Dating-apps

Dating-apps en de mentale gezondheid van mannen en vrouwen817 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
817 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je ooit medicijnen gekregen die je nog zieker maakten? Als je een account hebt gemaakt op Tinder, Bumble of een andere dating-app, is het antwoord ja. Deze apps worden aangeprezen als de snelste en leukste manier om eenzaamheid te verhelpen, maar ze hebben je waarschijnlijk nog eenzamer gemaakt dan ooit. Je weet dat het spel vals is. Je voelt je meestal na het spelen slechter.

Dating-apps

Toch blijf je terugkomen.

Net als de oude vrouw die aan de gokkast trekt, blijf je swipen in de hoop dat de jackpot eraan komt. Met deze handleiding willen we je overtuigen om je dating-apps te verwijderen en je op het zoeken naar liefde in de echte wereld te richten. Ze zullen blijven knagen aan je tijd, geld en zelfvertrouwen totdat je dat doet…

Waarom maken dating-apps ons eenzaam en ongelukkig?

Eenzaamheid is een bitch. Het is eigenlijk een gebrek aan iets wat elke man en vrouw nodig heeft om gelukkig te zijn: menselijke verbinding. Studies suggereren zelfs dat het de menselijke levensduur verkort. Toen moderne dating-apps in 2012 op de markt kwamen, werd gedacht dat ze het gemakkelijker zouden maken voor mannen en vrouwen om verbinding te maken. Ze hebben het eigenlijk moeilijker gemaakt voor iedereen. Het aandeel mannen dat geen seks heeft gehad sinds ze 18 zijn geworden, is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd.

Meer dan de helft van de 30-jarige vrouwen in het VK is single en kinderloos. Meer mannen en vrouwen in de Verenigde Staten zijn single dan ooit tevoren. De grootste reden daarvoor is het geslachtsongelijkheid dat ontstond toen deze apps populair werden. Mannen zijn in sommige landen met negen tegen één in de meerderheid op dating-apps. Daarbij zijn mannen minder kieskeurig voor wie ze naar rechts swipen.

Vanachter de veiligheid van hun telefoonschermen hebben mannen geen gevolgen als ze hun kans schieten met vrouwen die ze als minderwaardig zien. Ze kunnen een nacht plezier hebben met (of zelfs afgewezen worden door) een fysiek onaantrekkelijke vrouw en niemand hoeft ooit te weten.

Dit heeft geleid tot het feit dat zelfs heel gewone vrouwen overweldigd worden door aandacht van aantrekkelijke mannen op deze apps. Deze vrouwen konden zelfs niet op iedereen reageren, dus nu swipen ze alleen naar een klein percentage van de elite supergewilde mannen van Tinder. In de moderne tijd krijgen deze ‘Tinder Chads’ al de vrouwen, waardoor er niets overblijft voor zelfs licht bovengemiddelde mannen.

De trend zou geen verrassing moeten zijn op een platform waar je iemand meteen beoordeelt op basis van hun foto’s. Maar de situatie maakt niemand gelukkiger (behalve misschien een klein percentage topmannen). Gemiddelde mannen voelen zich ontzettend onder het gemiddelde. Tinder heeft een groter verschil tussen de have’s and the have not’s dan 95% van de economieën ter wereld.

De GINI-coëfficiënt van deze app werd net onder Zuid-Afrika beoordeeld. Maar de meeste gemiddelde mannen weten dat niet. Ze downloaden de app, swipen weg en krijgen meestal bijna geen matches. De natuurlijke reactie daarop is om aan te nemen dat je niet aantrekkelijk genoeg bent voor zelfs een eenvoudig uitziende partner – en dat kan echt invloed hebben op het zelfvertrouwen van iemand.

Een jonge man kan gemakkelijk door de Tinder-algoritme worden misleid om te denken dat hij lelijk is, vooral als hij in de echte wereld geen bewijs verzamelt om dat te weerleggen. Hij kan zich misschien niet realiseren dat hij een spel speelt dat tegen mannen is gemanipuleerd als dat het enige spel is dat hij speelt. Daarom ben ik zo’n grote voorstander van flirten met vrouwen in het echte leven.

Je kunt een beter idee krijgen van hoe aantrekkelijk je bent als je vrouwen in het echte leven ontmoet en gebruik maakt van je persoonlijkheid om ze te winnen. Op deze manier hoef je niet te wachten tot een algoritme je profiel laat zien, noch totdat je foto’s meteen de aandacht van een vrouw trekken. Je kunt gewoon naar haar toe lopen en een echte emotionele verbinding maken. Je hebt meer kans om haar te winnen door de moed en het charisma te tonen die daarvoor nodig zijn, vooral in de moderne tijd waarin nauwelijks mannen dit doen.

Vrouwen krijgen hun harten keer op keer gebroken.

Vrouwen lijken het gemakkelijk te hebben met online daten, maar deze dating-apps ruïneren ook hun mentale gezondheid. De meerderheid van de vrouwen die deze apps gebruiken, zoeken een serieuze relatie – en ze kunnen zich rijk voelen als ze met een superknappe, super succesvolle man matchen. Het probleem is: (tenzij ze zelf een topbabe is), zijn deze Tinder Chads waarschijnlijk niet van plan om zich aan haar te binden.

Waarom zouden ze, als ze tot de 10% mannen behoren waar alle vrouwen naar rechts op swipen? Deze mannen zijn veel meer geneigd om een tijdje vrijgezel te blijven voordat ze zelfs maar denken aan settelen. Dit laat de meeste ‘Tinderellas’ achter in een cyclus van swipen naar mannen die te goed voor hen zijn, opgepompt en weggegooid te worden, hun hart gebroken te krijgen en dan weer op de dating-app te springen om hetzelfde te doen.

Je kunt er zeker van zijn dat dit schade kan toebrengen aan het zelfvertrouwen van vrouwen. Het probleem is: als ze eenmaal al die aandacht en intimiteit van een topman krijgen, wordt het moeilijk voor hen om zich te settelen in een relatie met een gemiddelde Jan.

Dating-apps hebben de romantische standaarden van vrouwen op onrealistische niveaus gebracht. Als gevolg daarvan spelen ze ook een spel waarbij de odds tegen hen zijn. Hun enige hoop is om dit te beseffen voordat ze te oud worden. De demografische groep die het meest waarschijnlijk op antidepressiva is, zijn single kinderloze vrouwen van boven de 40.

Zijn de ‘Tinder Chads’ wel gelukkig?

De top 5-10% aantrekkelijke mannen die dating-apps gebruiken, zijn misschien de enige tevreden gebruikers van online daten (libidotest voor vrouwen) . Ze zijn degenen die een all-you-can-date buffet van mooie vrouwen krijgen voorgeschoteld. Zou het ‘Infinite Choice Conundrum’ hen ooit tegenhouden om te settelen en liefde te vinden? Misschien. Zouden ze beter af zijn door een winnend persoonlijkheid te ontwikkelen en vrouwen in het echte leven te ontmoeten?

Waarschijnlijk. Maar sommige mannen maken zich daar nu niet druk om. Het zelfvertrouwen van een ‘Tinder Chad’ schiet waarschijnlijk door het dak. En er is geen tikkende biologische klok die hem dwingt om ‘De Ene’ te vinden vóór zijn midden-30s als hij een gezin wil stichten. Kort gezegd, het is een geweldig tijdperk om een top-single man te zijn.

Wat is de oplossing?

Als je tot hier hebt doorgelezen, ben je waarschijnlijk geen ‘Tinder Chad’. Waarschijnlijk besef je wat een vreselijke impact die dating-app hebben gehad op je mentale gezondheid. Dus wat kun je doen om dingen te veranderen?

Het meest voor de hand liggende antwoord voor mannen is om de apps te verwijderen en je te committeren om te leren hoe je dates in het echte leven kunt ontmoeten. Als alternatief kun je een fantastisch lichaam krijgen door te trainen, je stijl verbeteren, een heleboel geld verdienen, hoogwaardige foto’s maken en jezelf lanceren in de top 5-10% aantrekkelijke mannen op Tinder.

Vrouwen hoeven alleen maar beter te kijken naar een man die echt waardeert dat hun persoonlijkheid. Dit is veel makkelijker als je een indruk krijgt van de karakter van een man in de echte wereld. De meeste topmannen zien Tinder, Bumble en Hinge en de rest nog steeds als aansluit-apps.

Geen van deze oplossingen is gemakkelijk.

De dopamine die komt van het mogelijk swipen naar je ware liefde is moeilijk op te geven, vooral als je verhalen hoort van degenen die wel liefde vinden op een dating-app. Maar het is het beste recept voor je mentale gezondheid en om iemand te vinden die je echt om wie je bent liefheeft.

Bron:

Dating Apps Are Destroying Everyone’s Mental Health – Joe Elvin

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken