De Kalpavriksha - Sadhguru

De Kalpavriksha – Sadhguru1195 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
1195 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je ooit gedacht dat je iets kunt manifesteren zonder dat je iets hoeft te doen? Manifesteer wat je werkelijk wilt. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is precies wat Sadhguru ons leert met dit verhaal over de Kalpavriksha.

Volgens hem kun je alles wat je wilt bereiken, als je de vier dimensies van jezelf op de juiste manier organiseert. Ben je benieuwd hoe je dat doet? Lees verder en ontdek hoe jij de kracht van manifestatie in jouw leven kunt gebruiken.

Manifesteer wat je werkelijk wilt met de Kalpavriksha.

Het verband tussen onze gedachten en onze realiteit

Alles wat we zien op deze planeet, is eerst in onze gedachten ontstaan. De prachtige dingen die we hebben gecreëerd, maar ook de verschrikkelijke dingen, komen allemaal uit onze gedachten. Dit betekent dat als we geen controle hebben over onze gedachten, we ook geen controle hebben over onze realiteit.

Maar hoe kun je controle krijgen over je gedachten? Het antwoord is simpel:

door de juiste dingen te creëren in onze gedachten. Als we onze gedachten leren om positieve gedachten te hebben, zullen we een positievere realiteit creëren. Maar als we onze gedachten laten overspoelen met negativiteit, zullen we een negatievere realiteit creëren.

Een voorbeeld hiervan is de wetenschappelijk bewezen “Law of Attraction”, waarbij mensen die zich concentreren op positieve gedachten en doelen, deze ook in hun leven aantrekken. Aan de andere kant, mensen die zich concentreren op negatieve gedachten en problemen, zullen deze ook in hun leven aantrekken.

Het organiseren van onze gedachten

Om de juiste dingen te creëren in onze gedachten, moeten we onze gedachten organiseren. Dit betekent dat we onze gedachten, emoties, lichaam en energie op de juiste manier moeten richten en controleren. Als we dit doen, zullen we onze doelen kunnen bereiken zonder dat we ons uitputten.

Een voorbeeld hiervan is het concept van “samyukti” in de yogalessen van Sadhguru. Wanneer onze gedachten in een staat van samyukti is, betekent dit dat onze gedachten, emoties, lichaam en energie op de juiste manier zijn georganiseerd. In deze staat zijn we in staat om onze doelen te bereiken zonder zelfs maar een vinger uit te steken.

Het verhaal dat alles duidelijk maakt:

Op een bepaalde dag nam een man een wandeling.

Hij ging per ongeluk voor een lange wandeling. Onbewust liep hij het paradijs in.

Gelukkig is hij, hij nam gewoon een wandeling en hij belandde in het paradijs.

Na deze lange wandeling voelde hij zich een beetje moe, dus hij dacht: ‘Oh, ik ben moe, ik wou dat ik ergens kon rusten.’ Hij keek om zich heen en zag een mooie boom, onder welke zich een zachte grasweide bevond. Het was uitnodigend, hij ging erheen en legde zijn hoofd neer en sliep.

Na een paar uur werd hij wakker, goed uitgerust en hij dacht: ‘Oh, ik ben goed uitgerust, maar ik heb honger.’ Hij dacht aan alle lekkere dingen die hij ooit wilde eten in zijn leven en plotseling verschenen ze allemaal voor hem.

Hij dacht ‘Ik wou dat ik iets te drinken had’ en hij dacht aan alle lekkere dingen die hij ooit wilde drinken in zijn leven en plotseling verschenen ze allemaal voor hem.

Drinkende mensen stellen geen vragen, dus hij dronk..

Nu met een beetje alcohol in hem, begon zijn brein zich als een aap te gedragen. Hij keek om zich heen en dacht ‘Wat gebeurt hier? Ik vroeg om eten, eten kwam. Ik vroeg om drinken, drinken kwam. Er moeten hier geesten zijn.’

En geesten kwamen. Oh, de geesten zijn hier, ze gaan me omringen en martelen.’ Hij dacht direct dat de geesten hem omringden en zag dat de geesten hem omringden en begonnen te martelen. Hij begon te schreeuwen van pijn en dacht ‘Ze gaan me vermoorden.’ En hij stierf ter plekke.

Hij was een gelukkig mens, maar het probleem was dat hij zat onder een Kalpa ruksha, een wensboom.

  • Hij vroeg om eten, eten kwam.
  • Hij vroeg om drinken, drinken kwam.
  • Hij vroeg om geesten, geesten kwamen.
  • Hij vroeg om marteling, marteling kwam.
  • Hij vroeg om dood, dood ging hij. 

Manifesteer wat je werkelijk wilt

Er zijn veel mensen die in geloof zijn en onverwachte dingen manifesteren in hun leven. Dit gebeurt omdat ze geloven in hun doelen en zich concentreren op positieve gedachten. Maar vaak houdt onze angst en onzekerheid ons tegen om onze doelen te manifesteren.

Om dit te voorkomen, moeten we leren om onze gedachten te organiseren en gericht te blijven op onze doelen. Als we dit doen, zijn we in staat om alles te manifesteren wat we willen, zonder zelfs maar een vinger uit te steken.

Conclusie

In dit artikel hebben we geleerd hoe we onze gedachten kunnen organiseren om onze doelen te manifesteren. We hebben geleerd dat alles wat we zien op deze planeet eerst in onze gedachten ontstaan is en dat we de kracht hebben om de juiste dingen te creëren in onze gedachten.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat manifestatie niet betekent dat we geen actie hoeven te ondernemen. Het betekent dat we onze gedachten, emoties, lichaam en energie op de juiste manier moeten richten en controleren zodat onze acties gericht zijn en effectief zijn.

Laten we ons concentreren op positieve gedachten en doelen en onze gedachten organiseren. Laten we ons losmaken van angst en onzekerheid en leren om onze doelen te manifesteren. Want zoals Sadhguru zegt: “God zal zijn vinger niet optillen voor jou, maar jij bent wel in staat om het zelf te doen”.

Veelgestelde vragen

Wat is manifesteren?

Manifesteren is het proces van het realiseren van een doel of wens door het richten en organiseren van onze gedachten, emoties, lichaam en energie.

Hoe kan ik mijn gedachten organiseren?

Door de juiste dingen te creëren in onze gedachten, door positieve gedachten te concentreren en gericht te blijven op onze doelen. Ook door regelmatig te oefenen met meditatie en yoga kan je je gedachten leren organiseren.

Kan ik alles manifesteren wat ik wil?

Ja, als je je gedachten, emoties, lichaam en energie op de juiste manier richt en organiseert, kun je alles manifesteren wat je wilt. Maar het is belangrijk om te onthouden dat manifestatie niet betekent dat je geen actie hoeft te ondernemen.

 

Wat zijn de vier aspecten waar Sadhguru over spreekt?

De vier aspecten die je moet richten zijn je gedachten, emoties, lichaam en energie. Als je deze vier aspecten op de juiste manier richt en organiseert, zul je in staat zijn om je doelen te manifesteren.

Bronnen: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views