westerse kijk op karma

Misvattingen over de westerse kijk op karma – Esther Hicks790 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
790 keer gelezen sinds

0
(0)

In dit artikel worden de veelvoorkomende misvattingen over de westerse kijk op karma rechtgezet door Esther Hicks, een gerenommeerde leraar en spreker. Lees verder om meer te weten te komen over wat het echt betekent.

westerse kijk op karma

Karma is een concept dat veel mensen in de westerse wereld aantrekkelijk vinden, maar vaak verkeerd begrijpen. Veel mensen associëren karma met retributie en oog om oog, tand om tand, wat helemaal niet klopt.

Misvattingen over karma uitgelegd

Er zijn veel misvattingen over karma in de westerse wereld, en hieronder bespreken we de meest voorkomende:

Karma is een soort retributie

De meest voorkomende misvatting over karma is dat het een soort retributie is. Mensen denken vaak dat als ze slecht handelen, ze slechte karma zullen hebben en dat ze daarvoor gestraft zullen worden. Dit is echter niet wat karma betekent. Karma is geen instrument om te straffen of te belonen, maar eerder een manier om te begrijpen hoe energie werkt.

Karma is alleen relevant voor dit leven

Een andere veelvoorkomende misvatting is dat karma alleen relevant is voor dit leven. Veel mensen denken dat ze slechte karma kunnen uitwissen door te doen wat goed is in dit leven, en dat ze daardoor geen slechte karma meer zullen hebben in hun volgende leven. Dit is echter niet waar. Karma is een ononderbroken energie-stroom die zich uitstrekt over vele levens en ons helpt om te groeien en te evolueren.

Karma betekent oog om oog, tand om tand

Sommigen denken ook dat karma betekent dat wat je uitdeelt, je ook terugkrijgt. Dit betekent echter niet per se dat als je iemand pijn doet, je zelf ook pijn zult ondervinden. Karma betekent eerder dat de energie die je uitstraalt, op een of andere manier terugkomt naar jou, wat niet altijd betekent dat je hetzelfde ondervindt als wat je uitstraalt.

Esther Hicks en haar inzichten over karma

Esther Hicks is een spiritueel leraar en auteur die bekend is om haar boodschap over de wet van de aantrekking en het verkrijgen van geluk en succes. In haar werk legt ze ook uit hoe karma werkt en waarom veel mensen een verkeerd beeld hebben over deze spirituele leer. Hieronder zetten we enkele van haar inzichten recht.

Karma is niet een straf

Een veelvoorkomende misvatting over karma is dat het een soort straf is voor slecht gedrag. Volgens Hicks is dit niet het geval. Karma is een natuurlijke wet van oorzaak en gevolg en de uitkomst van onze gedachten en acties. Als we positieve gedachten en acties hebben, zullen we positieve resultaten ervaren. Als we negatieve gedachten en acties hebben, zullen we negatieve resultaten ervaren.

Karma is niet iets wat in een volgend leven plaatsvindt

Een andere misvatting over karma is dat het alleen van toepassing is in een volgend leven. Karma is een ononderbroken proces dat voortdurend plaatsvindt in ons huidige leven. Onze gedachten en acties van vandaag bepalen onze ervaringen morgen.

Karma is niet beperkt tot de mens

Sommige mensen denken dat karma alleen van toepassing is op mensen en niet op dieren of andere wezens. Karma is een universele wet die op alles en iedereen van toepassing is. Onze gedachten en acties beïnvloeden niet alleen ons eigen leven, maar ook het leven van andere wezens en de wereld om ons heen.

Kan ik mijn karma veranderen?

Ja, volgens Hicks is het mogelijk om onze karma te veranderen door onze gedachten en acties te veranderen. Als we ons bewust worden van onze gedachten en ons best doen om positieve gedachten te hebben, zullen we positieve veranderingen in ons leven ervaren.

Kan ik mijn karma verbeteren door goede daden te doen?

Ja, door goede daden te doen kun je inderdaad je karma verbeteren. Goede daden uiten zich in positieve gedachten en acties en ze dragen bij aan een algeheel gevoel van welzijn en geluk in je leven. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat dit slechts één aspect van karma is. Het verbeteren van je karma gaat veel dieper dan het doen van goede daden alleen. Het is ook van belang om te werken aan je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling, en te streven naar een staat van evenwicht en harmonie in je leven.

Kan ik mijn karma veranderen door te bidden of mediteren?

Het is waar dat bidden en mediteren kunnen helpen om je karma te verbeteren, maar het is belangrijk om te begrijpen dat ze niet het enige middel zijn. Het verbeteren van je karma is een continue proces en vereist inspanning en toewijding op verschillende gebieden van je leven. Bidden en mediteren kunnen wel helpen om je geest en lichaam te ontspannen en te concentreren op positieve gedachten en energie, wat uiteindelijk kan bijdragen aan een verbetering van je karma.

Kan mijn karma beïnvloed worden door andere mensen?

Je karma kan inderdaad beïnvloed worden door de acties en energie van andere mensen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je eindelijk altijd de controle hebt over hoe je reageert en hoe je je voelt. Het is aan jou om te beslissen hoe je reageert op de energie en acties van andere mensen, en hoe je je eigen karma beïnvloedt.

Is mijn karma voorbestemd?

Er wordt vaak gedacht dat karma voorbestemd is, maar dit is niet noodzakelijkerwijs het geval. Je karma is namelijk het resultaat van al je gedachten, gevoelens en acties, en je hebt altijd de mogelijkheid om deze te veranderen en te verbeteren. Het is dus aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen karma en te werken aan verbetering.

Misvattingen over de westerse kijk op karma:

Is karma hetzelfde als karma in het hindoeïsme?

Karma is een begrip dat voorkomt in verschillende religies en filosofieën, maar de interpretaties en betekenissen kunnen variëren. In het hindoeïsme wordt karma gezien als de wet van oorzaak en gevolg, waarbij je daden en gedachten in dit leven invloed hebben op je toekomstige levensomstandigheden. Echter, de westerse kijk op karma is vaak verkeerd begrepen en vereenvoudigd tot een soort ‘rekenschap’ waarbij goede daden beloond worden en slechte daden gestraft. Dit is echter een beperkt beeld van de complexiteit van karma.

Wat is het doel van karma?

Het doel van karma is niet om te straffen of te belonen, maar om ons te helpen groeien en evolueren. Door de gevolgen van onze daden te ervaren, krijgen we de kans om onze gedachten en acties te reflecteren en te verbeteren. Het is dus een middel tot persoonlijke groei en ontwikkeling, in plaats van een manier om ons te beoordelen of te bepalen wat we verdienen.

Kan ik mijn verleden karma veranderen?

Ja, het is mogelijk om je verleden karma te veranderen door bewuste veranderingen aan te brengen in je huidige gedachten en acties. Door je houding en gedrag in het heden te verbeteren, kun je de gevolgen van je verleden daden veranderen en daarmee ook je toekomstige karma beïnvloeden.

Is karma enkel bepalend voor ons individuele leven?

Nee, karma is niet alleen bepalend voor ons individuele leven, maar ook voor onze collectieve realiteit. Onze gedachten en acties hebben niet alleen invloed op onze eigen levensomstandigheden, maar ook op de wereld om ons heen. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van onze gedachten en acties en de impact die ze kunnen hebben op onszelf en anderen.

Kan karma worden overwonnen?

Nee, karma kan niet worden overwonnen. Het is een universeel principe dat ons leven en onze realiteit beïnvloedt. Het is echter wel mogelijk om onze relatie met karma te veranderen door bewuste veranderingen aan te brengen in onze gedachten en acties. Door bewust te worden van onze impact op de wereld en ons te concentreren op positieve gedachten en acties, kunnen we onze karma en onze realiteit in een positieve richting beïnvloeden.

Bron: Youtube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231202 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023907 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023573 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023634 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211736 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211012 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021805 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021540 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211126 views