Hoe je je huidige werkelijkheid moet negeren bij het manifesteren - Neville Goddard

Hoe je je huidige werkelijkheid moet negeren bij het manifesteren – Neville Goddard773 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
773 keer gelezen sinds

0
(0)

Vandaag wil ik het hebben over hoe je de Neville Goddard-methode kunt gebruiken om je huidige werkelijkheid te negeren – als wat je ziet natuurlijk niet is wat je wilt – en hoe je de dingen kunt manifesteren die je wel wilt, ondanks wat je zintuigen je vertellen.

Als je eenmaal meer bewust bent van wie je bent en wat je kunt doen, zal je door het einde van deze blogpost niet meer door je omgeving worden afgeleid.

“At Your Command”

Je leert hoe je dingen kunt veranderen volgens jouw wensen. Je kunt meer leren over deze methode in het werk van Neville Goddard, genaamd “At Your Command”.

Soms zijn mensen te gefocust op wat ze zien – de manier waarop dingen lijken of worden ervaren door een van de vijf zintuigen in deze fysieke wereld – waardoor ze vast komen te zitten en hopeloos voelen.

Bijvoorbeeld, misschien heb je financiële problemen, waarbij je ziet dat er op dit moment niet genoeg geld op je bankrekening staat om de huur en de rekeningen te betalen, waardoor je het gevoel hebt dat er nooit genoeg is.

Hoe je je huidige werkelijkheid moet negeren bij het manifesteren - Neville Goddard 

De kracht van jouw bewustzijn

Of misschien heb je gezondheidsproblemen, waarbij je ziek bent of fysieke pijn ervaart, of misschien heeft de dokter je verteld dat je iets ongeneeslijk hebt en het lijkt alsof je nooit beter zult worden.

Het kan ook gaan om relationele problemen, waarbij de dingen heel verkeerd zijn gegaan met een geliefde en je geen idee hebt hoe je de dingen weer op de rails krijgt.

Het lijkt onmogelijk om het weer terug te brengen naar hoe het was.

Iedereen vertelt je om gewoon de situatie te accepteren zoals die is omdat dat nu eenmaal de manier is waarop dingen zijn.

Het leven zuigt nu eenmaal voor sommige mensen, sorry.

Maar er is wel iets dat je eraan kunt doen.

Je kunt anders reageren op jouw realiteit, op de manier die Neville Goddard voorstelt. Hierbij negeer je de feiten en accepteer je de nieuwe waarheid. Realiseer je wie je werkelijk bent en wat je kunt doen.

Dit is de reden waarom Neville Goddard zegt dat alle dingen beginnen en eindigen in bewustzijn. Bewustzijn is de enige realiteit en wij leven en bewegen ons in verschillende staten.

Als dat het geval is, dan is het onze specifieke staat van bewustzijn die de gebeurtenissen bepaalt die we tegenkomen. Met andere woorden, jouw wereld en elk detail hiervan is de uitdrukking van jouw bewustzijn.

Het is een spiegel, een reflectie die zichzelf verhardt in de werkelijkheid en alles vergroot waar je bewust van bent.

Maar als je je hier niet bewust van bent, is het als een hond of een kat die voor de spiegel staat en niet beseft dat het naar zijn eigen beeld kijkt.

Als je niet tevreden bent met wat je ziet in de spiegel, wat moet je dan doen? Moet je je reflectie veranderen door de spiegel te breken? Natuurlijk niet, anders zou je elke dag heel wat spiegels moeten breken.

De enige manier om jouw uitdrukkingen van het leven te veranderen, zegt Neville, is om jouw bewustzijn te veranderen.

Dat is het startpunt.

Bewustzijn is de weg, het is de deur waardoor dingen verschijnen. Het is niet andersom, zoals sommige mensen denken, waarbij ze hun externe wereld zien en geloven dat deze altijd oorzaak en bepalend is voor wat er binnenin hen gebeurt.

Tekenen volgen altijd, zegt Neville.

Ze gaan je nooit vooruit. Als je een verlangen hebt naar iets, dan moet je eerst het bewustzijn krijgen. Vervolgens verschijnt het in jouw wereld.

Zolang je in een bepaalde staat van bewustzijn blijft, zal er nooit iets veranderen. Dat is de reden waarom volgens Neville Goddard zo veel gebeden niet worden beantwoord.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je bewust bent van armoede en tegelijkertijd bidt om rijkdom. Wat denk je dat je krijgt?

Of als je altijd bewust bent van ziekte en ziektekiemen en bidt om gezondheid, hoe kun je dan verwachten beter te worden?

Het is eenvoudig, je krijgt datgene waar je bewust van bent en sommigen van jullie die dit lezen, zullen denken: ‘Oké, maar hoe doe ik dat?’

Hoe jij jouw bewustzijn kunt veranderen

Als alles wat je ziet en voelt jou het tegenovergestelde vertelt van wat je wilt, dan lijkt het makkelijker gezegd dan gedaan. Neville’s oplossing is om je niet te laten verblinden door het idee dat alleen dat wat jouw zintuigen vertellen, echt is.

