Pubers en hun mobieltje

Pubers en hun mobieltje laat in de avond: zijn er nadelen?660 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
660 keer gelezen sinds

0
(0)

Wat zijn de gevolgen voor pubers en hun mobieltje die ‘s avonds laat en zelfs ‘s nachts op hun telefoon blijven?

Pubers en hun mobieltje

Het gebruik van mobiele telefoons laat op de avond en ‘s nachts kan een reeks gevolgen hebben voor pubers. Enkele van de mogelijke gevolgen van dit soort mobiel telefoongebruik zijn:

Slaapstoornissen: Het blauwe licht dat mobiele telefoonschermen uitstralen kan de natuurlijke slaap-waakcyclus van het lichaam verstoren, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en te blijven. Dit kan leiden tot chronisch slaaptekort, wat een reeks negatieve gevolgen kan hebben voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Minder sociale interactie: Pubers die ‘s avonds laat en ‘s nachts veel tijd op hun mobieltje doorbrengen, kunnen minder tijd hebben voor face-to-face sociale interactie met vrienden en familie. Dit kan leiden tot een vermindering van sociale vaardigheden en een afname van sociale steun, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid.

Meer risico’s nemen: Het gebruik van mobiele telefoons ‘s avonds laat kan leiden tot verminderde remmingen en een verminderd beoordelingsvermogen, waardoor de kans op risicovolle of gevaarlijke activiteiten toeneemt. Dit kan dingen omvatten als dronken rijden, onbeschermde seks, of ander risicovol gedrag. (libidotest voor vrouwen ) .

In het algemeen kan het gebruik van mobiele telefoons ‘s avonds laat en ‘s nachts negatieve gevolgen hebben voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van pubers, en ook voor hun sociale interacties en besluitvaardigheid. Het is belangrijk voor pubers om mobiele telefoons verantwoord te gebruiken en het gebruik ervan ‘s nachts te beperken om deze negatieve effecten te voorkomen.

Pubers en hun mobieltje

Is minder slaap door dit telefoongebruik de oorzaak van beperkte groei?

Chronisch slaaptekort kan een reeks negatieve effecten hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, waaronder een mogelijke invloed op groei en ontwikkeling. De adolescentie is een tijd van aanzienlijke fysieke en emotionele groei, en voldoende slaap is belangrijk om dit proces te ondersteunen. Slaap speelt een vitale rol bij lichamelijke groei, want tijdens de slaap maakt het lichaam menselijk groeihormoon aan, dat nodig is voor groei en ontwikkeling.

Onderzoek heeft aangetoond dat chronisch slaaptekort de productie van menselijk groeihormoon kan verstoren, wat leidt tot verminderde groei en ontwikkeling. Bovendien is slaap belangrijk voor de consolidatie van nieuwe herinneringen en de vorming van neurale verbindingen in de hersenen. Chronisch slaaptekort kan de cognitieve functie aantasten en het vermogen om te leren en nieuwe informatie vast te houden verminderen, wat de schoolprestaties en de algemene ontwikkeling kan beïnvloeden.

Het is belangrijk dat pubers voldoende slaap krijgen om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen. Het gebruik van mobiele telefoons laat op de avond en ‘s nachts kan de slaap verstoren, en het is belangrijk dat pubers hun gebruik van elektronische apparaten ‘s nachts beperken om ervoor te zorgen dat ze de slaap krijgen die ze nodig hebben.

Ik heb moeite met mijn pubers en hun mobieltje, wat moet ik doen?

Het kan een uitdaging zijn om het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronische apparaten te beperken, vooral voor pubers die zich tegen dit soort beperkingen kunnen verzetten. Als je moeite hebt om de telefoon bij je kinderen weg te halen, zijn er een paar strategieën die je kunt proberen om hun gebruik van deze apparaten te beperken:

Stel grenzen: Stel duidelijke regels en grenzen vast rond het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronische apparaten. Dit kan bijvoorbeeld door tijdslimieten te stellen voor het gebruik van apparaten, door “telefoonvrije” tijden of zones in huis in te stellen, en door regels op te leggen over het gebruik van apparaten tijdens de maaltijd of voor het slapen gaan.

Stimuleer andere activiteiten: Help je kinderen om andere activiteiten en hobby’s te vinden die ze leuk vinden, en moedig ze aan om deze activiteiten te ondernemen in plaats van al hun tijd aan hun telefoon te besteden. Dit kan sport zijn, knutselen, lezen, of andere activiteiten die zowel leuk als boeiend kunnen zijn.

Geef het goede voorbeeld: Kinderen modelleren hun gedrag vaak naar de volwassenen in hun leven, dus zorg ervoor dat je het goede voorbeeld geeft als het gaat om telefoongebruik. Vermijd overmatig gebruik van je eigen telefoon, en doe moeite om deel te nemen aan activiteiten en sociale interacties zonder afhankelijk te zijn van je telefoon.

In het algemeen is het belangrijk om grenzen te stellen aan het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronische apparaten. Dit kan ertoe bijdragen dat je kinderen deze apparaten verantwoord gebruiken en ze niet laten interfereren met andere belangrijke aspecten van hun leven.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views