Gezondheidsvoordelen van Bananen

Bananen: 11 Wetenschappelijk Gezondheidsvoordelen573 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
573 keer gelezen sinds

0
(0)

Bananen zijn een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld. Ze zijn lekker, betaalbaar en gemakkelijk te vinden.

Maar naast het feit dat ze een lekkere snack zijn, bieden bananen ook een reeks gezondheidsvoordelen. In dit artikel worden 11 wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van bananen besproken.

Gezondheidsvoordelen van Bananen

[accordions]
[accordion title=”Voedingswaarde van bananen” load=”show”]Calorieën: 112
Vet: 0 gram
Eiwit: 1 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vezel: 3 gram
Vitamine C: 12% van de dagelijkse hoeveelheid (DH)
Riboflavine: 7% van de dagelijks hoeveelheid
Foliumzuur: 6% van de DH
Niacine: 5% van de DH
Koper: 11% van de DH
Kalium: 10% van de DH
Magnesium: 8% van de DH[/accordion]
[/accordions]

1. Rijk aan Vitamine B6

Ze zijn een goede bron van vitamine B6. Vitamine B6 is een vitamine die veel voorkomt in voedingsmiddelen zoals vlees, vis, aardappelen en groenten. Het helpt ook bij de productie van rode bloedcellen. Het is ook goed voor je botten, huid en haar. Bananen bevatten ook andere B-vitamines, waaronder foliumzuur, riboflavine en niacine.

2. Bron van Koper

Ze zijn een goede bron van koper. Koper is een mineraal dat in kleine hoeveelheden in ons lichaam aanwezig is en essentieel is voor de gezondheid.

Het speelt een belangrijke rol in het metabolisme en helpt bij het maken van rode bloedcellen. Koper helpt ook bij het handhaven van gezonde botten en gewrichten. Bananen bevatten ook andere mineralen zoals mangaan, ijzer en magnesium.

3. Rijk aan Vezels

Ze zijn een goede bron van vezels. Vezels helpen bij het regelen van de spijsvertering en kunnen ook helpen bij het verlagen van het cholesterol. 1 medium banaan bevat ongeveer 3 gram vezels, wat ongeveer 10-12% is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Ook kunnen vezels helpen bij het verminderen van het risico op hartziekten en diabetes.

4. Rijk aan Antioxidanten

Bevatten een aantal antioxidanten die helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Deze antioxidanten kunnen ook helpen bij het verminderen van het risico op hartziekten en kanker.

De meeste antioxidanten in bananen zijn te vinden in de schil, dus het is belangrijk om Ze met schil te eten.

5. Kunnen Helpen bij het Afvallen

Ze zijn een goede snack als je probeert af te vallen. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels, waardoor je langer vol voelt. Ook bevatten ze vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een gezond dieet.

Bananen bevatten ook kalium, wat kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering. Bananen kunnen ook helpen bij het verminderen van de eetlust en het controleren van de bloedsuikerspiegel.

6. Goed voor De Hersenen

Zijn goed voor je hersenen. Ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B6, wat essentieel is voor de cognitieve functie.

Ze bevatten ook tryptofaan, een aminozuur dat wordt omgezet in serotonine, een chemische stof die de stemming en mentale gezondheid beïnvloedt. Bananen bevatten ook antioxidanten die de hersenen beschermen tegen oxidatieve schade.

7. Goed voor het Hart

Ze zijn goed voor het hart. Ze bevatten veel vezels, wat kan helpen bij het verlagen van het cholesterol. Bananen bevatten ook kalium, wat de bloeddruk verlaagt en het risico op hartziekten vermindert. Ze bevatten ook magnesium, wat helpt bij het verbeteren van de bloedstroom naar het hart.

8. Helpt bij het Verminderen van Stress

Bananen kunnen helpen bij het verminderen van stress. Ze bevatten veel vitamine B6, wat helpt bij het reguleren van de hormonen die betrokken zijn bij stress.

Bananen bevatten ook tryptofaan, wat wordt omgezet in serotonine, een chemische stof die de stemming en mentale gezondheid beïnvloedt. Ze zijn ook een goede bron van kalium, wat helpt bij het verminderen van spanning en angst.

9. Goed voor het Zicht

Bananen zijn goed voor het zicht. Ze bevatten veel vitamine A, wat helpt bij het behouden van een goed gezichtsvermogen.

Ze bevatten ook luteïne, een antioxidant die helpt bij het voorkomen van oogaandoeningen zoals maculadegeneratie. Ze bevatten ook vitamine C, wat helpt bij het voorkomen van oogproblemen zoals staar.

10. Goed voor De Huid

Bananen zijn goed voor de huid. Ze bevatten veel vitamine C, wat helpt bij het voorkomen van huidveroudering. Bananen bevatten ook vitamine B6, wat helpt bij het behouden van een gezonde huid. Ze bevatten ook vezels, wat helpt bij het verminderen van acne en huiduitslag.

11. Helpt bij het Verbeteren van De Stofwisseling

Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de stofwisseling. Ze bevatten veel vezels, wat helpt bij het reguleren van de spijsvertering.

Ze bevatten ook veel kalium, wat de stofwisseling kan verbeteren. Bananen bevatten ook magnesium, wat helpt bij het verbeteren van de stofwisseling van vetten en eiwitten.

Conclusie

Bananen zijn een gezonde snack met een reeks gedocumenteerde gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die helpen bij het verminderen van het risico op ziekten.

Ze zijn ook een goede bron van vezels, wat helpt bij het afvallen. Bananen zijn ook goed voor het hart, de hersenen, het zicht, de huid en de stofwisseling.

Al met al zijn bananen een gezonde en voedzame snack.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231203 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023907 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023573 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023635 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211737 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211012 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021805 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021541 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211126 views