Verbeter Je Zelfbeeld Met Yoga

Verbeter Je Zelfbeeld Met Yoga335 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
335 keer gelezen sinds

0
(0)

We worden geboren zonder vooraf bedachte ideeën over onszelf. Naarmate we echter ouder worden, krijgen we ervaring met onszelf, onze omgeving en anderen. We nemen ons lichaam waar en beginnen ideeën over onszelf te ontwikkelen die invloed hebben op ons leven.

Lichaamsbeeld is hoe je je fysieke zelf waarneemt, het mentale beeld en de ideeën die je hebt of vormt over je lichaamsgrootte, -vorm, -kracht, -kleur, -kenmerken, enz., en het begint meestal al op jonge leeftijd. Het lichaamsbeeld kan negatief, positief, accuraat of soms gewoon onnauwkeurig zijn.

Is het nooit goed?

Klinkt dit bekend? “Ik ben te lang.” “Ik ben te kort.” “Ik ben te mager.” “Als ik maar kleiner/groter/krullend/steil haar/had, een kleinere neus/langere benen had, dan zou ik me beter voelen en gelukkig zijn.” Dit is allemaal onderdeel van het lichaamsbeeld en helaas richten we ons meer op onze negatieve aspecten dan op onze positieve, soms mede doordat de samenleving en onze sociale kring ons dit doen inzien.

Je hebt een mentaal beeld gemaakt van jezelf

Zelfbeeld is hoe je de combinatie van al je eigenschappen waarneemt: je fysieke zelf, inclusief je lichaamsbeeld, je psychologische zelf, inclusief je waarden, houdingen, persoonlijkheid en talenten; je sociale zelf, inclusief je rollen, doelen en gelegenheden. Het draait allemaal om het mentale beeld dat je van jezelf hebt gevormd, inclusief je innerlijke en uiterlijke zelf… het is van binnen naar buiten.

Yoga & Zelfbeeld

Vaak bevinden we ons in situaties waarin we liever niet opvallen uit angst om belachelijk gemaakt te worden vanwege een slecht zelfbeeld dat leidt tot een laag zelfvertrouwen. Dit kan een zeer moeilijke situatie zijn, vooral omdat we veel kansen kunnen mislopen, simpelweg door deze angst. Onzekerheden worden veroorzaakt door een gebrek aan zelfvertrouwen.

silhouette photography of woman doing yoga

Je fysieke en mentale balans

Zonder zelfvertrouwen missen we de initiatieven om buitengewone dingen voor onszelf te doen. Zonder zelfvertrouwen laten we angst de overhand nemen en ons overwinnen. De acceptatie van verandering is altijd de eerste stap. Terwijl een verbeterde kledingkeuze ons zelfbeeld al kan verbeteren, kan Yoga ook op een andere manier bijdragen aan een positief zelfbeeld. Door ademhalingsoefeningen, houdingen en meditatie kun je zowel je fysieke als mentale welzijn in balans houden. Als je je afvraagt ​​hoe yoga je zelfvertrouwen enorm kan helpen versterken, zijn hier enkele punten:

Yoga Helpt je Bewust te Worden van Je Grenzen en Mogelijkheden

Zelfvertrouwen helpt ons om niet bang te zijn voor dingen die we niet kunnen doen. Maar het feit is dat we niet alles kunnen doen, en dat betekent niet per se dat we ons slecht moeten voelen over onze beperkingen. Yoga kan je helpen je geest en je lichaam beter te begrijpen.

Yoga Maakt je Lichaam Fit

Veel mensen weten dat regelmatige lichaamsbeweging je lichaam er beter uit kan laten zien en laten voelen. Met constante yoga-oefeningen en stretching worden je spieren aan het werk gezet. Deze yogahoudingen en oefeningen kunnen je spieren een meer getonde uitstraling geven.

Yoga Versterkt je Geest

Een van de belangrijkste oorzaken van mentale vermoeidheid is stress. Men moet mentale vermoeidheid niet licht opvatten, want dit kan het begin zijn van veel problemen, zoals het ophopen van negatieve gedachten die uiteindelijk kunnen leiden tot depressie. Yoga kan je helpen deze stressfactoren los te laten door de rommel in je geest op te ruimen.

Yoga Kan je Houding Verbeteren

Een goede houding heeft voordelen die verder gaan dan esthetische doeleinden. Een uitstekende houding laat je er inderdaad geweldig uitzien, maar het kan ook voorkomen dat de organen in het lichaam samengedrukt worden. Als je organen samengedrukt worden door een slechte houding, kunnen ze niet zo effectief functioneren als zou moeten.

Conclusie

Door Yoga te beoefenen, kun je je geest kalmeren en je lichaam accepteren, waardoor je de wereld met groot vertrouwen tegemoet treedt met een verbeterd zelfbeeld. Dus waarom wachten… leer de kunst en beheers het voor een gelukkiger, gezonder en verjongd leven 🙂

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views