Schokkende UFO-verklaringen

Schokkende UFO-verklaringen in Amerikaanse Senaat – 29 juni 2023305 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
305 keer gelezen sinds

0
(0)

Uitspraken van senator Marco Rubio

Op 26 juni werd senator Marco Rubio, de vicevoorzitter van de Senaatscommissie voor Inlichtingen, gevraagd naar beschuldigingen over geheime UFO-bergings- en reverse-engineeringprogramma’s. Hij gaf enkele opvallende antwoorden in een exclusief interview.

Rubio vertelde aan NewsNation Washington-correspondent Joe Khalil dat er meerdere mensen met hoge veiligheidsmachtigingen en posities binnen de regering naar voren zijn gekomen om UFO-gerelateerde beweringen te delen die verder gaan dan wat de Senaatscommissie voor Inlichtingen ooit heeft behandeld.

Nieuwe regel van de Senaatscommissie

De opmerkingen van Rubio geven context aan een nieuwe regel die unaniem is aangenomen door de Senaatscommissie voor Inlichtingen. Deze regel zou de financiering stopzetten voor alle geheime overheids- of aannemersinspanningen om vaartuigen van “niet-aardse” of “exotische” oorsprong te bergen en reverse-engineering toe te passen.

Deze opmerkelijke taal, toegevoegd aan de Senaatsversie van de inlichtingendiensten, geeft geloofwaardigheid aan recente, verbazingwekkende beweringen van een klokkenluider over een geheime, decennialange poging om objecten van “niet-menselijke” oorsprong te herstellen, te analyseren en uit te buiten, allemaal zonder toezicht van het Congres.

Bescherming en openbaarmaking

De wet instrueert mensen met kennis van dergelijke activiteiten om alle relevante informatie bekend te maken en biedt juridische immuniteit als de informatie correct wordt gemeld binnen een bepaalde periode. Bijna 20 pagina’s van de wetgeving lijken direct te reageren op recente gebeurtenissen door juridische bescherming voor klokkenluiders te versterken en hen ook toestemming te geven om direct contact op te nemen met het Congres.

Onderzoeker en congresdeskundige Douglas Johnson was de eerste die melding maakte van de opmerkelijke taal in de wet, die, als deze door het Huis wordt aangenomen, dit jaar nog wet zou kunnen worden.

Verdere bevindingen van de Senaatscommissie

Naast de Senaatscommissie voor Inlichtingen vond het krachtige onderzoekslichaam dat toezicht houdt op de inlichtingendiensten van de natie de genoemde beweringen van de klokkenluider – dat geheime UFO-gerelateerde programma’s illegaal worden achtergehouden voor het Congres – “geloofwaardig en urgent.”

Bovendien bevestigden volgens twee rapporten meerdere militaire, inlichtingen- en aannemers beweringen dat de Amerikaanse regering of particuliere bedrijven in het bezit zijn van meerdere vaartuigen van mogelijke “niet-menselijke” oorsprong.

Eerdere wetgevende aandacht

Belangrijk is dat deze inlichtingenwet niet de eerste keer is dat het Congres de mogelijke aanwezigheid van geheime UFO-bergings- en reverse-engineeringprogramma’s behandelt.

De National Defense Authorization Act van 2023, ondertekend door president Joe Biden in december vorig jaar, heeft robuuste klokkenluidersbescherming ingesteld voor personen met kennis van geheime UFO-programma’s die betrokken zijn bij “materiaalbergings-, materiaalanalyse-, reverse engineering- en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.”

Strengere wetgeving

Maar de wetgeving van de Senaatscommissie voor Inlichtingen gaat aanzienlijk verder dan eerdere wetten. Als de wet wordt aangenomen zoals opgesteld, zou de wet onmiddellijk de financiering stopzetten voor alle geheime, niet-gemelde programma’s die zich bezighouden met het “analyseren” van teruggewonnen UFO’s “met het doel eigenschappen, materiaalsamenstelling, productiemethode, oorsprong, kenmerken, gebruik en toepassing, prestaties, operationele modaliteiten, of reverse engineering van dergelijke vaartuigen of componenttechnologie te bepalen.

Tegelijkertijd zou de wet de financiering stopzetten voor alle personeelsleden die betrokken zijn bij “het vastleggen, terugvinden en beveiligen [van UFO’s] of stukken en componenten van dergelijke vaartuigen.”

Ook zou de financiering worden stopgezet voor “de ontwikkeling van voortstuwingstechnologie, of ruimtevaartuigen die voortstuwingstechnologie, systemen of subsystemen gebruiken, die gebaseerd zijn op, afgeleid zijn van of geïnspireerd zijn door inspectie, analyse of reverse engineering van teruggevonden [UFO’s] of materialen.”

Bescherming van klokkenluiders en openbaarmaking

Belangrijker is dat de wettekst juridische vervolging verbiedt van individuen met kennis van heimelijke berging en reverse engineering van “niet-menselijke” vaartuigen. Om juridische problemen te voorkomen, zouden dergelijke individuen twee maanden na de goedkeuring van de wet de directeur van het nieuwe UFO-analysekantoor van het Pentagon moeten informeren over het bestaan van relevante UFO-gerelateerde informatie.

Deze individuen zouden dan zes maanden de tijd hebben om “al dergelijk materiaal en informatie”, evenals “een uitgebreide lijst van alle niet-aardse of exotische [UFO] materialen” te overhandigen.

“Sense of Congress” bepaling

Belangrijk is dat de wetgeving van de Senaatscommissie voor Inlichtingen een “sense of Congress” bepaling bevat. Dergelijke resoluties geven doorgaans een bepaalde boodschap van het Huis of de Senaat of, zoals in dit geval, van het hele Congres.

Het “sense of Congress” is dat eventuele illegaal verborgen vaartuigen van “niet-aardse” of “exotische” oorsprong uit de schaduw moeten worden gehaald voor breder wetenschappelijk en industrieel onderzoek. In het bijzonder is het doel van de wetgeving om “technologiestovepipes” te vermijden – een verwijzing naar het niet delen van informatie door overmatige geheimhouding en compartimentering – en om elke teruggewonnen “exotische technologie” te integreren in de bredere “industriële basis” van de natie.

De “sense of Congress” bepaling sluit nauw aan bij de zorgen die door meerdere functionarissen zijn geuit dat buitengewone geheimhouding het robuuste wetenschappelijke onderzoek in de weg staat dat nodig is om zin te geven aan de geavanceerde, “niet-menselijke” vaartuigen die naar verluidt in recente decennia zijn geborgen.

Onderzoek naar de omgang met UFO’s

Het is opmerkelijk dat er aanwijzingen zijn dat ten minste één wetshandhavingsinstantie betrokken is bij een grootschalig onderzoek naar de omgang van de Amerikaanse regering met UFO’s.

Freedom of Information Act (FOIA) verzoeken zijn een van de weinige manieren waarop particuliere burgers overheidsinformatie over UFO’s kunnen verkrijgen. Officiële documenten en andere gegevens die onder de FOIA worden vrijgegeven, worden vaak geredigeerd om de vrijgave van geclassificeerde informatie te voorkomen. Elke redactie moet gebaseerd zijn op een juridische rechtvaardiging waarom de relevante informatie wordt achtergehouden.

Onlangs weigerde de Amerikaanse regering volledig vijf FOIA-verzoeken die een breed scala aan UFO-gerelateerde onderwerpen omvatten. In een opvallende afwijking van de eerdere praktijk weigerde de regering de verzoeken op grond van het feit dat de vrijgave van de informatie kan interfereren met “handhavingsprocedures” en “wetshandhavingsonderzoeken of -vervolgingen.”

Vermoeden van een grootschalig onderzoek

Het toepassen van dergelijke nieuwe rechtvaardigingen voor het achterhouden van overheidsinformatie over UFO’s is indirect bewijs dat een wetshandhavingsinstantie, zoals het Department of Defense Office of Inspector General, betrokken is bij een breed, en mogelijk crimineel, onderzoek naar de betrokkenheid van de Amerikaanse regering bij UFO’s.

Tenslotte, welk overheidscontroleorgaan, dat expliciet belast is met het voorkomen van onwettige activiteiten, zou geen grootschalig onderzoek starten naar buitengewone en schijnbaar geloofwaardige beschuldigingen van illegaliteit?

(Bron)

Veelgestelde Vragen

Wat zei senator Marco Rubio over UFO-programma’s?

Senator Rubio verklaarde dat meerdere hooggeplaatste regeringsfunctionarissen naar voren zijn gekomen met informatie over geheime UFO-programma’s die verder gaan dan wat de Senaatscommissie voor Inlichtingen ooit heeft behandeld.

Wat is de nieuwe regel van de Senaatscommissie voor Inlichtingen?

De nieuwe regel van de Senaatscommissie voor Inlichtingen zou de financiering stopzetten voor geheime overheids- of aannemersinspanningen om vaartuigen van “niet-aardse” of “exotische” oorsprong te bergen en te analyseren.

Welke bescherming biedt de nieuwe wet aan klokkenluiders?

De wet biedt juridische immuniteit aan mensen die informatie over geheime UFO-programma’s correct melden binnen een bepaalde periode. Ze mogen ook direct contact opnemen met het Congres.

Wat is het “sense of Congress” in de nieuwe wetgeving?

Het “sense of Congress” stelt dat illegaal verborgen vaartuigen van “niet-aardse” oorsprong uit de schaduw moeten worden gehaald voor breder wetenschappelijk en industrieel onderzoek.

Hoe reageert de wet op recente UFO-beschuldigingen?

De wet reageert op recente beschuldigingen door juridische bescherming voor klokkenluiders te versterken en hen te verplichten om relevante UFO-gerelateerde informatie binnen een bepaalde periode bekend te maken.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken