Bemotrizinol

Bemotrizinol: De Beste Anti-aging Die Gewoon In Zonnebrandcrème Zit511 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
511 keer gelezen sinds

0
(0)

Zonnebrandcrème is de beste anti-verouderingscrème

Met name als het een ingrediënt bevat genaamd Bemotrizinol, waar we zo meteen op terugkomen. We weten uit meerdere studies dat zonnebrandcrème een krachtig effect heeft op huidveroudering. Neem bijvoorbeeld deze studie uit 2013. Hierbij waren 903 volwassenen betrokken en in de groep die willekeurig dagelijks zonnebrandcrème gebruikten, was er na vier en een half jaar geen meetbare toename in huidveroudering, wat geweldig is.

Dit toont aan dat we door dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken onze huid effectief kunnen stoppen met verouderen. We hebben ook gepubliceerde klinische foto’s van de krachtige effecten van zonnebrandcrème. Neem bijvoorbeeld deze 92-jarige vrouw die zonnebrandcrème op haar gezicht gebruikte maar niet op haar nek.

sunscreen Bemotrizinol

Concerns over zonnebrandcrème-ingrediënten

Er zijn echter wel enkele zorgen over bepaalde zonnebrandcrème-ingrediënten. Over het algemeen hebben we minerale zonnebrandcrèmes en chemische zonnebrandcrèmes, en sommige chemische zonnebrandcrème-ingrediënten zijn gevonden om door de huid te worden opgenomen en in onze bloedbaan terecht te komen.

Het is belangrijk op te merken dat er geen bekende schadelijke effecten zijn van deze ingrediënten wanneer ze worden opgenomen. Studies bij ratten hebben echter wel zorgen geuit dat toepassing van grote hoeveelheden hormonale effecten kan hebben, zogenaamde hormoonverstorende chemicaliën. Momenteel zijn er echter geen aanwijzingen dat dit ook bij mensen het geval is.

Geraadpleegde bronnen:

Bovendien stelt de American Academy of Dermatology ondubbelzinnig dat zonnebrandcrème veilig is om te gebruiken. Ondanks deze zorgen kiezen sommige mensen voor minerale zonnebrandcrèmes, bijvoorbeeld zinkoxide of titaniumdioxide, omdat deze ingrediënten niet worden opgenomen in het lichaam en daarom geen problemen met hormoonspiegels kunnen veroorzaken.

Chemische vs. minerale zonnebrandcrème

Je vraagt je misschien af waarom niet iedereen minerale zonnebrandcrèmes gebruikt. Er zijn echter wel compromissen. Chemische zonnebrandcrèmes bieden over het algemeen een meer volledige bescherming tegen UV-straling dan minerale zonnebrandcrèmes. Chemische zonnebrandcrèmes zijn ook meer bestand tegen water en zweet, dus ze zijn meestal een betere keuze als je gaat zwemmen of als je buiten actief bezig bent. Veel mensen geven ook de voorkeur aan chemische zonnebrandcrèmes omdat ze gemakkelijker aan te brengen zijn en een lichtere consistentie hebben. Dit brengt ons bij bemotrizinol.

Geraadpleegde bronnen:

Bemotrizinol

Bemotrizinol is een fantastisch chemisch zonnebrandcrème ingrediënt. Het is foto-stabiel, wat betekent dat het niet afgebroken wordt door de UV-straling van de zon. Het biedt complete bescherming tegen verschillende UV-golflengten, maar het belangrijkste van alles is de grootte. Omdat het een grote omvang heeft, wordt het niet opgenomen door de huid en komt het niet door onze celwanden heen.

We hebben klinisch onderzoek bij mensen dat bewijst dat bemotrizinol niet wordt opgenomen door de huid en niet in de bloedbaan terechtkomt. We hebben ook single cell research waaruit blijkt dat bemotrizinol geen invloed heeft op de hormoonspiegels van deze cellen. Over het algemeen bewijst dit grondige onderzoek dat bemotrizinol veilig te gebruiken is, zelfs bij hoge concentraties.

De zonnebrandcrème die ik persoonlijk gebruik, bevat bemotrizinol als primair ingrediënt. Het is van Laroche-Posay en heet Invisible Fluid Facial Sunscreen. Om duidelijk te zijn, ik ben op geen enkele manier verbonden aan Laroche-Posay, maar voordat je een zonnebrandcrème koopt die bemotrizinol bevat, is er een probleem als je niet in Europa woont.

Hoewel bemotrizinol in de jaren ’90 werd ontdekt en sinds 2000 in de Europese Unie verkrijgbaar is, wacht het nog steeds op goedkeuring van de FDA. Dit betekent dat het momenteel niet beschikbaar is in de Verenigde Staten, wat erg jammer is. Het is niet zo dat we ons zorgen maken over de veiligheid van bemotrizinol, het is simpelweg zo dat de FDA al tientallen jaren geen nieuwe zonnebrandcrème-ingrediënten heeft goedgekeurd.

Geraadpleegde bronnen:

Zo bevat bijvoorbeeld een ander Laroche-Posay product, ook al is het zeer goed beoordeeld, geen bemotrizinol maar gebruikt het andere chemische zonnebrandcrème-ingrediënten. Hopelijk zal de FDA voor de amerikanen bemotrizinol tegen medio 2024 eindelijk goedkeuren.

In de tussentijd wat kunnen mensen doen die in de VS wonen? Je kunt overwegen een van deze zonnebrandcrème merken te gebruiken die worden vermeld op de website van de Canadian Dermatology Association. En als je extreem veilig wilt zijn, kun je kiezen voor een minerale zonnebrandcrème, bijvoorbeeld LTMD dat zinkoxide gebruikt of Lean Screen SPF 50 Mattifying Zinc.

Problemen met vitamine D

Een laatste probleem is vitamine D. Als we altijd zonnebrandcrème dragen, hebben we dan niet altijd lage vitamine D-spiegels? Maar hier is een makkelijke oplossing voor: persoonlijk supplementeer ik dagelijks met 1000 internationale eenheden vitamine D. Zo zorg ik ervoor dat ik nooit vitamine D-tekort heb.

Geraadpleegde bronnen:

  • Een studie uit 2010 gepubliceerd in het Annals of Internal Medicine: https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/0003-4819-153-1-201007060-00002
  • Een studie uit 2012 gepubliceerd in Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology: https://www.dovepress.com/evaluation-of-antiaging-efficacy-of-topical-formulations-containing-peer-reviewed-article-CCID
  • Een studie uit 2011 gepubliceerd in Photochemistry and Photobiology: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1751-1097.2011.00984.x
  • Een meta-analyse uit 2013 gepubliceerd in Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/phpp.12048

Bron: YouTube video

Veelgestelde Vragen

Waarom is zonnebrandcrème de beste anti-verouderingscrème?

Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen UV-straling, die verantwoordelijk is voor veel tekenen van veroudering zoals rimpels en pigmentvlekken. Studies tonen aan dat regelmatig gebruik huidveroudering effectief voorkomt.

Wat is bemotrizinol en waarom is het belangrijk?

Bemotrizinol is een foto-stabiel chemisch zonnebrandcrème-ingrediënt dat niet door de huid wordt opgenomen en volledige UV-bescherming biedt. Het is veilig en effectief zonder hormonale effecten.

Wat zijn de zorgen over chemische zonnebrandcrème-ingrediënten?

Sommige chemische ingrediënten kunnen door de huid worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Hoewel er geen bewezen schadelijke effecten zijn, kunnen ze mogelijk hormonale verstoringen veroorzaken.

Waarom kiezen mensen voor minerale zonnebrandcrèmes?

Minerale zonnebrandcrèmes zoals zinkoxide en titaniumdioxide worden niet door de huid opgenomen en veroorzaken geen hormonale verstoringen. Ze bieden fysieke bescherming door UV-stralen te weerkaatsen.

Hoe kunnen mensen in de VS bemotrizinol gebruiken als het nog niet door de FDA is goedgekeurd?

Mensen in de VS kunnen zonnebrandcrèmes gebruiken die worden aanbevolen door de Canadian Dermatology Association of kiezen voor minerale zonnebrandcrèmes zoals LTMD of Lean Screen SPF 50 Mattifying Zinc.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken