Dit jaar stop ik met roken

Dit jaar stop ik met roken745 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
745 keer gelezen sinds

0
(0)

En…? Heb je weer je goede voornemens uitgesproken? Dit jaar stop ik met roken! Net zoals miljoenen andere mensen op onze planeet zijn er de afgelopen weken weer miljarden schitterende voornemens uitgesproken waar…jammer genoeg nooit iets van komt!

Ook met het roken is dit ieder jaar hetzelfde. Jaarlijks nemen miljoenen mensen zich voor om eindelijk te stoppen met roken. Nog geen 4% van hen zet de wens ook daadwerkelijk om in daden. Dit is toch wel echt schokkend, nietwaar? Ik vraag me soms af hoe het zou zijn met al die andere voornemens die we maken over… een betere ouder te zijn, een lievere partner te zijn, een betere fysieke conditie, minder snoepen,…

Hoe komt het nu eigenlijk dat er van al die goede voornemens zo weinig terecht komt? En zeker wat het roken betreft. Iedereen weet ondertussen hoe schadelijk het roken wel niet is.

Wist je trouwens dat een gemiddelde roker zich ongeveer vier maal per jaar voorneemt om te stoppen met roken?! Dit wil op de eerste plaats duidelijk zeggen dat rokers meer en meer ‘ontevreden’ zijn met hun rookgedrag. Ze beseffen meer en meer dat ze eigenlijk liever niet zouden roken en daarom lopen ze nu en dan met het idee en het ‘goede voornemen’ rond om te stoppen met roken.

Lang houdt een roker dit echter niet vol, hij of zij zou namelijk knettergek worden van deze gedachten die volledig in contradictie blijven met zijn handelen, namelijk roken. Wat doet een roker dus? Inderdaad, hij steekt zijn hoofd terug in het zand. Hij stopt met nadenken over stoppen met roken, hij begraaft zijn ‘goede voornemens’ weer voor even want…hij kan het nu nog niet aan. Of hij of zij is uit het juiste hout gesneden en in “onze familie komen dergelijke ziektes niet voor”. Of de klassieker aller tijden; “Het was echt niet het goede moment!”

“ Let wel, de dag dat het goede moment is aangebroken,…dan stop ik met roken!”. En zo houdt de roker zichzelf nog wel een poosje voor de gek. Want wees nu eens eerlijk, wanneer is het goede moment om te stoppen met roken? Inderdaad, er bestaat geen ‘goed’ moment om te stoppen met roken. Ieder moment van de dag is een goed moment om te stoppen met roken.

Terug naar de kern van de zaak. Waarom mislukken al die voornemens? Heel eenvoudig, omdat het voornemens zijn en je dit ook op die manier doorgeeft aan je onderbewustzijn. Als ik je vraag om spontaan je eerste reactie te geven bij het woord ‘voornemen’, waaraan denk je dan? Inderdaad, dat het iets is wat hoogstwaarschijnlijk nooit zal gebeuren. We hebben onze hersenen hier inderdaad zodanig in getraind om dit ook zo te gaan interpreteren.

Wat kan je dan beter doen als het nemen van ‘goede voornemens’? Je dient heel eenvoudig een keuze te maken. En, eenmaal de keuze gemaakt, hier niet meer op terugkomen! Je besluit om je bij die keuze te houden, ongeacht wat er ook gebeurt! Dat is wat je als roker dient te doen. Je kiest ervoor om in 2008 een VRIJE, gelukkige niet-roker te worden. Punt uit. Je sluit alle andere opties uit. Er is geen weg terug.

Vaak vinden rokers het maken van zulk een keuze zeer moeilijk omdat hun ‘verstand’ hen wijst op alle ‘moeilijkheden’ en ‘nadelen’ die bij deze keuze komen kijken. Hiervoor heb ik echter een zeer doeltreffend hulpmiddel…

Lees volgende paragraaf eerst even snel door, sluit vervolgens je ogen, haal een paar keer diep adem en ontspan je. Stel je vervolgens de volgende vragen…

eens even uit je gedachten en kruip eens diep in je hart. Leg gerust je handen even op je hart en concentreer je volledig op je hart. Voel hoe je hart klopt terwijl je ademhaalt, voel hoe je hart de energie door heel je lichaam stuurt. Voel hoe dankbaar je bent dat je hart je trouwste bondgenoot is die je bezit…


Stel nu even de volgende vraag aan je hart; ‘Zou je hart willen dat je verder door het leven gaat als een roker of zou je hart ervoor kiezen om eindelijk als een VRIJE, gelukkige niet-roker door het leven te gaan?’ Welke keuze zou je hart maken. Luister naar het antwoord dat je hart je geeft. Indien je hart ervoor kiest om verder door het leven te gaan als een roker, volg dan die keuze van je hart. Als je hart er echter voor kiest om als een VRIJE, gelukkige, niet-roker door het leven te gaan, volg dan die keuze van je hart.


Want één ding is absoluut zeker,…je hart heeft je nog nooit bedrogen, maar je gedachten hebben je al dikwijls partner gespeeld in het leven, of niet soms?!

Met deze eenvoudige techniek kan je jezelf een groot plezier doen! Bovendien kan je deze techniek ook gebruiken voor het maken van andere keuzes in het leven. Je hart zal nooit iets kiezen wat schadelijk of slecht is voor jou!

Echt: Dit jaar stop ik met roken!

Ik hoop, beste lezer, dat ik je op deze manier een andere invalshoek heb gegeven hoe je betere en krachtigere keuzes kan maken die echt werken. Laat je goede voornemens om te stoppen met roken gerust varen, maak bewust de keuze om een VRIJE, gelukkige niet-roker te worden en onderneem vandaag nog de nodige actie!

Ik wens jullie een fantastisch en rookvrij 2008 toe!!

Veel plezier!

Eric Eraly

Eric Eraly is de auteur van de bestseller “Iedereen kan stoppen met roken, JIJ ook!” en de bedenker van DE GEMAKKELIJK STOPPEN MET ROKEN METHODE©.

De ‘Stoppen-Met-Roken Goeroe’ organiseert Rookstop Workshops doorheen Vlaanderen en Nederland waarbij rokers in amper zes uur definitief stoppen met roken.

Ondertussen zijn reeds duizenden rokers dankzij de DE GEMAKKELIJKE STOPPEN MET ROKEN METHODE© gestopt met roken.
Meer info via http://ikstopmetroken.com

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views