Hoe je je huidige werkelijkheid moet negeren bij het manifesteren - Neville Goddard

Denk niet dat wat je ziet onveranderlijk en vaststaand is.

Hier is een game-changer: het draait allemaal om de kracht van jouw bewustzijn.

Het gaat om waar je je op focust en waar je jouw aandacht plaatst. In de bewustzijnstoestand zijn volgens Neville alle dingen mogelijk.

Om elk probleem dat nu zo echt lijkt voor jezelf op te lossen, hoef je alleen maar jouw aandacht er vanaf te halen. Word onverschillig naar het probleem en keer het letterlijk de rug toe.

Als je jouw aandacht op iets anders richt, op wat je wilt zien, dan zal je de gewenste staat in jouw verbeelding tot leven brengen en de gevoelens voelen van je wens die al vervuld is.

Het wordt dan jouw realiteit.

Dit is niet alleen maar een theorie, aldus Neville. Hij beweert dat hij mensen heeft gezien die zich in de schulden bevonden en deze methode hebben toegepast en dat in een oogwenk de bergen van schulden werden verwijderd.

Hij praat ook over mensen die door artsen als ongeneeslijk werden beschouwd en hun aandacht afwendden van het probleem van de ziekte en zichzelf begonnen te voelen alsof ze gezond waren, ondanks het bewijs van hun zintuigen.

En in korte tijd verdween de zogenaamd ongeneeslijke ziekte zonder sporen achter te laten.

Dit manier van denken heeft me gelukkig in staat gesteld om zoveel geweldige en verbazingwekkende dingen in mijn leven te ervaren.

Geen toeval

Echt waar, er is geld op onverwachte manieren op mijn pad gekomen waarbij het zo onwaarschijnlijk was dat het geen toeval kan zijn.

Ik heb een wat door velen als een wonderbaarlijke genezing zou worden beschouwd, in mijn eigen lichaam ervaren en sommigen van jullie kennen mijn verhaal al, maar als je dat niet doet, kun je het vinden op mijn kanaal. Je noemt het en er is geen grens aan wat je kunt doen.

Maar hier is de realiteit voor sommigen van jullie:

op basis van wat je ziet en wat jouw zintuigen jou vertellen, lijkt het onmogelijk om de dingen te veranderen.

Het maakt niet uit wat het is, maar het is iets waar je op dit moment mee worstelt en moeite hebt om te negeren.

Dus als wat je ziet je intimideert, wil ik je aanmoedigen om elke dag iets te doen.

Sluit je ogen, ontspan en keer je af van jouw probleem door jouw aandacht te richten op wat je wel wilt zien – die gewenste staat in jouw verbeelding.

Focus erop en raak helemaal verloren in het gevoel van jouw vervulde wens, waar je weet dat het al van jou is.

Hoe je je huidige werkelijkheid moet negeren bij het manifesteren - Neville Goddard

Het is al gedaan.

Onthoud, als je iets nieuws wilt ervaren, moet je ook iets nieuws voelen.

Voor sommigen van jullie is het feit dat je arm bent, maar de waarheid is dat je rijk bent, overvloedig. Het feit is dat je ziek bent, maar de waarheid is dat je gezond bent en genezen.

Spreek niet over wat je niet wilt in jouw gebeden, claim het in jouw bewustzijn.

Stop met het benadrukken van alle negatieve dingen en begin te beseffen wie je werkelijk bent en wat je wenst.

Geef alles die naam en rust in de veronderstelling dat je al bent wat je wilt zijn, zelfs als de feiten anders lijken te zijn.

Laat de feiten blijven wat ze zijn. Ze zullen oplossen en je hoeft je geen zorgen te maken over hoe het zal gebeuren, want de resultaten volgen net zo zeker als de dag de nacht opvolgt.

Jouw oneindige wezen, God, faalt nooit, maar in hun werkelijkheid van de imaginaire actie, twijfelt niet.

Vraag is: wat zie je in jouw verbeelding?

Houd eraan vast en herhaal deze woorden elke dag:

“Ik zag het, ik zie het en ik zal het blijven zien totdat datgene wat ik zag perfect in mijn wereld is uitgedrukt”.

De kracht van bewustzijn

Het probleem is dat sommige mensen soms te veel gefocust zijn op wat ze zien, hoe dingen verschijnen of ervaren worden door een van de vijf zintuigen binnen deze fysieke wereld.

Hierdoor voelen ze zich vastgelopen en hopeloos, zonder te weten wat ze moeten doen. Stel bijvoorbeeld dat je financiële problemen hebt en ziet dat er niet genoeg geld op je bankrekening staat om de huur en rekeningen te betalen. Het lijkt alsof er nooit genoeg is.

Maar volgens de manier van denken van Neville Goddard is het mogelijk om je huidige realiteit te negeren als wat je ziet niet is wat je wenst en te manifesteren wat je wel wilt, ondanks wat je zintuigen je vertellen.

Want als je je meer bewust wordt van wie je bent en wat je kunt doen, laat je je niet van streek maken door wat er om je heen gebeurt.

Je leert hoe je dingen kunt veranderen volgens jouw wensen. Neville’s werk genaamd ‘At Your Command’ en andere lezingen kunnen je hier meer over leren.

Alles begint en eindigt in bewustzijn

Voordat je jouw realiteit accepteert als iets vaststaands en onveranderlijk, of probeert jouw realiteit op fysiek niveau te veranderen met veel inspanning, moet je eerst iets vaststellen: alles begint en eindigt in bewustzijn, zegt Neville.

Bewustzijn is de enige werkelijkheid en we leven en bewegen in verschillende staten van bewustzijn.

Als dat het geval is, is het onze specifieke bewustzijnsstaat die de gebeurtenissen bepaalt die we zullen tegenkomen.

Met andere woorden, jouw wereld en elk detail daarvan is jouw bewustzijnsweerspiegeling, jouw spiegelbeeld. Het wordt versterkt en versterkt door alles waarvan je je bewust bent.

De enige manier om je uitdrukkingen van het leven te veranderen, zegt Neville, is door jouw bewustzijn te veranderen.

Dat is het startpunt.

Bewustzijn is de weg, het is de deur waardoor dingen verschijnen. Het is niet andersom zoals sommige mensen denken, waarbij ze hun externe wereld zien en geloven dat deze altijd de oorzaak en bepalende factor is van wat er binnenin hen gebeurt.

Richt je aandacht op wat je wel wilt

Het antwoord volgens Neville is om niet verblind te worden door het idee dat alleen de dingen die je zintuigen je vertellen, echt zijn.

Denk niet dat wat je ziet onveranderlijk en vaststaand is. Als je dat eenmaal begrijpt, verander dan waar je je op richt en waar je aandacht op legt.

Want in het bewustzijn van het ‘zijn’ zijn alle dingen mogelijk. In het bewustzijn van het ‘zijn’ zijn alle dingen mogelijk, dus om elk probleem dat nu zo echt voor je lijkt op te lossen, hoef je alleen maar je aandacht er vanaf te halen en onverschillig te zijn.

Als je je volledig afwendt van het probleem, worden de deuren van de zintuigen gesloten die je continue vertellen over jouw problemen.

Dit doe je door jouw aandacht te verleggen naar datgene wat je wilt zien, dat gewenste beeld in jouw verbeelding.

Concentreer je erop en raak verloren in het gevoel van de vervulling van je wens, waar je weet dat het al van jou is en al is gebeurd.

Word één met je verlangen

Dit is zo krachtig omdat wanneer je gerichte gedachten en focus hebt in een bepaalde richting, in dit geval op jouw gewenste staat, er iets cools gebeurt.

Het sluit andere sensaties die je niet wilt uit en zorgt ervoor dat ze verdwijnen. En met deze omgeleide focus op het positieve resultaat, waarbij je de aard van het gewenste ding aanneemt door het gevoel te voelen van ‘zijn’, word je één met het verlangen.

En zodra dat gebeurt, zegt Neville, zullen jouw gevoelens worden geëxternaliseerd en zullen ze worden opgewekt tot levende realiteiten in jouw wereld, waarbij jouw wereld de perfecte uitdrukking zal zijn van wat je bewust bent van in bewustzijn.

Hoe je je bewustzijn kunt verschuiven naar wat je wilt

Vervolgens zegt Neville dat de tekenen altijd volgen. Dit is geen theorie, zegt hij, hij beweert zelfs mensen te hebben gezien die zich in grote schulden bevonden en door deze principes toe te passen, in een oogwenk van hun schulden afkwamen.

Wat het ook is dat je op dit moment doormaakt en wat je zintuigen je ook vertellen, het lijkt onmogelijk om te veranderen.

Neville’s oplossing is om je elke dag te concentreren op dat wat je wilt zien. Richt je aandacht en bewustzijn op die gewenste staat in je verbeelding, en wordt opgenomen in het gevoel van je wens die al vervuld is, waarvan je weet dat het al van jou is.

Onthoud dat als je iets nieuws wilt ervaren, je iets nieuws moet voelen.

Voor sommigen van jullie is de realiteit dat je blut bent, maar de waarheid is dat je rijk bent, je bent overvloedig.

Voor sommigen van jullie ben je ziek, maar de waarheid is dat je genezen bent, je bent gezond.

Spreek niet over wat je niet wilt in je gebeden.

Claim het in je bewustzijn.

Stop met het noemen van alle negatieve dingen en begin te beseffen wie je bent en wat je verlangen is.

Begin alles bij die naam te noemen en rust in de veronderstelling dat je al bent wat je wilt zijn, zelfs als de feiten van de nacht dat niet zijn.

Laat de feiten met rust; ze zullen oplossen en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de ‘hoe’, want de resultaten zullen volgen, net zo zeker als dag de nacht opvolgt.

Wat zie jij in je verbeelding?

Houd eraan vast en herhaal deze woorden elke dag: “Ik zag het, ik zie het en ik zal het blijven zien totdat datgene wat ik heb gezien perfect is geëxternaliseerd in mijn wereld.” Want zoals Neville zegt: “Je krijgt wat je gelooft.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Neville_Lancelot_Goddard

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views