Image

Mediteren kan altijd en overal!647 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
647 keer gelezen sinds

0
(0)

In principe kun je overal en altijd mediteren. Het belangrijkste is dat je überhaupt mediteert, ongeacht de externe omstandigheden. Een bepaald extern kader kan echter helpen om meditatie een gewoonte te laten worden en het gemakkelijker en dieper te maken.

Wanneer mediteren?

Mediteer zo mogelijk elke dag op hetzelfde tijdstip. Het is het beste ‘s ochtends of  ‘s avonds of wanneer je thuiskomt van je werk, maar als je onregelmatige werktijden hebt, probeer er dan wat regelmaat in te brengen door een specifiek moment in je dagelijkse routine voor meditatie in te stellen.

Bijvoorbeeld elke keer na het opstaan ​​of voor het naar bed gaan of wanneer u klaar bent met uw werk, ook als deze tijden wisselen. Vind het juiste moment in je dagelijkse routine.

Als het enigszins mogelijk is en je het kunt regelen, mediteer dan ‘s ochtends. Het is vaak gemakkelijker om ‘s ochtends te gaan zitten voor meditatie dan ‘s avonds. Maar ben je meer een avond- of nachttype, mediteer dan.

Als je naar je werk moet of daarna andere afspraken hebt, zet dan voor de zekerheid een wekker (of je digitale horloge of mobiele telefoon met een prettig geluid). Dan kun je zorgeloos volledig opgaan in de meditatietijd.

Waar te mediteren

MediterenMediteren kan natuurlijk overal – in de metro, in de natuur, op een bankje in het park, in de trein…

Als je een vaste plek hebt om te mediteren, is er een hoge trilling en sfeer die het voor de geest gemakkelijker maakt om in een positieve en meditatieve stemming te komen.

Zoals je het misschien kent van een kerk, een tempel, een moskee of een krachtplaats – daar is een speciale energie. Je creëert zo’n krachtplaats met een hoge vibratie als je elke dag op je plek mediteert.

Een vaste plek maakt het makkelijker voor je om de gewoonte om te mediteren aan te leren en te versterken, want telkens als je daar gaat zitten, weet je geest dat het nu een tijdje moet rusten. Zoek indien mogelijk een geschikte plek in je appartement waar je een vaste plek voor meditatie.

Als je genoeg ruimte hebt, kan het een eigen kamer zijn. Of een hoekje in een kamer waar het bij jou (en je gezin) past Afstand nemen van het dagelijks leven – De inrichting van de meditatieruimte Richt je meditatieruimte zo in dat het een bijzondere, ongewone plek voor je wordt.

Creëer een soort “altaar” met voorwerpen die je een positief gevoel geven en afstand scheppen van het dagelijkse leven. Dit kan een lage tafel zijn of een ladekast met een deken eroverheen.

Je kunt er een kaars op zetten, bloemen, planten, een steen, een kruis, afbeeldingen van meesters of heiligen of een standbeeld – iets dat verheffend voor je is en staat voor een hogere werkelijkheid, die allemaal een symbolische kracht hebben en ook geladen met energie.

Dan verzamelt het altaar deze spirituele kracht, en als je daar zit, zal het gemakkelijker voor je zijn om te mediteren. Het is het beste om gedimde verlichting in de plaats te hebben.

In het donker kan het gemakkelijk leiden tot wegdommelen, te fel leidt af. Kleine rituelen om in de stemming te komen voor meditatie Met kleine rituelen verhoog je je aandacht en concentratie, trek je je geest terug van externe indrukken en kom je in de stemming voor meditatie.

Maak een gewoonte

Maak van meditatie een gewoonte zoals eten of tandenpoetsen. Regelmatig, elke dag, op dezelfde tijd, op dezelfde plek, op den duur met dezelfde basis meditatietechniek, als je die voor jezelf hebt gevonden.

De geschikte kleding voor meditatie

Als je bepaalde kleding aantrekt voor meditatie en eventueel voor yoga-oefeningen, helpt dit de geest om in een meditatieve stemming te komen en afstand te nemen van het dagelijkse leven. De kleding moet comfortabel en comfortabel zijn, zodat u niet wordt belemmerd bij het ademen of zitten.

Neem een ​​warme jas of deken mee zodat je niet bevriest, aangezien je lichaamstemperatuur meestal een beetje daalt tijdens het mediteren, maar laat je niet weerhouden om te mediteren omdat je niet over de perfecte externe omstandigheden beschikt. Het belangrijkste is: ga zo rechtop mogelijk zitten en mediteer!

Bron: Youtube video

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Wat- en Waarvoor zijn Cacao Ceremonies?

Wat- en Waarvoor zijn Cacao Ceremonies?

20 mei 202489 views10 min leestijd
Waarom ADHD Een Voordeel Kan Zijn Bij Mediteren

Waarom ADHD Een Voordeel Kan Zijn Bij Mediteren

30 april 202428 views12 min leestijd

Zoeken