10 Krachtige Thuisremedies tegen Haaruitval: Natuurlijke Oplossingen voor Gezond Haar

11 Krachtige Thuisremedies tegen Haaruitval: Natuurlijke Oplossingen voor Gezond Haar429 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
429 keer gelezen sinds

0
(0)

Vandaag gaan we praten over 10 eenvoudige en zeer krachtige thuisremedies tegen haaruitval die niet alleen zullen helpen om haaruitval te voorkomen, maar ook om het haar terug te laten groeien.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

 1. Vermijd sulfaten in je shampoo: Sulfaten kunnen eiwitten in je haar vernietigen, dus het is aanbevolen om sulfaatvrije shampoos te gebruiken om haaruitval te voorkomen.

 2. Remmers van 5-alfa-reductase: Er zijn verschillende natuurlijke middelen die dit enzym, dat verband houdt met haarverlies, kunnen remmen. Enkele voorbeelden zijn uiensap, groene thee, rozemarijnolie en voedingsmiddelen rijk aan zink.

 3. Andere tips om haaruitval te voorkomen: Het verhogen van je eiwitinname, het consumeren van crucifere groenten, het zorgen voor voldoende vitamine D, slaap en het verminderen van stress kunnen allemaal helpen om haaruitval te voorkomen.

 4. Silicium en haarsterkte: Silica, dat te vinden is in bepaalde bronwaters en voedingsmiddelen, wordt vaak toegevoegd aan haarformules vanwege de gunstige effecten op haarsterkte.

 5. Biotine en zuurkool: Biotine, een essentiële B-vitamine voor de haargroei, kan worden geproduceerd door bacteriën in de darmen. Het consumeren van zuurkool, dat rijk is aan probiotica, kan helpen bij het verhogen van de biotineproductie.

Het verliezen van je haar is een verwoestende ervaring en je wilt natuurlijke middelen proberen voordat je medicatie probeert, omdat er bijwerkingen zijn. Dus ik ga je 12 zeer effectieve, zeer coole dingen laten zien die je kunt doen die vrij goedkoop zijn. Pak een stuk papier en schrijf deze dingen op.

1. Vermijd sulfaten in je shampoo

Sulfaten vernietigen eiwitten en je haar bestaat voor 91% uit eiwit. Dus als je je haar dagelijks blootstelt aan sulfaatshampoos, veroorzaak je letterlijk allerlei problemen en belemmer je haaruitval. Je wilt dus echt zorgen dat je een sulfaatvrije shampoo krijgt.

Oorzaken van haaruitval

Om haaruitval te begrijpen, laten we eerst kijken naar het mechanisme van hoe de meeste top medicijnen tegen haaruitval werken. Ze blokkeren eigenlijk een enzym om DHT te remmen, wat een krachtige vorm van testosteron is dat de haarzakjes neigt uit te branden.

Testosteron verandert in DHT, een zeer krachtige vorm van testosteron, via dit kleine enzym. Dus deze medicijnen remmen dat enzym, het enzym wordt 5-alfa-reductase genoemd.

Mensen die te veel DHT hebben, krijgen deze aandoening die androgenetische alopecia wordt genoemd, wat patroon haarverlies is, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Dus nu is de vraag: zijn er natuurlijke dingen die dit enzym kunnen remmen? Want natuurlijk hebben de medicijnen bijwerkingen en het antwoord is ja.

10 Krachtige Thuisremedies tegen Haaruitval: Natuurlijke Oplossingen voor Gezond Haar

Natuurlijke middelen tegen haaruitval

Er zijn 5 dingen die je kunt doen:

 1. Uiensap is bijvoorbeeld een krachtige natuurlijke remmer van dit enzym. Verdun het met water in een verhouding van 50:50, wrijf het in je hoofdhuid en laat het 15 minuten intrekken voordat je het met shampoo uitspoelt.
 2. Groene thee is ook een krachtige remmer van dit enzym. Zet wat groene thee, verdun het met water in een verhouding van 50:50, wrijf het in je hoofdhuid gedurende ongeveer 15 minuten en was het dan uit met shampoo.
 3. Rozemarijnolie is ook een krachtige inhibitor van 5-alfa-reductase. Er is zelfs een studie die aantoont dat dit olie vergelijkbaar is met Rogaine in termen van effectiviteit tegen haaruitval. Wrijf rozemarijnolie in je hoofdhuid, laat het 10-15 minuten intrekken en laat het ‘s nachts inwerken. Was het ‘s ochtends uit met shampoo.
 4. Zink is een andere remmer van dit enzym, dus als je tekort hebt aan zink, eet dan oesters, rood vlees, zeevruchten en eieren.
 5. Appelazijn kan ook helpen bij haaruitval door de poriën te reinigen die verstopt kunnen raken met talg, wat kan voorkomen dat de haarzakjes goed groeien. Verdun appelazijn met water in een verhouding van 1:3 en wrijf het in je hoofdhuid. Het kan ook helpen om de pH van je hoofdhuid te herstellen, wat de groei van de goede bacteriën in je hoofdhuid kan ondersteunen.

6. Andere tips om haaruitval te voorkomen

Als je merkt dat je haar begint uit te vallen na het starten van een ketogeen dieet, kan dit betekenen dat je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt. Verhoog je eiwitinname en zorg ervoor dat je voldoende sporenelementen binnenkrijgt, vooral als je vast of een intermittend vasten doet. B-vitaminen zijn ook essentieel voor de haargroei, dus neem wat voedingsgist in.

Crucifere groenten kunnen ook helpen bij het reguleren van oestrogeen, wat een factor kan zijn bij haaruitval. Selenium is ook een belangrijk spoorelement voor de schildklierfunctie. Als je een trage schildklier hebt, kan dit leiden tot haaruitval. Eet Braziliaanse noten, zeevruchten of zeewier om meer selenium binnen te krijgen.

7. Meer vitamine D en zonlicht

Vitamine D, slaap en stress kunnen ook een rol spelen bij haaruitval. Meer vitamine D en zonlicht, meer slaap en minder stress kunnen allemaal helpen om haaruitval te voorkomen. Silicium wordt vaak toegevoegd aan haarformules omdat het haar kracht geeft.

Drink bronwater dat rijk is aan silicium en consumeer meer zuurkool om je eigen biotine te produceren, wat nodig is voor de eiwitsynthese van het haar.

Stress is een groot probleem, en als je begint met sporten kan dat helpen om stress te verminderen. Vaak verliezen mensen hun haar na een emotionele en stressvolle gebeurtenis, omdat cortisol de eiwitten beschadigt.

Om dit te voorkomen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste kun je meer vitamine D binnenkrijgen door meer in de zon te zijn of supplementen te nemen.

10 Krachtige Thuisremedies tegen Haaruitval: Natuurlijke Oplossingen voor Gezond Haar

8. Begin met het innemen van meer vitamine D

Nu zijn er een paar dingen die je kunt doen als dit jouw situatie is. Begin met het innemen van meer vitamine D. Je moet eigenlijk gewoon meer in de zon zijn als je dat kunt doen.

Als het winter is, wordt het moeilijk, maar meer vitamine D kan je haar enorm helpen en je stress verlagen. Vitamine D3 kan werken als een natuurlijk cortisol hormoon, maar zonder de bijwerkingen. Het doet heel vergelijkbare dingen, het is een ontstekingsremmer.

Dus om stress te verminderen, wil je je vitamine D verhogen en/of jezelf blootstellen aan de zon. Je wilt meer slapen, ik heb veel video’s daarover als je nieuw bent op mijn kanaal. Je wilt beginnen met dagelijks wandelen en je wilt beginnen met sporten om stress te verminderen.

9. Silica is goed voor je haar

In veel haarformules voegen ze silica toe. Silica geeft het haar zijn kracht en de meeste bronwaters, zoals Pellegrino en zelfs de meeste andere soorten flessenwater uit een bron, bevatten silica. Je kunt zelfs silica-rijk water kopen, wat echt goed is voor je haar. In feite zul je waarschijnlijk merken dat je huid, haar en nagels allemaal sterker worden en beginnen te groeien als je siliconen gaat consumeren.

10. Keto

Het ketogene dieet en het doen van intermitterend vasten zijn ook nuttig. Door simpelweg die relatie te begrijpen en de hoeveelheid insuline te verlagen, kun je androgenen verlagen en haarverlies helpen voorkomen.

Hoe kan je dat doen?

Begin met een koolhydraatarm dieet, het zogenaamde ketogene dieet, en doe aan intermitterend vasten.

11. Biotine

Ten slotte, als je kijkt naar veel remedies voor haarverlies supplementen, voegen ze altijd biotine toe.

Wat is biotine?

Biotine helpt eiwitten in je lichaam, vooral je haar. Biotine zal helpen je haar te laten teruggroeien en het verlies van haar te voorkomen. Biotine is een essentiële B-vitamine voor de productie van deze eiwitten die het haar zijn structuur geven.

Biotine wordt geproduceerd door bacteriën in je darmen. Veel mensen verliezen na het verliezen van hun darmmicrobioom hun haar omdat ze niet langer de microben hebben om biotine te produceren.

10 Krachtige Thuisremedies tegen Haaruitval: Natuurlijke Oplossingen voor Gezond Haar

Zuurkool zit boordevol biotine

Raad eens welk voedsel boordevol biotine zit en je eigen goede bacteriën kan verhogen om je eigen biotine te maken: zuurkool. Zuurkool bevat honderd keer meer probiotica dan de meeste verkrijgbare probiotica, en de goede bacteriën in zuurkool overleven het zuur in je maag.

Bovendien levert het enorme hoeveelheden vitamine C, wat ook nodig is om eiwitten te laten groeien, met name collageen en keratine. Dus het regelmatig eten van zuurkool kan je enorm helpen om het microbioom in je darmen te herstellen, je vitamine C aan te vullen en je meer biotine te geven.

Samenvattend zijn er verschillende manieren om haarverlies te bestrijden en je haar gezond te houden:

 1. Verhoog je vitamine D-inname en stel jezelf bloot aan zonlicht.
 2. Zorg voor voldoende slaap.
 3. Maak dagelijkse wandelingen.
 4. Sport om stress te verminderen.
 5. Consumeer silica-rijk water of voedsel.
 6. Volg een ketogeen dieet en doe aan intermitterend vasten.
 7. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine, zoals zuurkool.

Door deze stappen te volgen, kun je je haarverlies verminderen en je haar weer gezond en sterk maken.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231203 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023907 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023573 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023635 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211737 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211012 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021805 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021541 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211126 views