De Wet Van Aanname- Het geheim van gemakkelijk manifesteren - Neville Goddard

Ontdek Hoe Je Met De Wet Van Aanname Je Dromen Werkelijkheid Maakt – Neville Goddard377 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
377 keer gelezen sinds

0
(0)

Wat is de Wet Van Aanname eigenlijk en hoe kun je deze gebruiken om je dromen te manifesteren?

De Wet Van Aanname is een theorie die stelt dat wat we aannemen als waar, uiteindelijk zal manifesteren.

Het suggereert dat onze aanname over het leven een immense kracht heeft om de vervulling van onze wensen en verlangens positief of negatief te beïnvloeden.

Wat is de Wet Van Aanname?

De meeste mensen geloven dat ze gelukkig en vervuld zullen zijn als ze hun doelen hebben bereikt en hun aspiraties hebben vervuld. De Wet Van Aanname neemt de omgekeerde benadering – het stelt dat als we handelen en voelen alsof onze doelen en aspiraties zijn bereikt, ze zullen manifesteren.

In eenvoudige termen stelt de Wet Van Aanname dat wat we aannemen als waar, daadwerkelijk waar zal worden. Je gaat altijd naar het einde, en het einde is waar je begint.

De Wet Van Aanname - Het geheim van gemakkelijk manifesteren - Neville Goddard

De Wet Van Aanname stelt dat alles wat bestaat ooit is verbeeld. Bijvoorbeeld, de stoel waarop je zit was ooit in iemands verbeelding; het is nu “verhard tot feit” en een realiteit geworden. Dus, als men iets kan verbeelden, kan men die gedachte tot realiteit brengen. In wezen is verbeelding creatie. Als we het kunnen verbeelden, voelen, waarnemen – dan heeft het geen andere keuze dan onze realiteit binnen te dringen.

Wie is de grondlegger van de Wet Van Aanname?

Neville Goddard (19 februari 1905 – 1 oktober 1972) was de grondlegger en voornaamste voorstander van de Wet Van Aanname. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse mystici van zijn tijd.

Gedurende zijn carrière schreef hij 15 boeken die allemaal de Wet Van Aanname als hun kernthese hadden. Onder deze is hij het meest bekend om The Law Of Assumption, An Essential Lesson en Feeling Is The Secret. Hij verkocht zijn boeken op lezingen en stond erom bekend dat hij studenten zijn lezingen gratis liet opnemen.

Verbeelding is creatie

Dus, hoe maken we de Wet Van Aanname werkzaam? Neville Goddard zei: “ga altijd naar het einde. Verbeeld vooruit van het bewijs ervan.”

Stel dat je een bepaalde baan wilt. Ga naar het einde. Verbeeld je dat je die baan hebt. Hoe voelt dat? Wat voor soort persoon ben je? Breng dit zo levendig mogelijk in je verbeelding. Het maakt niet uit als je huidige realiteit niet overeenkomt met je verbeelding. Zet je twijfels en beperkende gedachten opzij. Je verbeelding is een krachtige scheppingskracht. Als je iets volhardend kunt verbeelden, heeft het geen andere keuze dan je realiteit binnen te treden. Dit is de Wet Van Aanname in actie.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Het onderbewustzijn kan de realiteit niet onderscheiden van de verbeelding. Het neemt aan dat wat je denkt en voelt waar is. Gevoelens ontstaan van nature datgene wat we geloven dat waar is, en het zijn deze gevoelens die de katalysator zijn voor het manifesteren van je dromen. Als je het kunt voelen en waarnemen, en als je dit volhardend kunt doen, zal het zich manifesteren in je realiteit. Voor meer informatie over het verbeteren van je emotionele vibratie,

Bevestigingen van de Wet Van Aanname

Affirmaties zijn krachtige hulpmiddelen die werken om het onderbewustzijn te herprogrammeren. We kunnen onze mindset en hoe we ons voelen over onszelf en onze realiteit veranderen door het volhardend herhalen van positieve affirmaties. Affirmaties vlak voor het slapen gaan kunnen bijzonder krachtig zijn, omdat het onderbewustzijn het meest openstaat voor nieuwe suggesties net voordat we in slaap vallen.

De sleutel hier is om oprechte, geconcentreerde gedachten te gebruiken bij het herhalen van affirmaties. Verbeeld jezelf daadwerkelijk dat je bereikt wat je affirmeert; verbeeld het alsof het je nu overkomt. Je moet jezelf verbeelden dat je het ding dat je wilt manifesteren in de eerste persoon bereikt. Jij bent degene die ervaart wat je affirmeert – je bent geen externe waarnemer.

Blijf oefenen en je zult zien dat het mogelijk is om je toekomst te hervormen in harmonie met je verlangen. Hier zijn een aantal krachtige affirmaties:

 • Mijn verbeelding is De Schepper van mijn realiteit.
 • Er is niets dat ik niet kan hebben, zijn of doen.
 • Ik ben een winnaar.
 • Mijn verlangens manifesteren zich.
 • Ik ben gezond en sterk.
 • Mijn financiële middelen zijn eindeloos en overvloedig.
 • Wat ik verlang, ontvang ik.
 • Wat ik wens, ontvang ik.
 • Wat ik voel, manifesteer ik.
 • Wat ik verbeeld, creëer ik.
 • Ik heb de baan van mijn dromen.
 • Mijn verlangens manifesteren zich.
 • Niemand anders dan ik bepaalt mijn lot.
 • Ik ben gefocust en volhardend.

Veelgestelde Vragen

Wat is de Wet Van Aanname?

De Wet Van Aanname is een techniek voorgesteld door Neville Goddard. Goddard stelde dat wat we aannemen als waar, we dit in onze realiteit roepen. De Wet Van Aanname gebruikt verbeelding als de katalysator voor het realiseren van onze dromen en aspiraties. Het zegt dat wat we kunnen verbeelden, we kunnen creëren.

Wie heeft de Wet Van Aanname bedacht?

Neville Goddard (19 februari 1905 – 1 oktober 1972) was de grondlegger en voornaamste voorstander van de Wet Van Aanname. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse mystici van zijn tijd.

Hoe verschilt de Wet Van Aanname van de wet van aantrekking?

De wet van aantrekking zegt dat gelijke energie gelijke energie aantrekt. Daarom, als je positieve gedachten denkt, zul je positieve resultaten manifesteren. De Wet Van Aanname stelt dat wat je aanneemt als waar, zich zal manifesteren in je realiteit.

Hoe kun je de Wet Van Aanname gebruiken om je dromen te manifesteren?

Je kunt de Wet Van Aanname gebruiken door je doelen en aspiraties levendig te verbeelden alsof ze al zijn bereikt. Dit houdt in dat je je voorstelt hoe het voelt om je gewenste resultaten te hebben bereikt en dit gevoel consistent vasthoudt.

Wat zijn effectieve affirmaties voor de Wet Van Aanname?

Effectieve affirmaties voor de Wet Van Aanname zijn onder andere: “Mijn verbeelding is De Schepper van mijn realiteit”, “Er is niets dat ik niet kan hebben, zijn of doen”, en “Mijn verlangens manifesteren zich”. Het herhalen van deze affirmaties met oprechte, geconcentreerde gedachten kan helpen bij het herprogrammeren van het onderbewustzijn.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken