De Sigma-Vrouw: Persoonlijkheidskenmerken Uitgelegd

De Sigma-Vrouw: Persoonlijkheidskenmerken Uitgelegd

Jij hebt misschien wel eens gehoord van sigma mannen, maar wist je dat er ook sigma-vrouwen bestaan? Deze unieke vrouwen passen niet gemakkelijk in de “alfa” of “beta” archetypes – in plaats daarvan zijn ze een klasse apart. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over sigma vrouwen en hun persoonlijkheidskenmerken.

v4 728px Sigma Female Step 1.jpg

Dingen die je moet weten

  • Een sigma vrouw is loyaal, assertief en onafhankelijk. Ze volgt geen trends en maakt zich niet druk om wat anderen van haar vinden.
  • Sigma vrouwen zijn charismatisch, maar kunnen ook introvert zijn en op zichzelf blijven. Ze hebben zeer hoge normen voor vriendschappen en relaties.
  • Alfa-vrouwen zijn uitgesproken en sociaal, terwijl sigma-vrouwen introvert zijn en op zichzelf blijven.

v4 728px Sigma Female Step 2.jpg

Wat is een sigma vrouw?

Een sigma vrouw is onafhankelijk, loyaal, en assertief. “Sigma” is een persoonlijkheidstype dat werd gecreëerd om te contrasteren met alfa- en beta-types.

Sigma-vrouwen maken zich niet druk om groepsdruk of sociale normen: zij doen gewoon waar zij zin in hebben wanneer zij zin hebben het te doen.

Zij kan een beetje als wolf alleen leven, maar ze is charmant en charismatisch wanneer het nodig is. Een sigma vrouw lijkt qua persoonlijkheid erg op een sigma man.

Sigma vrouw persoonlijkheidskenmerken

v4 728px Sigma Female Step 3.jpg

Zij is loyaal. Sigma-vrouwen zijn voorzichtig met wie zij in hun leven toelaten. Daarom zullen zij degenen die dicht bij hen staan nooit verraden.

Sigma vrouwen hebben meestal een handvol goede vrienden in plaats van tientallen kennissen, omdat ze loyaliteit en intimiteit zo belangrijk vinden.

v4 728px Sigma Female Step 4.jpg

Zij is onafhankelijk. Je zult een sigma-vrouw nooit betrappen op het laten voldoen aan haar behoeften door iemand anders.

Sigma-vrouwen hechten waarde aan hun onafhankelijkheid en ze houden ervan dat niemand macht over hen heeft.

Dit kan intimiderend zijn voor vrienden en romantische partners, maar een sigma vrouw zou het niet anders willen.

v4 728px Sigma Female Step 5.jpg

Zij is eerlijk. Een sigma vrouw zal altijd vertellen hoe de vork in de steel zit, zelfs als dit wat hard kan aankomen. Ze is het soort vriendin dat je om advies vraagt wanneer je echte raad nodig hebt, geen persoon die slijmt of zich laat paaien.

Omdat ze zo eerlijk is tegenover de mensen in haar leven, verwacht ze ook dat haar vrienden eerlijk tegenover haar zijn – liegen tegen een sigma vrouw is geen goed idee en kan zelfs leiden tot het verbreken van de vriendschap.

v4 728px Let Go of Internalized Misogyny Step 10.jpg

Zij is mysterieus. Je zult een sigma vrouw nooit haar geheimen horen vertellen aan een vreemde. In plaats daarvan houdt zij haar emoties dicht bij zichzelf en kan zij als wat afstandelijk worden gezien. Maar pas als zij iemand vertrouwt, kan zij zich openstellen.

v4 728px Sigma Female Step 2.jpg

Zij kan intimiderend overkomen. Door haar stille karakter en natuurlijke wantrouwen tegenover anderen vinden veel mensen dat sigma vrouwen in het begin wat intimiderend kunnen zijn.

Het kan moeilijk zijn om op haar af te stappen en een gesprek te starten; maar eens je dat doet, zal je zeker een geweldige tijd hebben.

v4 728px Sigma Female Step 8.jpg

Zij is introvert. Meestal geeft de sigma vrouw er de voorkeur aan om alleen te zijn dan tijd door te brengen met andere mensen.

Dit betekent niet dat ze geen vrienden heeft, het betekent alleen dat ze waarde hecht aan tijd voor zichzelf om uit te rusten en op te laden.

  Hoe we onze zwakheden omarmen voor meer succes in 2023

Haar introversie kan er soms toe leiden dat ze wat gereserveerd lijkt, maar het is gewoon hoe ze ontspant.

v4 728px Sigma Female Step 9.jpg

Zij laat zich niet afschrikken om haar eigen ding te doen. Sigma-vrouwen volgen hun eigen regels en trekken zich niets aan van wat anderen over hen denken.

Ze zijn vaak bezig met het doen van wat ze zelf willen, zelfs als de maatschappij het afkeurt.

Trends en de nieuwste rages interesseren haar niet – in plaats daarvan richt ze zich meer op haar eigen gevoelens en welzijn.

v4 728px Sigma Female Step 10.jpg

Zij is niet veroordelend of dramatisch. Een sigma vrouw vermijdt vaak drama, omdat zij het uitputtend vindt. Evenzo zul je merken dat een sigma vrouw niet over jou oordeelt, vooral als zij je niet goed kent.

Ze geeft niet veel om drama of veroordeling, simpelweg omdat ze zich niet zo druk maakt over wat andere mensen doen.

v4 728px Sigma Female Step 11.jpg

Zij heeft hoge normen en settelt niet voor minder. Als het gaat om het vinden van een romantische partner, kan de sigma-vrouw behoorlijk kieskeurig zijn. Dit laat echter alleen maar zien dat ze weet wat ze wil en hoe ze het wil hebben.

Het is zeldzaam om een sigma-vrouw te zien huilen over iemand die haar hart heeft gebroken. In plaats daarvan hoor je waarschijnlijk over hoe zij iemand heeft verlaten omdat diegene niet aan haar normen voldeed.

v4 728px Sigma Female Step 12.jpg

Zij staat open voor nieuwe ervaringen en uitdagingen. Altijd klaar voor avontuur, schrikt een sigma vrouw er niet voor terug om nieuwe situaties aan te gaan.

Ze wil de wereld verkennen en meer over zichzelf leren, zelfs als dit betekent dat ze het alleen moet doen.

v4 728px Sigma Female Step 13.jpg

Zij is toegewijd aan zelfverbetering. Sigma vrouwen willen zichzelf vaak verbeteren zodat zij hun doelen kunnen bereiken.

Zij weten dat krijgen wat ze willen tijd kost en zijn er niet bang voor om maanden (of zelfs jaren) te wijden aan het bereiken ervan.

v4 728px Sigma Female Step 7.jpg

Zij is charismatisch. Hoewel sigma-vrouwen vaak stil zijn, kunnen zij toch heel charmant uit de hoek komen als zij willen.

Mensen beschrijven een sigma vrouw vaak als magnetisch: er is gewoon iets met ze waardoor anderen bij haar willen zijn

v4 728px Sigma Female Step 14.jpg

Zij geeft niet veel om sociale media. Veel sigma vrouwen gebruiken geen sociale media, en als ze dat wel doen, dan gebruiken ze het spaarzaam.

Dit komt omdat zij zich niet druk maken over de mening van anderen – aangezien sociale media gericht is op validatie van anderen, zien ze de noodzaak er niet van in dit vaak te gebruiken.

Wist je dat?

Het idee van “alfa”, “beta” en andere wolven is ontstaan door het observeren van gestreste wolven in gevangenschap. In hun natuurlijke habitat leiden de monogame ouders de roedel en zijn gevechten om dominantie zeldzaam tot onbestaand.

Geraadpleegde bronnen:

https://www.womenio.com/26528/sigma-female
https://cupidslight.com/9-traits-of-a-sigma-female-you-should-know/
https://www.womenio.com/26528/sigma-female
https://cupidslight.com/9-traits-of-a-sigma-female-you-should-know/
https://www.womenio.com/26528/sigma-female
https://www.womenio.com/26528/sigma-female
https://www.womenio.com/26528/sigma-female
https://swaay.com/7-powerful-traits-of-a-sigma-female
https://swaay.com/7-powerful-traits-of-a-sigma-female