De Sigma man en de Alpha man: De verschillen en overeenkomsten

De Sigma man en de Alpha man: De verschillen en overeenkomsten1421 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
1421 keer gelezen sinds

0
(0)

Wat is het verschil tussen Sigma man en de Alpha man persoonlijkheidstypes? In dit blog leer je het verschil tussen de twee mannelijke persoonlijkheidstypes: Alpha en Sigma.

Hoewel beide groepen enkele overeenkomsten hebben, hebben ze ook verschillende kenmerken. Sommige psychologen geloven zelfs dat Sigma mannen gewoon introverte Alpha mannen zijn die niet geven om de wereld. Benieuwd naar hun verschillen? Lees dan verder!

Wat is een Alpha man?

Voordat we de Alpha en Sigma mannelijke persoonlijkheidstypes vergelijken, moeten we eerst weten wat een Alpha man is. Beta mannen zijn degenen die over het algemeen meer onderdanig zijn, orders opvolgen, gemiddeld zijn en laag staan in de hiërarchie.

Ze krijgen over het algemeen niet veel vrouwen. Alpha mannen daarentegen zijn de top 20 procent. Ze geven orders, slagen in wat ze doen en laten dingen gebeuren in de samenleving. Ze krijgen vaak veel vrouwen.

De Sigma man en de Alpha man: De verschillen en overeenkomsten

Kenmerken van een Alpha man

Wat zijn enkele kenmerken van een Alpha man? Hier zijn er een paar:

 • Moeiteloos moedig: Een Alpha man is niet zonder angst. Niemand is immers zonder angst. Maar de Alpha man kan toch doorgaan in een bepaalde richting, ondanks zijn angsten.
 • Emotionele intelligentie: Hoe we reageren op ongunstige omstandigheden speelt een grote rol in ons leven. Een Alpha man zal kalmeren en nadenken over zijn volgende beste actie als hij in de problemen zit, zijn relatie verbroken is of hij op een andere manier gekwetst is. Hij zal geen meltdown hebben voor de hele wereld om te zien en te weten dat hij van streek is.
 • Doelgericht: De aspiraties van een Alpha man doen er niet toe, maar het is wel belangrijk dat hij iets wil. Wanneer we gefocust zijn en een richting hebben in het leven, zijn we gevuld met een gevoel van vastberadenheid en motivatie. Onze dagen worden besteed aan vooruitgang en streven naar verbetering. Dit weerspiegelt zich in onze acties, gedachten en algemene houding. De Alpha man wordt gekenmerkt door doelgerichtheid.
 • Besluitvaardig: Een Alpha man is niet bang om beslissingen te nemen. De angst om beslissingen te nemen komt eigenlijk voort uit de angst om de gevolgen van het nemen van de verkeerde beslissing aan te pakken. Of dat nu betekent dat hij neppe sneakers koopt of investeert in een vreselijk bedrijf. Dit komt voort uit de moed die we als eerste kenmerk hebben besproken. Maar het verdient zijn eigen vermelding omdat mensen besluitvaardige mensen herkennen en beschouwen als leiders. Alphas zijn niet bang om te leiden.
 • Eerlijkheid: Een Alpha man is niet bang om zijn mening te uiten. Mensen zijn tegenwoordig erg gevoelig geworden. De meeste keren zeggen we niet wat er werkelijk in ons hoofd zit. Misschien zijn we bang om de gevoelens van anderen te kwetsen of zijn we gewoon bang om een confrontatie aan te gaan. De Alpha man gaat door en uit zijn meningen, ondanks deze angst. Hij laat geen ongemakkelijke interactie in de weg staan van het krijgen van wat hij wil. Hij neemt het voortouw.
 • Evenwichtig: Een Alpha man laat niet één ding zijn leven beheersen. Sommige mensen worden opgeslokt door hun relaties, anderen door hun carrière. Wanneer dit gebeurt, begint alles uit elkaar te vallen. Hun gezondheid verslechtert, hun carrière gaat achteruit en hun relaties worden vernietigd. De Alpha man begrijpt dat het leven in balans moet zijn. Liefde, werk, gezondheid en vrienden zijn allemaal belangrijke gebieden die moeten worden gecultiveerd om een ​​sterke levensstijl over de hele linie te behouden. Hij onderhoudt zijn fysieke gezondheid door goed te eten en te sporten wanneer dat nodig is.

Wat is een Sigma man?

Een Sigma man is een man die niet past in de normale binaire mannelijke hiërarchie. Hij is niet de alfamannetje, noch de bètamannetje. Sigma mannen zijn rebellen van de samenleving en hebben weinig respect voor regels die bedoeld zijn om hun leven te controleren. In plaats daarvan streven ze naar een origineel en authentiek leven dat ze zelf creëren.

Enkele eigenschappen van een Sigma man zijn onder andere:

 • Rebels: Sigmas worden beschouwd als de rebellen van de samenleving. Ze haten van nature beperkende en willekeurige sociale normen en verwachtingen en kijken in plaats daarvan naar het leven van originele en authentieke levens die ze zelf creëren. Sigmas kunnen zich ook aan de andere kant van de wet bevinden, aangezien ze weinig respect hebben voor regels die bedoeld zijn om hun leven te controleren.
 • Authenticiteit: Sigma mannen zijn niet voorspelbaar. In tegenstelling tot Alpha mannen streven ze niet naar sociale acceptatie of lof. Verschillende Sigmas verkiezen om op de achtergrond te blijven en de absurditeit van de samenleving op een vermaakte manier te bekijken. Ze volgen niet blindelings groepen of trends en hebben vaak een vreemd gedrag en interesses in verschillende academische gebieden.
 • Aanpassingsvermogen: Dit is waarschijnlijk de grootste troef en zwakte van Sigma mannen. Ze hebben het vermogen om gemakkelijk in en uit hoge en lage kasten in de samenleving te drijven, maar zullen nooit bij een van hen horen. Ze raken ook niet verstrikt in de valkuilen van voorbijgaande glorie en kleine sociale hiërarchieën. Ze zijn in staat om zich aan te passen aan verschillende situaties en omgevingen.

sigma man test

Verschillen tussen Sigma man en de Alpha man

Hoewel Alpha en Sigma mannen enkele overeenkomsten hebben, zijn er enkele opvallende verschillen tussen hen:

 • Natuurlijke leiders: Alpha mannen zijn natuurlijke leiders. Ze zijn zelfverzekerd, vastberaden en hebben een sterke persoonlijkheid. Ze geven orders en nemen beslissingen zonder angst. Sigma mannen daarentegen zijn geen natuurlijke leiders. Ze hebben geen behoefte om te leiden of te volgen en hebben liever hun eigen weg.
 • Sociaal versus introvert: Alpha mannen gedijen in sociale situaties en hebben weinig stimulatie nodig om actief te zijn. Sigma mannen hebben daarentegen extra stimulatie nodig, vooral als ze geen interactie willen hebben. Ze zijn introvert en hebben de neiging om op de achtergrond te blijven.
 • Doelgericht versus doelloos: Alpha mannen hebben een duidelijk doel voor ogen en werken hard om het te bereiken. Sigma mannen hebben daarentegen geen duidelijk doel voor ogen en leven vaak doelloos. Ze volgen hun eigen interesses in plaats van te streven naar een specifiek doel.
 • Conformiteit versus rebellie: Alpha mannen zijn vaak conformistisch en volgen de regels. Sigma mannen zijn daarentegen rebels en hebben weinig respect voor regels die bedoeld zijn om hun leven te controleren. Ze streven naar authenticiteit en leven het leven op hun eigen manier.

De kracht van het uitdagen van mythes

Niets jaagt de gemiddelde persoon meer angst aan dan iemand die de mythes uitdaagt waarin ze geloven. Het is een feit dat mensen vaak vasthouden aan bepaalde overtuigingen en ideeën, zonder deze ooit ter discussie te stellen. Het uitdagen van deze mythes, kan echter een ongelooflijke kracht hebben, en kan leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven op de wereld om ons heen.

De zogenaamde “sigma mannen” zijn degenen die zich vaak bezighouden met het uitdagen van deze mythes en overtuigingen. Zij zijn degenen die zich niet conformeren aan de norm, en kiezen voor hun eigen weg, ongeacht wat de samenleving hen vertelt. Dit maakt hen vaak een doelwit van kritiek en afwijzing, maar het kan ook leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven.

De Sigma man en de Alpha man: De verschillen en overeenkomsten

Sigma mannen en hun onafhankelijke denkwijze

De sigma man staat bekend om zijn onafhankelijke denkwijze en het uitdagen van de status quo. Dit maakt hem vaak een buitenbeentje in de samenleving en kan leiden tot een gevoel van isolatie. Echter, het is juist deze eigenschap die de sigma man in staat stelt om nieuwe perspectieven te ontdekken en kritisch te denken over de wereld om hem heen.

In tegenstelling tot de “alfa” mannen, die vaak streven naar sociale dominantie en erop uit zijn om de top van de hiërarchie te bereiken, heeft de sigma man geen behoefte aan sociale erkenning of dominantie. Hij is meer gericht op zijn eigen groei en ontwikkeling, en laat zich niet beïnvloeden door de meningen van anderen.

lone wolve Sigma man

De kracht van de “lone wolf”

Omdat de sigma man zich niet gemakkelijk conformeert aan de sociale normen en waarden, kan hij zich vaak eenzaam voelen en geïsoleerd zijn van anderen. Maar dit betekent niet dat hij zwak is. Integendeel, de sigma man beschikt over een enorme innerlijke kracht en veerkracht die hem in staat stellen om alleen te overleven.

De “lone wolf” mentaliteit van de sigma man stelt hem in staat om zijn eigen pad te volgen en zijn eigen keuzes te maken, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Dit kan soms moeilijk zijn, maar het is een teken van kracht en moed.

De uitdagingen van een “quirky” persoonlijkheid

De sigma man heeft vaak een “quirky” persoonlijkheid die hem onderscheidt van anderen. Dit kan leiden tot misverstanden en afwijzing van anderen, maar het kan ook leiden tot een uniek perspectief op de wereld.

De sigma man is vaak onvoorspelbaar, en zijn manier van denken kan voor anderen moeilijk te begrijpen zijn. Sommige mensen hebben moeite om de sigma man te begrijpen, en dit kan leiden tot kritiek en afwijzing.

Maar voor degenen die de tijd nemen om hem beter te leren kennen, kan de sigma man een bron van inspiratie en nieuwe inzichten zijn.

Sigma mannen en relaties

De sigma man heeft vaak een relatief onafhankelijke levensstijl, en kan soms moeilijk zijn om een relatie mee te onderhouden. Maar dit betekent niet dat hij niet in staat is om liefde te vinden en een relatie te hebben.

De sigma man heeft vaak een mysterieuze en intrigerende persoonlijkheid die hem aantrekkelijk maakt voor anderen. Hij heeft de neiging om zichzelf niet voortdurend te bewijzen en heeft ook niet de behoefte aan voortdurende sociale dominantie.

Hierdoor kan hij zeer aantrekkelijk zijn voor vrouwen die zich aangetrokken voelen tot zijn onafhankelijke en zelfverzekerde persoonlijkheid.

Conclusie

Sigma mannen zijn degenen die de gevestigde denkpatronen en overtuigingen van de samenleving uitdagen en kritisch nadenken over de wereld om hen heen. Zij hebben een onafhankelijke denkwijze en zijn in staat om hun eigen weg te volgen, zonder afhankelijk te zijn van de meningen van anderen.

Hoewel de sigma man soms geïsoleerd kan zijn en moeite kan hebben om relaties te onderhouden, beschikt hij over een enorme innerlijke kracht en veerkracht die hem in staat stellen om alleen te overleven.

Kortom, de sigma man is een unieke en intrigerende persoonlijkheid die ons kan inspireren en nieuwe inzichten kan bieden in de wereld om ons heen.

sigma man test

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231208 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023914 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023642 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211743 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211017 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211132 views