Het Spel van het Leven: De Kracht van Persoonlijke Schepping en Evolutie in een Universum dat altijd JA zegt

Hoe is het om in een Universum te leven dat altijd JA! zegt945 keer gelezen sinds
10
minuten leestijd
10
minuten leestijd
945 keer gelezen sinds

0
(0)

Het Spel van het Leven is een prachtig avontuur, vol met mogelijkheden en kansen om te groeien en te leren. Het is een reis die ons uitnodigt om het beste van onszelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Heb je er ooit over nagedacht hoe de meeste gebeurtenissen die we tegenkomen worden waargenomen als dingen die ons overkomen in plaats van dat ze uit onszelf voortkomen? Deze gebeurtenissen worden aangedreven door een externe kracht of activiteit die onze zelfkennis beperkt.

Zelfs gebeurtenissen in ons eigen lichaam worden gecategoriseerd als dingen die ons overkomen, net als gebeurtenissen in de buitenwereld. Onweersbuien, aardbevingen, hikken en rommelende buiken zijn allemaal voorbeelden van externe krachten die op ons inwerken waarover we geen controle hebben.

We zijn ook niet verantwoordelijk voor onze geboorte en het is makkelijk om ons hele leven onze ouders de schuld te geven van het feit dat ze ons in deze situatie hebben geplaatst. Dit passieve perspectief op het leven, alsof het iets is dat ons overkomt, beïnvloedt onze algehele kijk op het leven.

In de westerse samenleving zien we het menselijk bestaan vaak als een precair evenement, aangedreven door een 19e-eeuwse filosofie van de wetenschap die religie verwerpt. Dit perspectief beschouwt onszelf als biologische ongelukken in een mechanisch universum zonder hoger doel.

Het Spel van het Leven: De Kracht van Persoonlijke Schepping en Evolutie in een Universum dat altijd JA zegt

Ons lichaam is een verlengstuk

Degenen die traditioneler zijn, zien zichzelf mogelijk als kinderen van God en daarom onder goddelijk gezag. Ongeacht onze wereldvisie, hebben we vaak het gevoel dat we niet bij deze wereld horen.

Voor westerlingen is het uitdagend om de externe wereld in ons lichaam te beschouwen als een verlengstuk van onszelf, omdat we zo’n beperkt beeld hebben van wat onszelf zijn.

We hebben de neiging om ons te concentreren op specifieke gebieden van onze ervaringen en onszelf te definiëren op basis daarvan, in plaats van onze verbinding met het bredere panorama van het leven te herkennen.

Stel je voor dat we voor onze geboorte bestonden als zielen in een ander rijk. Tijdens deze periode evalueerden we onze opties voor verschillende personages en rollen die we in het leven konden spelen.

We konden de vaardigheden, uitdagingen en missies zien die elk personage zou moeten overwinnen. Nog voordat we ons personage kozen, wisten we hoe ons leven zou verlopen.

Lees: De Zielenreis: een once in a life time boek door Micheal Newton

Dit selectieproces is cruciaal omdat het ons in staat stelt om als zielen te groeien en te evolueren door lessen te leren. Daarom kiezen we zorgvuldig wat we tijdens het leven van ons personage willen leren. Wat jou betreft, jij koos ervoor om in dit leven jou te zijn voor het spel van het leven.

Wij zijn vergeten wie wij zijn

Echter, wat intrigerend is aan dit spel is dat we volledig vergeten wie we zijn en wat we zijn omdat we besloten een menselijke ervaring te hebben. Veel mensen geloven dat ze mensen zijn, maar zij zijn degene die hun personages besturen. Het ware zelf is degene die de controller vasthoudt.

Het doel van ons bestaan op aarde is deel te nemen aan Het Spel van het Leven, waar we ons personage en de lessen kiezen die we zullen leren om als zielen te evolueren.

Velen van ons raken zo gehecht aan dit spel dat we de kansen om te leren missen en als gevolg daarvan moeten we terugkeren naar de aarde in meerdere levens.

Het Spel van het Leven: De Kracht van Persoonlijke Schepping en Evolutie in een Universum dat altijd JA zegt

Wakker worden

Hoewel we bedoeld zijn te vergeten dat we een spel spelen, komt er een moment dat we ontwaken tot dit besef en dit is hoe we Het Spel van het Leven succesvol kunnen navigeren.

