Zijn dood verergerde mijn drugsgebruik en ik voelde me steeds slechter. Op een gegeven moment wilde ik niet meer leven en dacht ik dat de enige manier om de pijn te stoppen, was door een eind aan mijn leven te maken. Op 17 juli 2010 nam ik een hele fles narcotische pijnstillers in, zeker van het feit dat dit het einde voor mij zou betekenen.

De ervaring van een NDE

Alles werd snel donker en ik wist dat dit mijn einde was. Toen begon een wit licht op te komen en ik keek neer op het ambulancepersoneel dat met me bezig was. Het leek maar een paar minuten te duren voordat alles begon te vervagen en ik voelde me veilig en geborgen. Er was geen angst, depressie, hartzeer, schuldgevoel of schaamte meer. Alles wat ik met me meedroeg, was verdwenen en ik was thuis. Ik keek neer op mijn lichaam en zag dat de paramedici ermee bezig waren.

Ik voelde de pijn, het verdriet en de boosheid van iedereen die ik ooit had ontmoet. Maar ik voelde ook de vreugde en opwinding van de mensen met wie ik goede dingen had gedaan. Er was geen oordeel; ik was zelf de rechter, jury en aanklager. Ik beoordeelde mezelf op wat ik beter had kunnen doen of veranderen. Het was duidelijk dat ik gefaald had in het overwinnen van de uitdagingen die voor mij lagen. Ik voelde me alsof ik niets had bereikt en als het leven een spel was, was ik duidelijk mislukt.

Ontmoetingen in het hiernamaals

Een jaar na de dood van mijn broer ontmoette ik hem in een kamer met drie wezens, twee vrouwen en een mannelijke gids. Ik geloofde dat deze mensen deel uitmaakten van mijn zielengroep, familie of gidsen waren. Ze vertelden me dat ik nog een taak te volbrengen had en dat ik nog niet klaar was. Ze zeiden dat er een beter leven op me wachtte als ik terugging, maar dat ik niet gedwongen werd om dat te doen. Vanuit mijn zielsperspectief was er geen keuze, want het was duidelijk dat ik alles verkeerd had gedaan en dat ik terug moest om het te repareren.

Veranderingen in het leven van Jeff na zijn NDE

Na mijn NDE wil ik niet meer sterven, maar juist leven. Ik wil mijn best doen en mijn leven betekenis geven. Ik zie de wereld nu anders en begrijp waarom ik hier ben en wat ik moet doen. Ik zie het leven nu als een avontuur en ik ben de hoofdpersoon van dat avontuur. Ik moet de uitdagingen aangaan en overwinnen om te groeien en te leren. Ik kijk nu naar de wereld met andere ogen en ik zie dat het leven vol avonturen en synchroniciteiten zit als je op het juiste pad zit. Ik ben blij dat ik nu ben wie ik ben, want het is zoveel beter dan wie ik was.

Het vinden van betekenis in het leven

Na mijn NDE realiseerde ik me dat het vinden van betekenis in het leven je eigen verantwoordelijkheid is. Het is niet aan het leven om ons betekenis te geven, maar het is aan ons om betekenis aan ons leven te geven. Het is onze bestemming om ons eigen pad te kiezen, maar we hebben wel de keuze hoe we dat pad bewandelen. We kunnen er een rijke of arme, gelukkige of verdrietige reis van maken. Het vinden van een doel en iets om voor te leven heeft mij geholpen om meer zin en voldoening in mijn leven te vinden. Wanneer je leeft volgens je doel, dan zul je merken dat het leven meer magisch en avontuurlijk wordt en dat er steeds meer synchroniciteiten op je pad komen. Het is alsof het leven je meer geeft om van te genieten.

De kracht van positief denken

Ik kijk nu positiever tegen het leven aan en dat heeft een enorm effect op mijn gemoedstoestand en mijn omgeving. Het helpt me om uitdagingen te zien als kansen om te groeien, in plaats van obstakels die me tegenhouden. Het helpt me om te geloven dat ik de kracht heb om moeilijkheden te overwinnen en dat ik sterker word door deze ervaringen. Het is belangrijk om te onthouden dat het leven niet altijd gemakkelijk zal zijn, maar het is aan onszelf om te bepalen hoe we met deze uitdagingen omgaan. Het leven kan een avontuur zijn als we het zo zien en als we er het beste van maken.

Leven als een avontuur

Sinds mijn NDE zie ik het leven als een avontuur en dat heeft mijn leven veranderd. Ik zie uitdagingen nu als kansen om te groeien en ik ben niet langer bang om te falen. Ik zie het leven nu als een reis die ik kan maken met alle ups en downs die daarbij horen. Het is een manier om mezelf te ontdekken en mijn volle potentieel te bereiken. Ik realiseer me nu dat het leven vol mogelijkheden is en dat ik zelf kan bepalen hoe ik deze mogelijkheden inzet. Ik ben blij dat ik deze nieuwe kijk op het leven heb gevonden, want het heeft me zoveel meer vreugde en avontuur gegeven.

Veelgestelde vragen

Wat is een bijna-doodervaring (NDE)?

Een bijna-doodervaring (NDE) is een diepgaande, vaak spirituele ervaring die sommige mensen hebben als ze dicht bij de dood komen.

Hoe heeft Jeff’s bijna-doodervaring zijn leven veranderd?

Jeff’s NDE gaf hem een nieuw perspectief op het leven, inspireerde hem om zijn problemen te overwinnen en zinvolle doelen na te streven.

Wat zag Jeff tijdens zijn bijna-doodervaring?

Jeff zag een helder licht, voelde zich veilig en ontmoette zijn overleden broer en spirituele gidsen die hem aanspoorden om terug te keren naar het leven.

Wat zijn de gemeenschappelijke kenmerken van een bijna-doodervaring?

Veel voorkomende kenmerken van NDE’s zijn een gevoel van vrede, helder licht, ontmoetingen met overleden geliefden, en een levensrecensie.

Hoe kan een bijna-doodervaring invloed hebben op iemands geestelijke gezondheid?

NDE’s kunnen leiden tot positieve veranderingen zoals een verhoogde zingeving, minder angst voor de dood en een diepere spirituele verbinding.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken