je relatie

Think About: je relatie..490 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
490 keer gelezen sinds

0
(0)

Think About: Iemand liefhebben en accepteren zoals ze zijn staat doorgaans bekend als onvoorwaardelijke liefde. Dat is iets waar je veel tijd aan zult besteden om hier aan te werken. Een beetje hulp hierbij is niet verkeerd.

Het is niet zo dat wanneer je iemand liefhebt en accepteert, je ook akkoord gaat met onacceptabel gedrag in welke vorm dan ook. Het betekent slechts dat je die persoon (Ziel) liefhebt en accepteert. Niet het gedrag van die Ziel. Hun gedrag is niet “wie zij zijn”, de innerlijke Ziel is wie zij zijn.

De huidige stand van zaken met betrekking tot je relaties is een uitstekende spiegel waar je heel goed kunt meten hoe je er zelf voor staat. Anders geformuleerd, de huidige stand van zaken hoe jullie relatie is, is uiteindelijk door jou gecreëerd.

Think About

Think About: irritaties

Kijk jij wel eens naar die ene persoon (en dat hoeft niet per se je relatie te zijn) waarbij jij je zo concentreert op zaken die je irriteren, dat je in je hoofd niet eens de moeite meer neemt je voor te stellen hoe het er anders uit zou kunnen zien?

Of concentreer je juist op de kwaliteiten die je wel leuk vindt en bewondert? Onthoudt dat alle gedachten, woorden en daden Creëren. Je krijgt precies datgene terug wat je hebt uitgestuurd.

Dus wanneer jij de gedachten uitzendt: Waarom is zij zo moeilijk om mee te leven? Waarom gedraagt hij zich altijd zo? Vraag jezelf  dan eens af wat je nu eigenlijk precies aan het doen bent!

Dit is het moment om je hoofd er even goed bij te houden, want de essentie van wat er op dat moment precies gebeurt, ligt zo voor de hand, dat je het juist daarom over het hoofd zou kunnen zien. Feitelijk doen de meeste mensen dit ook.

Haal maar eens de vraagtekens weg bij die zinnen en je zal zien dat je eigenlijk zegt: “Ze is zo moeilijk om mee te leven”.  “Hij gedraagt zich altijd zo”. Zie je wat je aan het doen bent? Onthoudt dat alle gedachten Creëren..

Je hebt zojuist precies dat gedrag gecreëerd wat je zo graag had willen veranderen. Om de eenvoudige reden dat je de “Wet van Aantrekking” niet hebt begrepen of dat de essentie ervan niet tot je was doorgedrongen.

Think About: het volgende experiment:

Kies iemand uit jouw leven waar je van houdt, maar waar je weleens moeite mee hebt.
Denk aan de gedachten die je in het verleden op die persoon hebt geprojecteerd en dan met name de negatieve gedachten. Vraag jezelf nu af of het gedrag dat je niet leuk vindt aan die persoon op enige manier correspondeert met hoe je over die persoon denkt? Wanneer je eerlijk bent tegen jezelf zul je zien dat het exact overeenkomt.

Natuurlijk zullen zij zich in eerste instantie zo hebben gedragen zodat jij tot de conclusie kon komen dat je dit gedrag niet leuk vond, maar we hebben allemaal wel eens een offday, misschien wel meer dan een.  Maar hoe meer jij je gaat focussen op dat gedrag, hoe meer je er van te zien zal krijgen. Dit is gewoon het Leven wat doet wat het moet doen. Namelijk het bevestigen en manifesteren van jouw verwachtingen, zodat het zich vroeg of laat voor je zal ontvouwen.

Think About: wat ga je er mee doen?

Heel simpel: op het moment dat je in negatieve gedachten begint te “vallen”, “vang” je jezelf. En dan ga je heel eenvoudig het perspectief veranderen, je invalshoek. Concentreer je op de dingen die je aan die persoon leuk vindt.

Hoe leuk ze ook kunnen zijn, hoe je ervan houdt hoe ze lachen of het geluid van die ene schaterlach. Hoe ze ook hele aardige dingen doen en hoe behulpzaam ze kunnen zijn. Blijf die positieve gedachten uitstralen. Hou vol want je zult misschien een beetje eerder gedane negatieve werkzaamheden ongedaan moeten maken, maar wees er op tijd bij en focus je dan op het positieve.

Think About: een “bijna magische” transformatie van je omstandigheden.

Wees altijd waakzaam op de Kwaliteit van je gedachten, want wat je denkt staat in direct verband met wat je om je heen zult waarnemen en wat het Leven je gaat laten zien. Het is het verschil tussen onbewust en bewust Creëren.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken