de impact van online dating

Hoe Online Dating En De Langere Levensverwachting Van Mannen Relaties Radicaal Veranderen786 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
786 keer gelezen sinds

0
(0)

De impact van online dating is groter dan ooit. Met de toename van dating apps en de digitale wereld die steeds meer deel uitmaakt van ons leven, kunnen we mensen ontmoeten en daten over de hele wereld. Maar hoe beïnvloedt deze digitale revolutie onze relaties en onze zoektocht naar liefde?

De geschiedenis van de mens laat een gevaarlijk patroon zien van vroegtijdig overlijden van mannen door oorlogen, gevaarlijke beroepen en ziektes. Dankzij verbeterde levensomstandigheden en gezondheidszorg leven mannen tegenwoordig gemiddeld langer.

Deze verbeteringen hebben echter ook invloed op de relaties tussen mannen en vrouwen en kunnen leiden tot problemen voor beide partijen. Vrouwen van nu hebben andere verwachtingen en eisen dan vroeger, waar mannen vaak moeite mee hebben.

We gaan dieper in op hoe de langere levensverwachting van mannen de relaties tussen mannen en vrouwen beïnvloedt, de schaarste van “high quality” mannen in deze tijd en de gevolgen hiervan voor de zoektocht naar een partner. Door deze ontwikkelingen te begrijpen, kunnen we onze kijk op mannen en hun rol in de maatschappij veranderen.

de impact van online dating

Mannen blijven in groten getale langer in leven dan ooit tevoren

Goed voor mannen, maar onwennig voor vrouwen!

De impact van de verlengde levensduur van mannen op de relaties tussen mannen en vrouwen is duidelijk merkbaar. Vrouwen hebben nu vaak hun hele leven een man naast zich, wat kan leiden tot spanningen in de relatie en zelfs tot relatiebreuk.

Dit is biologisch en evolutionair gezien een nogal onwennige situatie voor beide partijen. Vrouwen ontwikkelen zich vaak sneller en meer dan mannen, wat kan leiden tot groeiverschillen in de geestelijke en spirituele ontwikkeling tussen mannen en vrouwen.

Dit kan een negatieve invloed hebben op de relatie. Bovendien kan de langere levensverwachting van mannen leiden tot een gebrek aan emotionele intelligentie, omdat mannen niet gewend zijn om zo lang samen te leven met een vrouw en vaak niet verder ontwikkelen na hun dertigste levensjaar.

Als we begrijpen hoe de langere levensverwachting van mannen de relaties tussen mannen en vrouwen beïnvloedt, kunnen we werken aan een betere balans en een gezonde relatie voor beide partijen.

de impact van online dating

De nieuwe verwachtingen van de “nieuwe vrouw”

De vrouwen van nu hebben zich ontwikkeld qua persoonlijkheid en hebben andere verwachtingen en eisen van een partner dan voorheen. Dit kan leiden tot een tekort aan mannen die voldoen aan bepaalde criteria, zoals emotionele intelligentie, inlevingsvermogen, verbinding, openlijke gevoelens van liefde tonen, en een hogere mate van geduld en begrip.

Dit kan de zoektocht naar een partner beïnvloeden, vooral voor vrouwen die niet meer willen stappen in hetzelfde “huwelijksbootje” als vroeger. Hierdoor zijn vrouwen op zoek naar een man die voldoet aan haar nieuwe, opgewaardeerde eisen. Vrouwen zullen dus hogere eisen stellen voor een partner.

Schaarste van “high quality” mannen

De langere levensverwachting van mannen kan leiden tot een tekort aan mannen die voldoen aan bepaalde criteria, zoals emotionele intelligentie, inlevingsvermogen, verbinding, openlijke gevoelens van liefde tonen, en een hogere mate van geduld en begrip.

Dit kan de zoektocht naar een partner beïnvloeden voor vrouwen die niet meer willen stappen in hetzelfde “huwelijksbootje” als vroeger. Vrouwen die zelf een upgrade hebben gehad, zijn op zoek naar een man die voldoet aan hun nieuwe eisen.

Vrouwen zijn nu op zoek naar die ene man die groot, intelligent, onafhankelijk, stoer, inlevend en gelijkwaardig is. Dit zal leiden tot hogere eisen voor een partner van de vrouw, maar de poel van mogelijke partners zal sterk afnemen.

Hoe high quality mannen zich bewegen in de dating scene

De mannen die voldoen aan deze criteria zijn schaars, terwijl het aantal vrouwen dat op zoek is naar zo’n man overschot heeft. Dit kan leiden tot hyper selectiviteit, waardoor deze mannen zich niet meer kunnen binden aan één partner.

Ze hebben immers nu de luxe om te kiezen en kunnen tegelijkertijd daten met meerdere vrouwen. Dit kan leiden tot een grotere druk voor vrouwen om zich te onderscheiden en zich aan te passen aan de verwachtingen van deze mannen.

Herhaling van zetten in “nieuwe” relaties en het gebruik van dating-apps

Door de hyperselectiviteit en de druk om zich aan te passen aan de verwachtingen van high quality mannen, kan het leiden tot een hoger aantal relatiebreuken en een grotere afhankelijkheid van dating-apps. Mensen zijn sneller geneigd een relatie te verbreken als ze niet voldoen aan de verwachtingen van de ander of als ze denken dat er iemand beter is.

Ook kan het gebruik van dating-apps een rol spelen in de terugkerende relatiebreuken, omdat mensen sneller kunnen switchen naar een nieuwe partner zonder dat er een echte verbinding is (libidotest voor vrouwen) . Dit kan leiden tot een ongezond relatiepatroon en een grotere afstand tussen partners.

oxytocine

De rol van oxytocine in het nieuwe datingleven

Het is belangrijk om te beseffen dat vrouwen biologisch gezien zijn ingesteld om een diepere verbinding aan te gaan met de man met wie zij seks hebben. Dit komt voort uit de afgifte van oxytocine tijdens seks, het “knuffelhormoon” dat helpt bij het creëren van een emotionele band.

Bij veelvuldige herhaling van one night stands zal dit hormoon in steeds mindere mate aangemaakt worden tot het volledig is uitgeput. Als dat moment voor een vrouw eenmaal is aangebroken, kan zij zich niet meer verbinden met een man, ook al blijkt dat een high quality man te zijn en was de seks fantastisch.

Echter herinneren deze vrouwen zich wel degelijk hoe deze verbinding aanvoelt en blijven deze najagen. Het is niet zo dat zij geen verbinding meer willen maken, maar dat zij dit niet meer kunnen, althans niet meer op bio-chemisch niveau door middel van oxytocine.

Daarnaast is het ook belangrijk te realiseren dat vrouwen biologisch gezien zijn ingesteld om de man die zij als een waardige bedpartner heeft geselecteerd bij zich te houden voor bescherming en het opvoeden van kinderen.

Hoewel deze oerinstincten minder van toepassing zijn in de huidige maatschappij, waar vrouwen zelfstandiger zijn en minder afhankelijk van een man voor bescherming, blijven deze instincten actief in de vorm van oxytocine afgifte bij intieme momenten. Hierdoor kan een vrouw op zoek gaan naar verbinding en een diepere emotionele band in plaats van alleen fysieke aantrekkingskracht.

Conclusie

Door een dieper inzicht te krijgen in hoe de langere levens van mannen de relaties tussen mannen en vrouwen beïnvloeden, kunnen we onze kijk op mannen en hun rol in de maatschappij veranderen.

Het is belangrijk om te realiseren dat de langere levensverwachting van mannen niet alleen voordelen heeft, maar ook problemen kan veroorzaken in relaties tussen mannen en vrouwen.

We moeten leren hoe we hiermee om kunnen gaan, zodat we een gezonde en gelukkige relatie kunnen hebben. Dit begint met een beter begrip van onszelf en de ander en het ontwikkelen van emotionele intelligentie.

Veelgestelde vragen

Waarom leven mannen ineens langer?

Er zijn verschillende redenen waarom mannen ineens langer leven. Dit is vooral te danken aan verbeteringen in de gezondheidszorg, veiligere werkomstandigheden, preventieve maatregelen en een toenemende populariteit van fitness en sport. Daarnaast speelt ook een verbetering in levensstijl, zoals een gezonder dieet en minder roken, een belangrijke rol.

Wanneer zien vrouwen tijdens de relatie dat de man niet mee kan komen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw tijdens een relatie ziet dat de man niet mee kan komen. Dit kan te maken hebben met persoonlijke groeiverschillen, waarbij de vrouw zich emotioneel en spiritueel sneller ontwikkelt dan de man. Het kan ook te maken hebben met een gebrek aan emotionele intelligentie bij de man, als gevolg van de langere levensverwachting.

Welke rol speelt oxytocine bij veelvuldige onenightstands bij vrouwen?

de impact van online datingOxytocine, ook wel het "knuffelhormoon" genoemd, speelt een belangrijke rol bij het creëren van verbinding en intimiteit tussen mensen. Bij veelvuldige onenightstands kan de afgifte van oxytocine bij vrouwen leiden tot een gevoel van verbinding met de partner, wat kan leiden tot een verlangen naar meer van dergelijke ervaringen. Dit kan een vicieuze cirkel creëren waarbij vrouwen steeds op zoek zijn naar die intense verbinding die ze ervaren bij een onenightstand, en deze zoektocht kan leiden tot problemen in de relaties die ze hebben of in de toekomst willen hebben. Het is belangrijk om te realiseren dat deze verbinding tijdelijk is en dat langdurige en gezonde relaties veel meer vereisen dan alleen fysieke aantrekkingskracht.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken