Neville Goddard

Waarom is Neville Goddard zo populair? (1905 / 1972)843 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
843 keer gelezen sinds

0
(0)

Wie was Neville Goddard en hoe is hij vandaag de dag nog steeds belangrijk als filosoof

Neville Goddard was een spiritueel leraar en auteur die geboren werd op Barbados en in het begin van de 20e eeuw naar de Verenigde Staten verhuisde. Hij staat bekend om zijn lezingen en boeken over de kracht van de verbeelding en de rol van het individu bij het scheppen van zijn eigen werkelijkheid.

Tegenwoordig wordt hij beschouwd als een invloedrijke figuur in de New Thought beweging en wordt hij bestudeerd door veel mensen die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen spiritualiteit en persoonlijke empowerment.

Vertel me meer

Goddard werd in 1905 op Barbados geboren en emigreerde als jongeman naar de Verenigde Staten. Hij begon de metafysische leer van de Bijbel te bestuderen en ontwikkelde al snel zijn eigen unieke ideeën over de aard van de werkelijkheid en de kracht van het individu om zijn eigen leven vorm te geven.

Goddard geloofde dat de verbeelding de sleutel was tot het scheppen van de eigen werkelijkheid, en dat mensen, door die op specifieke manieren te gebruiken, hun wensen konden manifesteren en positieve veranderingen in hun leven teweeg konden brengen. Hij benadrukte ook het belang van aanwezig zijn in het moment en gericht blijven op je doelen om ze te bereiken.

Goddards leer werd populair gemaakt door zijn vele lezingen en boeken, die in de jaren veertig en vijftig werden gepubliceerd. Hij bleef lesgeven en schrijven tot aan zijn dood in 1972. Tegenwoordig wordt Goddards werk bestudeerd door veel mensen die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen spiritualiteit en persoonlijke empowerment, en hij wordt beschouwd als een belangrijke figuur in de New Thought beweging.

Wat was de methode die hij leerde om de schepper van je eigen werkelijkheid te zijn

Goddard geloofde dat de verbeelding de sleutel was tot het scheppen van je eigen werkelijkheid, en dat mensen, door die op specifieke manieren te gebruiken, hun wensen konden manifesteren en positieve veranderingen in hun leven teweeg konden brengen.

Een van de belangrijkste technieken die hij onderwees was de “gevoel van zijn” methode, waarbij de verbeelding wordt gebruikt om zichzelf levendig te visualiseren en te voelen in de gewenste situatie, alsof die al bestaat. Door dit te doen geloofde Goddard dat mensen hun geest konden programmeren om de door hen gewenste veranderingen in de fysieke wereld te bewerkstelligen.

Een ander belangrijk aspect van Goddards leer was het belang van geconcentreerd en aanwezig blijven in het moment. Hij geloofde dat de gedachten en emoties van mensen een krachtig effect hebben op de wereld om hen heen, en dat ze door gericht te blijven op hun doelen en in het huidige moment te blijven, effectiever de door hen gewenste veranderingen tot stand konden brengen.

In het algemeen benadrukte Goddards leer de kracht van het individu om zijn eigen werkelijkheid vorm te geven door het gebruik van zijn verbeelding en zijn gerichtheid op het huidige moment.

Kun je me meer vertellen over het “gevoel van zijn” dat Neville onderwees?

De “gevoel van zijn” methode is een techniek die Neville Goddard onderwees om de verbeelding te gebruiken om je verlangens te manifesteren. Het basisidee is dat door de verbeelding te gebruiken om zichzelf levendig te visualiseren en te voelen in de gewenste situatie alsof die al gebeurt, mensen hun geest kunnen programmeren om de door hen gewenste veranderingen in de fysieke wereld te bewerkstelligen.

Om de “gevoel van zijn” methode te gebruiken, raadt Goddard mensen aan om eerst een rustige plek te zoeken waar ze zich kunnen ontspannen en concentreren op hun doel. Dan moeten ze hun ogen sluiten en hun verbeelding gebruiken om zichzelf te visualiseren in de gewenste situatie. Dit kan een gedetailleerd mentaal beeld van de situatie inhouden, en ook de zintuigen gebruiken om zich voor te stellen hoe het zou voelen om in die situatie te zijn.

Bijvoorbeeld, als iemand een nieuwe baan wil manifesteren, zou hij de “gevoel van zijn” methode kunnen gebruiken door zijn ogen te sluiten en zich voor te stellen dat hij zich in zijn nieuwe kantoor bevindt, omringd door de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van zijn nieuwe baan.

Ze kunnen zich voorstellen hoe het zou voelen om aan hun nieuwe bureau te zitten, om te gaan met hun nieuwe collega’s, en de taken van hun nieuwe baan uit te voeren. De sleutel is om je de situatie zo levendig en realistisch mogelijk voor te stellen, en je te concentreren op de gevoelens van vreugde, voldoening en voldoening die de nieuwe baan met zich meebrengt.

Goddard geloofde dat mensen, door de “gevoel van zijn” methode op deze manier te gebruiken, hun gedachten konden programmeren om de door hen gewenste veranderingen in de fysieke wereld te bewerkstelligen. Hij benadrukte ook het belang van gericht blijven op het doel en in het huidige moment blijven om je verlangens effectiever te manifesteren.

Waarom is Neville Goddard nog steeds zo populair?

Neville Goddard is nog steeds populair omdat veel mensen zijn lessen inspirerend en versterkend vinden. Zijn ideeën over de kracht van de verbeelding en de rol van het individu bij het scheppen van zijn eigen werkelijkheid vinden weerklank bij veel mensen, en zijn benadering van spiritualiteit en persoonlijke groei heeft een blijvende invloed gehad op de New Thought beweging.

Bovendien zijn Goddard’s geschriften en lezingen nog steeds ruim beschikbaar, waardoor mensen gemakkelijk toegang hebben tot zijn werk en het kunnen bestuderen. Veel van zijn boeken zijn opnieuw uitgegeven en online beschikbaar, en opnamen van zijn lezingen zijn te vinden op verschillende websites en YouTube-kanalen. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om over Goddard en zijn ideeën te leren, wat bijdraagt aan zijn blijvende populariteit.

In het algemeen kan de populariteit van Goddard worden toegeschreven aan de blijvende relevantie van zijn leer, de toegankelijkheid van zijn werk, en de positieve invloed die zijn ideeën hebben gehad op het leven van veel mensen.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views