Broccoli Vermindert Kans Op Blaaskanker

Broccoli vermindert kans op blaaskanker

0

BroccoliDrie keer per maand kool of broccoli eten vermindert de kans op blaaskanker met 40 procent. Dit hebben Amerikaanse onderzoekers ontdekt.

Ook bramen zouden het risico op kanker verkleinen. Al deze ontdekkingen samen bevestigen het idee dat groenten en fruit de kans op kanker verlagen. Vooral kleurrijke groenten en fruit hebben dit effect.

Onderzoekers uit New York hebben mensen met blaaskanker onderzocht. Vooral hun gebruik van broccoli en kool werd bekeken. Deze groenten bevatten een speciale stof waarvan het bekend is dat het de kans op kanker verkleint. De effecten waren overigens vooral duidelijk in niet-rokers. Het stofje uit de broccoli en de kool lijkt de blaas van binnenuit te beschermen.

Het koken van de groenten doet het positieve effect van de groenten geen goed. Nog steeds vermindert het risico op (blaas) kanker, maar het effect is kleiner.

Eerder was broccoli ook al in het nieuws voor zijn positieve effecten. Het zou namelijk ook de huid beschermen tegen de negatieve effecten van UV-straling.

(c) gezondheidsnet.nl

Share.