Zodra we erkennen dat het leven slechts een spel is, kunnen we ons perspectief veranderen en onze uitdagingen gaan zien als missies om te voltooien. We kunnen de reis en zelfs de pijn genieten, net zoals we zouden doen in een videospel.

Aan het begin van het spel bezitten we niet alle nodige vaardigheden om te winnen en er is een leercurve. We worden geconfronteerd met uitdagingen, bazen en soms raken we verdwaald, maar we zoeken begeleiding en gaan verder op onze reis.

Evenzo, in Het Spel van het Leven, moeten we erkennen dat het slechts een spel is en onze mindset aanpassen om de reis te genieten. Hierdoor zal het leven plezieriger en leuker worden.

Van close-up naar breed perspectief

Deze passage belicht een essentieel principe: het idee dat het veranderen van je vergrotingsniveau kan resulteren in verschillende perspectieven. Als je naar iets kijkt door een microscoop, het blote oog of een telescoop, biedt elk perspectief een ander begrip van hetzelfde object. Alle perspectieven zijn correct, maar ze zijn gewoon verschillende standpunten.

Bijvoorbeeld, wanneer je een krantenfoto onder een vergrootglas bekijkt, zie je misschien alleen een verzameling stippen. Maar als je een stap terug doet, rangschikken de stippen zich in een patroon dat zinvol is.

Evenzo kan ons beperkte beeld van onszelf ons zinloos laten lijken, maar vanuit een breder perspectief zien we mogelijk een groter plaatje dat niet zichtbaar is in ons gewone bewustzijn.

Wanneer we ons bloed onder een microscoop bekijken, kunnen we het conflict tussen micro-organismen zien, wat fataal kan zijn als we partij kiezen. Echter, dit conflict is noodzakelijk voor de gezondheid van ons organisme. Conflict op één niveau van vergroting kan harmonie zijn op een hoger niveau.

Er is alleen harmonie

Dus onze problemen, conflicten en neuroses kunnen verschijnen als een staat van conflict op ons niveau van vergroting. Echter, een breder perspectief kan ons laten zien dat het een situatie van harmonie is.

Volgens sommige claims hebben bepaalde individuen een staat van bewustzijn bereikt waarin ze de schijnbare chaos en wanorde van het dagelijks leven waarnemen als een manifestatie van een groter geheel dat in volledige harmonie functioneert.

Deze kennis berust echter op iemands vermogen om de illusie te overwinnen dat ruimte dingen scheidt, de afstand tussen geboorte en dood bijvoorbeeld.

We hebben de neiging deze tijdelijke en ruimtelijke intervallen te zien als onbeduidend, maar ze zijn essentiële componenten van het universum. Sterren kunnen bijvoorbeeld niet bestaan zonder de ruimte die hen omringt.

Daarom zijn lichamen en de ruimte eromheen onderling verbonden en moeten ze worden beschouwd als deel van een enkel continuüm.

Manifestaties van energie

Het leven is een complex patroon dat alleen kan worden begrepen door deze connectiviteit te herkennen. Onze lichamen zijn herkenbare patronen die voortdurend veranderen en onze enige constante is de manier waarop we ons gedragen. We zijn allemaal manifestaties van de energie van het universum.

Het leven is als een spel van verstoppertje. Neem even de tijd om naar je handen en lichaam te kijken en observeer hoe je op dit moment deze menselijke vorm bestuurt.

Onthoud dat je niet het lichaam bent, maar dat het lichaam jou toebehoort. Dit is je personage voor dit leven en je hebt de kracht om het te veranderen in alles wat je wenst.

Je hoeft morgen niet dezelfde persoon te blijven als je vandaag bent. Het enige dat je tegenhoudt zijn de overtuigingen die je hebt over je personage.

Als je het denken van je personage wilt veranderen, begin dan met mediteren. Meditatie en andere zelfverbeteringspraktijken zijn de tools die je hebt om jezelf te upgraden en te transformeren.

Jij hebt de controle over je werkelijkheid

Terwijl anderen hun eigen spellen spelen, ben jij de enige denker en maker van je spel. Het is alsof we allemaal individuele spellen spelen binnen één groot collectief spel en we hebben de vrijheid om het te creëren en te spelen hoe we maar willen.

Jij hebt de macht om te veranderen wat er gaande is binnen je personage, wat op zijn beurt je buitenwereld verandert. De wetten van het universum zijn altijd aan het werk, maar als personage en schepper heb je de mogelijkheid om deze wetten te gebruiken en te manipuleren in jouw voordeel.

Het Spel van het Leven: De Kracht van Persoonlijke Schepping en Evolutie in een Universum dat altijd JA zegt

Het is belangrijk om de macht die je hebt te begrijpen

Je bent niet zomaar een gewoon wezen dat rondloopt, maar een god die het spel van het leven speelt. Je bent een stukje van wat alles in het bestaan heeft gecreëerd en jouw doel op aarde is om met je energie en macht te spelen om te creëren.

Het Spel van het Leven is specifiek voor jou ontworpen en dat is werkelijk verbazingwekkend om te horen. Ik moedig je aan om je perspectief op wat het leven werkelijk betekent te veranderen en te beginnen met het omarmen van het idee dat je de enige schepper van je realiteit bent.

Je bestaan op aarde is geen toeval, maar een zorgvuldig gepland en uitgevoerd spel ontworpen voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Je persoonlijkheid, je passies, je verlangens, je pijn en je plezier zijn allemaal deel van dit spel. Elk moment dat je ervaart is ontworpen om je te helpen leren en groeien. De lessen die je leert zijn belangrijk, maar wat nog belangrijker is, is de persoon die je wordt door deze lessen te leren.

Dus speel Het Spel van het Leven

Wees niet bang om fouten te maken, want ze zijn allemaal onderdeel van de leercurve. Wees niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, want dit is hoe je nieuwe vaardigheden en mogelijkheden ontdekt.

Onthoud dat je niet alleen een speler in dit spel bent, maar ook de schepper. Je hebt de vrijheid en de macht om het spel te spelen op de manier die het beste bij jou past. Onthoud dat het doel van het spel niet alleen is om te winnen, maar ook om plezier te hebben en te genieten van de reis.

Onthoud tenslotte dat je, ondanks alle uitdagingen, obstakels en moeilijkheden die je tegenkomt, nooit alleen bent. Het universum staat altijd aan je zijde, leidt je, ondersteunt je en moedigt je aan om je volle potentieel te bereiken.

Maak je geen zorgen het is slechts een spelletje

Daarom, maak je geen zorgen over de uitkomst van het spel, want het is slechts een ervaring, een reis. Geniet van het proces en wees in het moment. Het is een kans om te leren, te groeien en te evolueren. Je bent niet alleen een deelnemer aan Het Spel van het Leven, je bent ook de schepper en dat is een ongelooflijk krachtig idee.

Het Spel van het Leven is een prachtig avontuur, vol met mogelijkheden en kansen om te groeien en te leren. Het is een reis die ons uitnodigt om het beste van onszelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Dus, omarm dit avontuur, omarm de uitdagingen en wees de held van je eigen verhaal. Want uiteindelijk is het leven niet meer dan een spel en het mooiste van alles is dat je de regels kunt schrijven.

Dus, speel het spel, geniet van de reis en vergeet niet om plezier te hebben. Want, in het einde, is dat waar het allemaal om gaat. En als je ooit hulp nodig hebt, onthoud dan dat het universum altijd aan je zijde staat, klaar om je te ondersteunen op je reis door het Spel van het Leven.

Slotgedachte

“In dit dynamische universum, waarin elke gedachte en elke keuze resonanties stuurt door het oneindige weefsel van de werkelijkheid, zijn we meer dan alleen passieve toeschouwers. Wij zijn krachtige scheppers, actieve spelers in ‘Het Spel van het Leven.’

Elk moment, elke beslissing, elk verlangen en elke droom zijn knooppunten van potentieel die ons pad van evolutie vormgeven. In deze context komt de echte kracht van persoonlijke schepping en evolutie naar voren.

Dit universum, altijd geneigd om ‘ja’ te zeggen, staat altijd klaar om onze intenties en verlangens te manifesteren. Het vraagt ons alleen maar om te durven kiezen, te durven scheppen en te durven groeien. Laten we ons dan onderdompelen in deze boeiende reis van ontdekking en transformatie.”

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views