8 Tekenen dat je een Sigma man bent, de zeldzaamste van alle mannen922 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
922 keer gelezen sinds

0
(0)

8 tekenen dat je een Sigma man bent: In de complexe wereld van mannelijke hiërarchieën zijn er verschillende soorten mannen die elk hun eigen unieke kenmerken en eigenschappen hebben.

Type man Kenmerken
Alfa’s Super zelfverzekerd, gedreven, assertief, extreem sociaal, gedijen op aandacht
Beta’s Aardige jongens, gevoeliger, minder agressief, ondersteunend, empathisch
Delta’s Gemiddelde jongens, houden de samenleving soepel, betrouwbaar, stabiel
Gamma’s Minder succesvol bij vrouwen, niet populair bij mannen, vaak onbegrepen
Omega’s Levenslustig, niet ambitieus, vinden plezier in eenvoudige dingen, tevreden
Sigma’s Zeldzaamste type, onafhankelijk, autonoom, zelfvoorzienend, introvert

Van de zelfverzekerde alfa’s tot de empathische beta’s en de gemiddelde delta’s, elk type man heeft zijn eigen rol in de samenleving. Maar er is één type man dat zich onderscheidt van de rest: de zeldzame en mysterieuze Sigma man.

Alvast de 8 tekenen dat je een Sigma man bent

  1. Je bent onafhankelijk en hecht veel waarde aan je vrijheid.
  2. Je hebt een natuurlijke afkeer tegen autoriteit en hiërarchie.
  3. Je bent introspectief en brengt veel tijd alleen door.
  4. Je hebt een eigenzinnig gevoel voor humor en houdt ervan om mensen uit te dagen.
  5. Je bent niet bang om risico’s te nemen en nieuwe dingen uit te proberen.
  6. Je bent een vrije denker en hebt een unieke kijk op de wereld.
  7. Je bent niet geïnteresseerd in het volgen van de menigte of het naleven van sociale normen.
  8. Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op anderen, maar je bent niet geïnteresseerd in het nastreven van sociale status of populariteit.

Nummer 1 – Je bent comfortabel alleen

Als Sigma man ben je van nature een lone wolf die heel gelukkig is met zijn eenzaamheid en geen andere persoon nodig heeft om zich compleet te voelen.

Je hebt geen behoefte aan andere mensen om gelukkig of succesvol te zijn omdat je geen enkel probleem hebt om alleen te zijn en dingen alleen te doen.

In feite geef je er de voorkeur aan; zodat je dingen kunt overdenken en gebruik kunt maken van de diepe stilte in je hoofdruimte. Natuurlijk weet je dat vrienden belangrijk zijn, maar ze definiëren je identiteit of zelfwaarde niet. Je sociale kring is klein omdat je zeer selectief bent over wie erin komt.

8 Tekenen dat je een Sigma man bent

Nummer 2 – Je bent stil en contemplatief

Sigma mannen zijn over het algemeen stil en contemplatief, wat betekent dat je graag je omgeving observeert voordat je beslist wat je vervolgens gaat doen. Je bent niet per se verlegen, maar je bent waarschijnlijk meer een luisteraar dan een prater.

En vanwege deze algemene reserve kunnen je sociale vaardigheden een beetje roestig zijn, vooral wanneer je geconfronteerd wordt met mensen die constant willen kletsen.

sigma man test

Je bent zeker niet iemand die zijn hart op zijn mouw draagt; in plaats daarvan houd je het veilig binnen waar niemand anders het kan zien.

Mensen die proberen dichterbij te komen zonder uitgenodigd te worden, kunnen zich geconfronteerd zien met koele reserve of zelfs vijandigheid, omdat ze tevergeefs proberen door te dringen tot het binnenste heiligdom van je geest.

8 Tekenen dat je een Sigma man bent

Nummer 3 – Je wordt gedreven door je eigen interne kompas

Als je een Sigma man bent, maakt het je niet uit wat andere mensen denken. Het is niet dat je ze actief negeert; maar eerder dat je acties en waarden worden gedreven door je eigen interne kompas, en niet door externe krachten zoals groepsdruk.

Je bent de meester van je eigen lot. Natuurlijk kun je rolmodellen of mentoren hebben, maar je realiseert je dat niemand perfect is en dat hun manier niet noodzakelijkerwijs de beste manier voor jou is. En deze houding geeft je vertrouwen in jezelf en je capaciteiten.

Nummer 4 – Je bent onafhankelijk en zelfredzaam

Als Sigma man ben je zeer onafhankelijk en zelfredzaam. Je kunt voor jezelf zorgen zonder de hulp van iemand anders. Met een vermogen voor introspectie, objectiviteit en perceptie, gebruik je je interne bronnen om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te pakken.

Je hebt simpelweg geen andere mensen nodig om je te vertellen dat je waardevol bent als mens. En je hebt zeker geen goedkeuring van anderen nodig of zoek validatie van externe bronnen om je goed te voelen over jezelf of je keuzes.

8 Tekenen dat je een Sigma man bent

Nummer 5 – Je wordt vaak gezien als mysterieus en raadselachtig

Sigma mannen hebben een aura om zich heen die de gemiddelde man niet bezit. En als je een Sigma man bent, zien anderen je vaak als mysterieus of raadselachtig. Het is niet dat je niet laat zien wie je bent; het is gewoon dat er veel meer aan je is dan wat er op het eerste gezicht te zien is.

Mensen merken vaak op dat er iets “anders” aan je is, alsof ze je aangeboren complexiteit en individualiteit zelfs van een afstand kunnen aanvoelen. Anderen kunnen je zelfs verwarren met het zijn van afstandelijk en onthecht.

Dit komt omdat je uniek bent, zowel in je smaak als in hoe je de wereld ziet. In plaats van blindelings trends en modes te volgen, kies je ervoor om naar je eigen drum te marcheren.

Nummer 6 – Je bent flexibel en past je gemakkelijk aan veranderingen aan

Hoewel het moeilijk is om te weten wat de toekomst brengt, omarm je als Sigma man verandering en kies je ervoor om je aan te passen aan wat er ook op je pad komt. Je hebt een zeer flexibele benadering van het leven in het algemeen.

In plaats van te laten verandering je stoppen om te doen wat je wilt, ben je bereid om creatief te worden met oplossingen en je gemakkelijk aan te passen aan nieuwe situaties. Je laat huidige omstandigheden niet bepalen hoe je leven zich ontvouwt.

Nummer 7 – Je kunt leiden zonder autoriteit uit te oefenen

Misschien wel een van de meest kenmerkende eigenschappen van Sigma mannen is dat ze kunnen leiden zonder autoriteit uit te oefenen. Of je nu de baas bent of een ondergeschikte, je wordt altijd gerespecteerd en bewonderd.

En dat komt omdat je leiderschap tot uiting komt door het voorbeeld te geven in plaats van door bevelen te geven. Je kunt deel uitmaken van een groep en er toch onafhankelijk van opereren.

Je bent niet bang om je eigen ding te doen en je mening te geven omdat je geen verlangen hebt om anderen tevreden te stellen of te veel concessies voor acceptatie.

Nummer 8 – Je bent moreel grijs

Sigma mannen neigen naar de randen van de beschaving en de regels ervan, dus passen ze niet altijd in het goede/slechte binair dat de meeste mensen kritiekloos accepteren.

Dit betekent dat je je vaak afvraagt of sommige waargenomen regel eigenlijk het volgen waard is, en je niet terugschrikt voor het buigen of zelfs breken van die regel.

Omdat je je geen zorgen maakt over ergens bij horen, ben je minder geneigd om in de val van groepsdenken te vallen, waar meningen zijn gebaseerd op wat iedereen vindt, in plaats van wat je eigenlijk gelooft.

Sterker nog, je bent niet bang om de mores van de samenleving in twijfel te trekken en terug te duwen tegen regels die anderen zonder goede reden onderdrukken.

In wezen stel je vastgestelde overtuigingen in vraag en weiger je toe te geven aan druk van buitenaf, zoals autoriteitsfiguren. Je hebt misschien niet altijd gelijk, maar in ieder geval denk je voor je zelf. Sigma mannen zijn zeldzaam, uniek en gebalanceerd.

Kortom, de Sigma man bevindt zich op zijn eigen niveau. En de combinatie van hun specifieke kenmerken (LibidoTest voor mannen) maakt ze zeker de meest intrigerende mannen. Als je deze eigenschappen bij jezelf herkent, is de kans groot dat je een Sigma man bent.

Belangrijk om te onthouden

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te onthouden dat de sociaal seksuele hiërarchie slechts een ideologische constructie is. Het is ontworpen om iemand te helpen zichzelf beter te begrijpen, hun rol in de dominerende hiërarchieën en hun interacties met anderen.

sigma man test

8 tekenen dat je een Sigma man bent. De conclusie:

Als Sigma man ben je niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen en dat maakt je uniek en interessant. Het is belangrijk om jezelf te blijven en je niet te laten beïnvloeden door groepsdruk. Blijf altijd kritisch en stel de bestaande overtuigingen in vraag. Het is oké om af te wijken van de norm en je eigen weg te gaan. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt wat voor jou het beste is.

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken