Het Manifesteren Van Verlangens Door Het Overwinnen Van Beperkende Overtuigingen

Het Manifesteren Van Verlangens Door Het Overwinnen Van Beperkende Overtuigingen523 keer gelezen sinds
10
minuten leestijd
10
minuten leestijd
523 keer gelezen sinds

0
(0)

Het manifesteren van verlangens is geen magie, maar een proces van actie, intentie en geloof. Door actie te ondernemen in de richting van onze verlangens en door onze intenties helder en krachtig uit te spreken EN door onvoorwaardelijk in onszelf te geloven, openen we de deur naar de manifestatie en realisatie van onze diepste wensen.

Ontdekken dat je de schepper bent van je eigen realiteit

Jaren geleden las ik een e-book van van een vriendin die een verhaal deelde over een vrouw die moeiteloos alles ontving waar ze naar verlangde. Op dat moment realiseerde ik me nog (lang) niet dat wij de scheppers van onze eigen realiteit zijn, maar het boek slaagde er niet in mij uit te leggen hoe dit in z’n werk gaat legde het ook niet uit. Nu begrijp ik dat de vrouw haar innerlijke scheppende kracht herkende, waardoor ze moeiteloos kon manifesteren.

De Leer van Neville Goddard

Later ontdekte ik de leer van Neville Goddard, en deze heeft mijn leven veranderd. Heb jij dit niveau van geloof in jouw kracht? Zo niet, dan is dit artikel voor jou bedoeld, want in dit blog gaan we vandaag bespreken hoe je een leven van gemak kunt leiden en alles kunt manifesteren wat je maar wilt door te weten dat jij de schepper bent van jouw realiteit.

Het Manifesteren Van Verlangens Door Het Overwinnen Van Beperkende Overtuigingen

Manifestatie door Visualisatie

Laten we dit blog beginnen met een citaat van Neville Goddard:

“Alles wat je nodig hebt of verlangt, is al van jou. Roep je verlangens op door je voor te stellen en te voelen dat je wens al is vervuld.”

De Kracht van Verlangens

Onze verlangens zijn een krachtige kracht die ons leven kunnen vormgeven. Ze zijn de drijvende kracht achter onze doelen, dromen en aspiraties. Wanneer we een diep verlangen hebben naar iets, creëren we een innerlijke motivatie en energie om stappen te zetten en actie te ondernemen.

Echter, ondanks de kracht van verlangens kunnen we onszelf vaak tegenhouden. We worden belemmerd door beperkende overtuigingen en twijfels die ons ervan weerhouden om volledig in ons verlangen te geloven en actie te ondernemen om het te manifesteren. Deze beperkende overtuigingen kunnen voortkomen uit eerdere negatieve ervaringen, opvoeding, sociale conditionering of andere externe factoren.

Het is belangrijk om bewust te worden van deze beperkende overtuigingen en twijfels, en ze te onderzoeken. Vaak zullen we ontdekken dat ze gebaseerd zijn op angst, onzekerheid of een gevoel van ontoereikendheid.

We moeten onszelf afvragen:

  • Zijn deze overtuigingen werkelijk waar?
  • Belemmeren ze ons werkelijk om onze verlangens te bereiken?

Het belang van zelfwaardering

We kunnen het gevoel hebben dat onze dromen onbereikbaar zijn of dat we het niet verdienen om te krijgen wat we willen. Deze belemmerende overtuigingen belemmeren ons om het leven te creëren dat we werkelijk verlangen. Het citaat van Neville Goddard herinnert ons eraan dat alles wat we ooit nodig zullen hebben of willen al binnen ons bereik ligt. Het is simpelweg een kwestie van het tot leven roepen ervan.

Visualisatie En Het Manifesteren Van Verlangens

Om onze verlangens te manifesteren, moeten we eerst geloven dat we het waard zijn om ze te ontvangen. Dit kan uitdagend zijn als we geconditioneerd zijn om te geloven dat we niet goed genoeg zijn of dat we geen geluk verdienen. We moeten echter onthouden dat we allemaal recht hebben op liefde, vreugde en overvloed. Het is aan ons om beperkende overtuigingen los te laten die ons tegenhouden en te omarmen dat we het waard zijn om onze verlangens te vervullen.

Het Manifesteren Van Verlangens Door Het Overwinnen Van Beperkende Overtuigingen

De kracht van emoties bij manifestatie

Zodra we onze beperkende overtuigingen hebben losgelaten, kunnen we beginnen met het visualiseren van onze verlangens alsof ze al vervuld zijn. Visualisatie is een krachtig instrument dat ons kan helpen onze gedachten en emoties te richten op wat we willen. Door onze verlangens te visualiseren, creëren we een helder beeld in ons hoofd van wat we willen manifesteren. Deze helderheid helpt ons om onze gedachten en emoties af te stemmen op onze verlangens, waardoor het gemakkelijker wordt om ze werkelijkheid te maken. We moeten ook leren om de emoties te voelen die gepaard gaan met onze verlangens.

Het manifesteren van onze diepste verlangens

Hier is nog een citaat van Neville Goddard:Als je je verlangen aanneemt en er leeft alsof het waar is, kan geen enkele macht op aarde het tegenhouden om werkelijkheid te worden.” Gedurende mijn leven heb ik momenten meegemaakt waarop ik het gevoel had dat er meer in het leven moest zijn dan wat ik op dat moment ervoer.

Ontdekken van je ware potentieel

Ik kon me niet voorstellen dat ik alleen was geboren om te lijden of een leven te leiden dat ik niet wilde leven. Het simpele idee dat ik dingen moest doen die ik niet wilde doen, vervulde me met afschuw. Toen ik echter met mensen begon om te gaan, realiseerde ik me dat ik niet de enige was die dit gevoel had.

De wet van aanname en persoonlijke transformatie

Op dat moment wist ik niet wat ik met deze gedachten en gevoelens moest doen en ik worstelde om hun betekenis te begrijpen. Maar naarmate ik dieper inging op onderwijs zoals dat van Neville, begon ik te zien dat mijn ware zelf al wist dat wat ik ervaarde niet was hoe het leven bedoeld was te zijn.

Zelfbewustzijn en verandering van overtuigingen

Het was alsof mijn innerlijke zelf probeerde door de oppervlakte heen te breken en me te leiden naar een beter leven. Ik begreep dit destijds echter nog niet volledig en werd opgeslokt door de alledaagse worstelingen van het leven, waarna ik uiteindelijk terugviel in een staat van voldoening.

Loslaten en openstaan voor mogelijkheden

De wet van aanname is geen magische pil die ons leven direct transformeert. Het vereist toewijding, geduld en doorzettingsvermogen. We moeten bereid zijn om het werk te doen en toegewijd te blijven aan onze doelen, zelfs wanneer we geconfronteerd worden met uitdagingen en tegenslagen.

Verandering begint van binnenuit

De beloningen van dit proces zijn echter onschatbaar. Naarmate we onze gedachten en overtuigingen afstemmen op onze gewenste resultaten, openen we onszelf voor een wereld van oneindige mogelijkheden en potentieel. Nu je de wet van aanname hebt ontdekt, net als ik, moet je begrijpen dat je niet eens het universum hoeft te vragen om wat je wilt, omdat je weet dat je het universum bent en dat het universum in jou is.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

De spiegel van de wereld en zelfverandering

En daarom kun je alles hebben wat je ooit hebt gewild, gewoon door te zeggen en te geloven dat het gedaan is. Je bent niet langer gebonden aan regels, omdat je nu weet dat je je eigen regels kunt maken. De logische vraag die je op dit punt zou kunnen hebben is: waarom is mijn leven dan nog steeds zoals het is?

De verandering begint bij jezelf

Een van de meest misbegrepen waarheden, zelfs in de manifestatiegemeenschap, is dat we niets daarbuiten hoeven te veranderen. De enige verandering die we nodig hebben om ons leven te transformeren en alles en iedereen te hebben die we willen, is een verandering binnenin onszelf. Jij bent de enige persoon die moet veranderen als je wilt dat je leven verandert. Het gaat er niet om externe omstandigheden of de mensen om ons heen te veranderen, maar eerder onze eigen overtuigingen, gedachten en emoties als we iets willen manifesteren in ons leven.

De focus op interne verandering

Het is gemakkelijk om te geloven dat externe omstandigheden moeten veranderen voor ons om gelukkig of succesvol te zijn. Echter, deze overtuiging houdt ons tegen om onze doelen te bereiken. We moeten onze focus verleggen van de externe wereld naar onze interne wereld en gaan geloven dat alles wat we willen al in ons aanwezig is. Neville zei dat het nutteloos is om de wereld te willen veranderen, omdat we alleen onze perceptie van onszelf moeten veranderen. Dit betekent dat als we iets in ons leven willen manifesteren, we onze overtuigingen over onszelf en ons vermogen om het leven te creëren dat we verlangen, moeten veranderen.

Het geloof in voltooiing

Maar alleen het veranderen van onze overtuigingen is niet genoeg. We moeten ook in de wetenschap leven dat wat we willen al gedaan is. We moeten de behoefte om externe omstandigheden te controleren loslaten en vertrouwen dat alles in ons voordeel werkt. Dit is de sleutel tot succesvolle manifestatie.

Loslaten van strijd

Misschien begrijp je deze filosofie nog niet volledig en dat is de reden waarom je je verlangen nog niet hebt gemanifesteerd. Je moet ook begrijpen dat het manifesteren van je verlangens geen strijd is. We zijn opgegroeid in een maatschappij die gelooft dat we moeten vechten voor wat we willen. Het voelt nogal onnatuurlijk om te geloven dat we zo gemakkelijk kunnen krijgen wat we willen.

Het Manifesteren Van Verlangens Door Het Overwinnen Van Beperkende Overtuigingen

De manifestatie van specifieke personen

Een goed voorbeeld hiervan is het manifesteren van een specifiek persoon. Ik kan je met zekerheid zeggen dat je niets hoeft te doen behalve weten dat jouw SP van jou is om te manifesteren. Maar omdat je gelooft dat je iets moet doen om hen te manifesteren, voel je de behoefte om actie te ondernemen. Dit is zo omdat wat je aanneemt als waar altijd waar zal zijn voor jou. Met deze waarheid in gedachten, waarom zou je dan geloven dat het moeilijk is om je verlangens te manifesteren?

De kracht van manifestatie

Jouw persoon is niet buiten jou, ze zijn jou geprojecteerd, en ze wachten gewoon om door jou gemanifesteerd te worden. Het enige wat je hoeft te doen is uitspreken wat je wilt, aannemen dat het al gedaan is, en het laten komen zonder het te blokkeren met tegenovergestelde gedachten. Dit is hoe je alles kunt manifesteren. Dus manifesteer je verlangens en zie hoe gemakkelijk het is.

Een open blik op Neville Goddard

Ik hoop dat ik een goede analyse van dit citaat van Neville Goddard heb kunnen geven. En natuurlijk betekent dit niet dat we het eens zijn met alles wat hij zei of waar hij in geloofde, omdat uiteindelijk iedereen zijn eigen mening zal vormen. Daarom analyseren en bespreken we zijn ideeën en methoden om zijn benadering en algemene ideeën volledig te begrijpen, aangezien hij een geweldige mysticus en schrijver was in de vorige eeuw. Zijn leer heeft een revolutie teweeggebracht en een volledige verandering gebracht in het leven van miljoenen mensen die zijn leerstellingen hebben bestudeerd en toegepast, en succesvol zijn geworden in alle aspecten van hun leven.

Geraadpleegde Bronnen

Veelgestelde Vragen

Wat betekent manifestatie van verlangens?

Manifestatie van verlangens is het proces waarbij je je wensen realiseert door middel van actie, intentie en geloof.

Hoe werkt de leer van Neville Goddard?

Neville Goddard’s leer stelt dat we onze realiteit kunnen creëren door te geloven in onze innerlijke kracht en te visualiseren dat onze wensen al zijn vervuld.

Waarom is visualisatie belangrijk voor manifestatie?

Visualisatie helpt je om een helder beeld te vormen van je verlangens, waardoor je gedachten en emoties afgestemd raken op wat je wilt manifesteren.

Wat is de rol van zelfwaardering bij manifestatie?

Zelfwaardering is cruciaal omdat het geloof dat je het waard bent om je verlangens te ontvangen, een belangrijke stap is in het manifestatieproces.

Hoe beïnvloeden emoties het manifestatieproces?

Emoties versterken je intenties en verlangens, waardoor ze krachtiger worden en gemakkelijker gemanifesteerd kunnen worden.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken