Manifesteren: Wat is het, hoe doe je het en werkt het echt?

Manifesteren: Wat is het, hoe doe je het en werkt het echt?199 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
199 keer gelezen sinds

0
(0)

In dit artikel gaan we dieper in op het concept van manifesteren, hoe je het kunt doen en of het echt werkt. We zullen ook verschillende methoden voor manifesteren verkennen.

Als je gelooft dat je iets kunt bereiken, dan kun je dat ook.. Dat heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een goedbedoelende supporter in je leven. Er is niets wat je niet kunt doen als je je erop instelt.

De vraag is: werken methoden voor manifesteren?

Deze clichés zijn goed bedoeld en bedoeld om te helpen. Vooral als we jong zijn, kan hun eenvoudige, positieve boodschap ons helpen om angsten en zelftwijfel te overwinnen die ons kunnen beperken.

Deze vorm van aanmoediging is populair geworden als een mantra in een idee dat bekend staat als manifesteren of manifestatie. Manifesteren is gebaseerd op het idee dat je je dromen in werkelijkheid kunt denken. Door een duidelijke visie te hebben en je daarop te focussen met behulp van verschillende methoden voor manifesteren, kun je je droom in je leven aantrekken.

In werkelijkheid weten we dat alleen maar denken aan iets wat we willen – of erover chanten – waarschijnlijk niet zal leiden tot het behalen van onze doelen. Toch gaan we in het leven vaak daarheen waar we onze aandacht op richten. Onze mindset vormt onze gedachten. Onze gedachten vormen ons gedrag.

Geconcentreerde vrouw met gesloten ogen die haar hoofd aanraakt - methoden voor manifesteren

Als je gelooft dat je het kunt, kun je het. Dit soort mantra wordt soms de wet van de aantrekkingskracht genoemd. Hoewel het je droom niet in werkelijkheid zal brengen, is het visualiseren van wat je wilt een eenvoudige maar effectieve methode voor manifesteren die je kan helpen je doelen te bereiken.

De kracht van positief denken is geen grap. Onze mindset bepaalt hoe we de wereld zien en kansen benutten.

Weten hoe je je doelen kunt manifesteren kan de eerste stap zijn om die dromen werkelijkheid te laten worden. We zullen onderzoeken hoe het werkt.

De essentie van de wet van de aantrekkingskracht

Vrouw die high five geeft aan jongeman - methoden voor manifesteren

De wet van de aantrekkingskracht is een van de 12 universele wetten van de hermetische filosofie en werd bekend door het zelfhulpboek “The Secret” van Rhonda Byrne. Het algemene idee is dat wat je denkt en bijdraagt aan de wereld, is wat je terugkrijgt. Je geest is als een magneet en de energie die je uitstraalt, zal naar je terugkeren.

Hoe helpt dit nu daadwerkelijk? Het is moeilijk om je stemming te verbergen. Wanneer je somber, pessimistisch of cynisch bent, is dat te zien aan je gezicht, lichaamstaal en keuzes. Dit geldt zowel voor positieve als negatieve gedachten. Wanneer je enthousiast, betrokken en optimistisch bent, is dat ook merkbaar.

In het algemeen kiezen mensen ervoor om meer tijd door te brengen met anderen die positieve emoties bij hen oproepen. En onderzoek toont aan dat mensen met een positieve mindset productiever, creatiever en beter in probleemoplossing zijn dan hun leeftijdsgenoten.

Met andere woorden, als je positieve vibes uitstraalt, ben je beter in staat om te presteren en trek je andere goed uitgeruste mensen aan die nuttige bondgenoten, mentoren of collega’s kunnen blijken te zijn.

Dat betekent niet dat je overdreven optimistisch en opgewekt moet zijn. Wees authentiek. Altijd vrolijk zijn is niet gemakkelijk.

Je geest is je krachtigste instrument. Het herprogrammeren van je bewuste en onderbewuste geest vergt werk. Hoe meer je jezelf traint om positief te denken, hoe natuurlijker het zal worden.

Je dromen verwezenlijken is mogelijk – eerst moet je geloven.

Hoe begin je met manifesteren?

Soms is het moeilijk om vooruit te kijken, vooral als we voortdurend bezig zijn met werk, rekeningen, familie en onze gedachten. Maar plannen maken voor de toekomst en daar enthousiast over zijn, is goed voor onze mentale gezondheid. Wanneer de wereld onvoorspelbaar lijkt, moeten we gewoon onze visie flexibel houden en klaar zijn voor verandering.

Gelukkig zijn er veel effectieve methoden voor manifesteren die je helpen je te richten op waar je in de toekomst wilt zijn. Hier zijn enkele manieren om te beginnen:

1. Maak een visionboard

Door je doelen samen te stellen met afbeeldingen en woorden op een visionboard krijgt je geest de vrijheid om rond te dwalen. Hang je board ergens op waar je het elke dag ziet. Het zien van je visionboard herinnert je eraan om door te gaan.

2. Begin met Dankbaarheidsdagboek

Journaling geeft je een veilige ruimte om je gedachten, zorgen en doelen op te schrijven zonder oordeel. Op papier kun je altijd jezelf zijn. Je kunt een dankbaarheidsdagboek bijhouden, waarin je je herinnert waar je dankbaar voor bent, of een manifestatiedagboek om je te richten op wat je hoopt te bereiken.

Journaling is geweldig omdat je kunt teruglezen en reflecteren op hoever je gekomen bent en de doelen die je hebt bereikt.

Scripting is een andere vorm van journaling voor manifestatie. Deze methode laat je brein geloven dat je je doelen al hebt bereikt. Schrijf een dagboekbericht vanuit het perspectief van je toekomstige zelf. Beschrijf hoe je je voelt: je hebt je droombaan gekregen, je zielsverwant ontmoet of een hoog salaris verdiend.

Bij het scripten is het belangrijk om de volgende praktijken in gedachten te houden:

 • Blijf in het heden: Visualiseer je droomleven alsof het op dit moment gebeurt en schrijf over wat je wilt in de tegenwoordige tijd alsof je het al hebt. Wees zo gedetailleerd mogelijk om de oefening overtuigender te maken. Denk aan al je zintuigen: wat zie je, voel je, ruik je, hoor je en proef je?

  Bijvoorbeeld, als je een nieuwe baan wilt manifesteren, stel je dan een kantoor voor dat ruikt naar vers papier, gevuld is met mooie groene planten en waar gezellig geroezemoes op de achtergrond te horen is. Voel de stof van je nieuwe kantooroutfit en proef de eerste slok koffie in de ochtend.

 • Manifesteer liefde en dankbaarheid: Denk niet alleen aan wat je wilt – besteed positieve energie aan dankbaarheid voor wat je al hebt. Stilstaan bij waar je nu dankbaar voor bent, is een belangrijke manier om positief te denken.

  Dit kan zo klein zijn als waarderen dat je wekelijks contact hebt met een goede vriend of zo groot als het bezitten van je eigen huis.

 • Laat achter wat je niet wilt : Succesvolle manifestatie richt zich op positieve gedachten. Bij scripten visualiseer je wat je in je leven wilt brengen, wat betekent dat je nadenkt over wat je wilt en niet over wat je niet wilt.

  Bijvoorbeeld, als je een nieuwe baan wilt, denk dan niet na over waarom je je oude baan wilt verlaten. Denk na over hoe je je zult voelen als je de nieuwe binnenloopt.

 • Verbind je met je emoties: Focus je op je gevoelens wanneer je je voorstelt dat je krijgt wat je wilt. Je laten baden in het geluk zal je motiveren om je doelen te bereiken.

man-relaxing-lying-on-the-sofa-writing-in-his-notebook-manifestatie-methoden

3. Spreek positieve affirmaties uit

Heb je ooit gehoord van de Wonder Woman-houding? Het is wanneer je in een superheldenpositie staat en positieve dingen tegen jezelf zegt. “Ik kan dit. Ik ben het waard om mijn dromen te verwezenlijken. Ik blijf continu leren. Ik zal slagen.”

Het klinkt misschien gek, maar voor mensen die worstelen met zelfkritiek en automatische negatieve gedachten, is dit een effectieve manier om gedachtepatronen opnieuw te trainen.

Of je nu in een superheldenpositie staat of niet, dagelijks positieve gedachten herhalen traint je geest om automatisch positief te denken. Het zal je zelfvertrouwen vergroten. Oefen met het herhalen van affirmaties elke ochtend of voor stressvolle gebeurtenissen zoals toetsen, presentaties of moeilijke gesprekken.

4. Denk aan je dromen voor het slapengaan

Overdenken of opschrijven wat je wilt voordat je gaat slapen, speelt in op de theorie dat de laatste gedachten van de dag geleidelijk maar diepgaand je onderbewuste overtuigingen kunnen veranderen. Je dromen zullen verbeteren en je zult beter wakker worden.

woman-sleeping-at-home-manifestatie-methoden

5. Denk buiten de gebaande paden

Er is niets mis met in je comfortzone blijven. Maar door nieuwsgierig te zijn en buiten die grenzen te treden, zul je groeien en leren. Je zult nieuwe kansen ontdekken. Begin met kleine stappen en werk toe naar grotere.

Thomas Jefferson zei: “Als je iets wilt dat je nog nooit hebt gehad, moet je bereid zijn iets te doen dat je nog nooit hebt gedaan.” Deze woorden zijn waar. Actie ondernemen zorgt voor vooruitgang.

6. Omring jezelf met positiviteit

Omringd zijn door mensen met dezelfde mentaliteit en ondersteuning helpt je om een gezonde mindset te behouden.

Wanneer je faalt of een fout maakt, heb je een vangnet klaarstaan met open, liefdevolle armen om je op te vangen. Dat is beter dan negatieve energie.

Als je je dromen wilt manifesteren, kun je ook je omgeving aanpassen. Zorg ervoor dat je werkomgeving en persoonlijke ruimte je visie weerspiegelen. Als je bijvoorbeeld van schrijven houdt, richt dan een inspirerende schrijfhoek in met notitieblokken, kleurrijke pennen en motiverende citaten aan de muur.

Tip: Er zijn veel boeken, podcasts en online bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het manifesteren van je doelen en het ontwikkelen van een positieve mindset. Onderzoek en leer van experts op dit gebied om je kennis verder uit te breiden.

Werken methoden voor manifesteren?

Hoewel er nog geen sluitend wetenschappelijk bewijs is dat specifiek bewijst dat methoden voor manifesteren werken, zijn er wel enkele redenen om aan te nemen dat ze nuttig kunnen zijn. Het toepassen van methoden voor manifesteren kan sowieso psychologische voordelen opleveren, zoals:

 • Focussen op je doelen: Door je te richten op wat je wilt bereiken, helpt manifesteren je om duidelijke doelen te stellen en acties te ondernemen om ze te bereiken.
 • Positieve mindset: Het herhalen van positieve affirmaties en visualisaties kan je helpen een positieve mindset te ontwikkelen en negatieve gedachten te vervangen door positieve gedachten.
 • Visualisatie en motivatie: Het gebruik van visualisaties en het creëren van een visionboard kan je motiveren om je doelen na te streven en je helpen de stappen te zetten die nodig zijn om ze te bereiken.
 • Zelfreflectie: Methoden zoals journaling en scripting kunnen je helpen je gedachten en gevoelens te verkennen, je doelen te verduidelijken en obstakels te identificeren die je kunt overwinnen.
 • Positieve omgeving: Door jezelf te omringen met positiviteit en mensen die je ondersteunen, kun je een stimulerende omgeving creëren die je helpt gemotiveerd en gefocust te blijven op je doelen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken