Vitamine K2: voor Huidverjonging en Sterkere Botten

Latest Research: Vitamine K2 en het verband tussen sterke botten en huidverjonging240 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
240 keer gelezen sinds

0
(0)

Is er een vitamine die de tekenen van veroudering kan omkeren, of op zijn minst kan voorkomen dat ze in de toekomst optreden? Het goede nieuws is dat deze ene vitamine beide doet volgens de nieuwste onderzoeken en daar ga ik vandaag in dit blogartikel over hebben.

Welke vitamine is dat?

Eerst deze vraag: We nemen al zoveel supplementen in; kan je deze vitamine niet gewoon uit je voedsel halen?

Het is helaas alleen te vinden in nogal weinig bekende producten, dus als je het niet aanvult, moet je bewust moeite doen om het in voldoende mate binnen te krijgen. Het zit niet in de dingen die we normaal gesproken eten. Steeds meer jongere vrouwen merken vroegtijdige rimpels en fijne lijntjes op en ze weten niet waarom dit gebeurt. Mensen ervaren op steeds jongere leeftijd lijnen, rimpels en plooien. De vitamine waar ik het over heb, heet vitamine K2, en het helpt calcium precies daar te plaatsen waar het nodig is, en dat is een belangrijke functie hier.

De Werking van Vitamine K2

Vitamine K2 werkt op een heel interessante manier door de daadwerkelijke verdeling van het calcium te reguleren, en calcium wordt natuurlijk in botten gevonden. We weten nu dat het ook nodig is in het gezicht om rimpels te voorkomen, en de verdeling is hier belangrijk. Veel van dit proces wordt genetisch bepaald, dus het is belangrijk om te weten dat dit ene element daadwerkelijk het calcium verdeelt en ervoor zorgt dat het gezicht er goed uitziet.

Lees ook: 8 Anti-Aging Vitamines en Supplementen die Echt Werken

Het Verschil tussen Vitamine K1 en K2

Mensen kennen vitamine K1 van bloedstollingsstoornissen en degenen die bloedverdunners gebruiken, wordt vaak verteld om geen vitamine K in te nemen, maar dat geldt niet voor K2. K2 is goed voor het hele lichaam. K1 is meer betrokken bij bloedstolling en als mensen antistollingsmiddelen of bloedverdunners gebruiken om welke reden dan ook, vanwege een voorgeschiedenis van een beroerte of trombose, wordt hen verteld om geen groene bladgroenten te nemen, want dat bevat K1.

Natto Beans: All About Japan's Weird Fermented Soy Superfood! (Video) |  LIVE JAPAN travel guideDe Wonderen van Natto

Onderzoekers hebben het dieet van de Japanse bevolking, bekend om hun prachtige huid, onderzocht en ontdekten iets genaamd natto, een gerecht dat in Tokyo wordt gegeten en gemaakt is van gefermenteerde sojabonen. Dit gerecht is rijk aan K2 en dat staat in verband met een mooie huid in de onderzoeken. Een laag vitamine K2-gehalte, bekend als een tekort, wordt geassocieerd met een slechtere huidconditie en versnelde huidveroudering.

Hoe Vitamine K2 Inneemt

Vitamine K2 kan worden ingenomen via supplementen of door voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitamine, zoals het eerder genoemde natto, maar ook in gefermenteerde zuivelproducten, kaas, vlees en eieren. Maar aangezien niet iedereen deze voedingsmiddelen regelmatig consumeert, is het soms makkelijker om te kiezen voor een supplement.

Voordelen van Vitamine K2

Naast het verbeteren van de huidgezondheid en het voorkomen van veroudering, kan vitamine K2 ook bijdragen aan de gezondheid van het hart door te helpen bij het voorkomen van de ophoping van calcium in de slagaders, wat kan leiden tot hartaandoeningen. Het is ook bekend om te helpen bij het bevorderen van de gezondheid van de botten, omdat het helpt bij het reguleren van calcium in het lichaam en het aan de botten levert, waar het nodig is.

Vitamine K2: voor Huidverjonging en Sterkere Botten

Conclusie

Dus, als je op zoek bent naar een manier om je huid gezond te houden en tekenen van veroudering te bestrijden, overweeg dan om vitamine K2 aan je dieet toe te voegen. Of je het nu inneemt via je voeding of kiest voor een supplement, deze krachtige vitamine kan een groot verschil maken voor je huid en je algehele gezondheid. Vergeet echter niet dat, terwijl supplementen nuttig kunnen zijn, ze geen vervanging zijn voor een gebalanceerd en voedzaam dieet. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je begint met het innemen van nieuwe supplementen, vooral als je al medicijnen gebruikt.

Onthoud, ware schoonheid komt van binnenuit, en de gezondheid van je huid is een directe weerspiegeling van de gezondheid van je lichaam als geheel. Dus zorg goed voor je lichaam, en het zal je terugbetalen met een stralende huid.

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views